TSC Arena (©Starsport)
TSC Arena (©Starsport)

TSC – tim sa najboljom odbranom u ligi! Lazetić: Nema veze sa životom da sam bio u Rusiji

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.12.23. | 10:43

Vicešampion Srbije ponovo na pobedničkom koloseku, posebno impresivan na gostovanjima

(Od dopisnika iz Bačke Topole)

Bod u Evropi, 36 u Mozzart Bet Superligi. I zadovoljstvo na licu Žarka Lazetića. I zbog rezultata, i zbog pobede nad Javorom, a pre svega zbog načina na koji mu ekipa igra. Jer iako je TSC poslednjih godina pobrao simpatije srpske javnosti zbog otvorenog fudbala ove jeseni se Topolski sportski klub istakao, utisak je – takmičarskijim pristupom utakmicama,

Izabrane vesti

Naime, TSC ima još jedan meč kod kuće pre zimske pauze, ali će bez obzira na to otići na odmor kao statistički najbolja ekipa na gostovanjima, a možda i kao najbolja odbrana lige sa samo 14 primljenih pogodaka (Crvena zvezda je druga sa 16). Topolčani su jedini neporaženi na strani, a u uz to su primili i najmanji broj pogodaka na gostovanjima, svega tri. Dva su bila u nadoknadi, pa se može zaključiti da je vicešampionu Srbije malo falilo i da ostane na samo tom jednom primljenom golu. Zadovoljan je šef struke Topolčana generalno nastupima svog tima, koji je i prošle sezone beležio slične rezultate van svog stadiona.

Mi smo na devet gostovanja primili tri pogotka iz prekida. Iz kornera, iz penala i iz skraćenog kornera protiv Crvene zvezde. To je neki timski rad koji je neverovatan, a pritom imamo posed, igramo fudbal. Vidi se napredak u odnosu na prošlu sezonu, i tada smo igrali dobro u gostima. Nekako nas sada rezultati nisu baš ispratili, jer su dva od ta tri primljena gola bila u sudijskoj nadoknadi, iz poslednje akcije na utakmici. Ostao nam je žal da smo tu više zaslužili, ali možda nam je falio još po koji gol. Mi smo kada se sabere učinak kod kuće i na strani ekipa sa najmanje primljenih golova. To je velika stvar, pokazuje timski rad i zajedništvo“, istakao je Žarko Lazetić.

I po još jednom parametru je tim iz Bačke Topole najbolji, a to je broj utakmica bez primljenog pogotka. Uspeli su od pobede nad Partizanom da sačuvaju mrežu Topolčani još tri puta, pa je sada broj utakmice na kojima je mreža TSC-a mirovala ukupno deset. Smatra Lazetić to velikim uspehom, kao i činjenicu da će njegov tim u slučaju pobede nad Napretkom biti na istom bodovnom saldu kao i pre godinu dana, uz napomenu da su sada igrali Evropu.

Imamo deset utakmica da nismo primili gol. Na pragu smo nečega što je delovalo da je neostvarivo: ako pobedimo sledeću utakmicu imaćemo isto bodova kao prošle godine posle prvog dela sezone, i potpuno isti učinak, što je bilo nezamislivo bilo kome. Rekao sam igračima pre utakmice, mi ne igramo da završimo sezonu nego da počinje nova jer nema više Evrope“, rekao je Lazetić.

Žarko Lazetić (©Starsport)Žarko Lazetić (©Starsport)

Visok rezultat protiv Javora (3:0) je razlog za zadovoljstvo, sa tim što Lazetić navodi da je nekada ovakva igra njegovog tima ostajala bez nagrade, pa su bodove iz Bačke Topole nosili Spartak i Vojvodina, dok je Novi Pazar preživeo TSC arenu i zadovoljio se bodom. U svim navedenim mečevima je vicešampion Srbije bio dobar na terenu i stvorio je dovoljan broj šansi da pobedi.

Ovakve utakmice nismo dobijali u nekom periodu. Novi Pazar, pet šansi, oni su dole, ne pitaju se ništa, 0:1. I to je napredak ekipe... Videli ste kada su se ohrabrili igrači Javora da su nam napravili neke probleme. Nismo dobili meč rutinski, ne volim tu reč, niti je bila rutinska pobeda. Bila je dobra utakmica jer smo bili proaktivni, bili dobri iza lopte, nismo dozvolili kontra napade. U ovakvoj utakmici gol za njih i ode ceo meč u suprotnom pravcu. Videli ste Spartak iz Subotice ovde, Javor je izgledao bolje od Spartaka po meni, i to dosta bolje. Nama je Spartak šutnuo dva puta i postigao dva gola, pa su imali još dve šanse u devedeset plus vremenu. To je fudbal. To što smo igrali u Evropi nam je pomoglo, ovde dođu ekipe sa respektom prema nama ali sve od nas zavisi. Vojvodina nas je okrenula, u takvoj situaciji je mnogo teško dati gol“, naglasio je Žarko Lazetić.

Osvrnuo se mladi strateg i na nedavna pisanja po medijima da je na pragu preuzimanja Sočija, pa da je čak i bio u Rusiji da posmatra meč ruskog tima. Trenutno je zadovoljan statusom u timu iz Bačke Topole i ne želi da se bavi spekulacijama, pa čak i demantuje da je uopšte i putovao u Rusiju.

Trudim se da se ne bavim onim što se piše, za mene je to nepoštovanje bilo koga, da ja pričam ko mene traži i da li sam odbio ili nisam. Mislim da nije sportski, ja sam trener TSC-a i svako ko prati moje izjave zna da sam ja rekao da sam ovde prezadovoljan i da sam na mestu gde bih voleo. Uživam u svakom momentu, svaki trening, i otići ću samo ako me predsednik otera. Ne verujem da ću želeti da odem da bih otišao. Iz mog ugla, da bih ja otišao negde mora da bude mnogo bolje nego ovde, a to se teško nalazi. Ako hoćete da demantujem, nema veze sa životom to da sam ja bio u Rusiji. Pitao sam neke ljude zašto su objavili te vesti. Imao sam slobodan dan, proveo ga sa porodicom, a pisalo se to što se pisalo, jer je, eto, neko u Rusiji to objavio“, naveo ja ne kraju konferencije za medije Žarko Lazetić.


tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara