Jonas Hofman (©reuters)
Jonas Hofman (©reuters)

Tuhel vidi pojačanje u Borusiji: Poznaju se iz Dortmunda, zna da dribla, njegovi su svi prekidi, ali je spor i “svilen“

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.21. | 17:26

Ko prati nemački fudbal, zna o kome se radi

Nije imao vremena Tomas Tuhel po dolasku u Čelsi da se bavi pojačanjima tokom zime, ali zato je sve karte bacio na predstojeće leto kada će sigurno biti promena u sastavu.

Tuhel je odmah po dolasku na novo radno mesto dostavio nadležnim direktorima spisak igrača koje bi voleo da vidi na Stamford Bridžu. Jedno od njih je David Alaba, koga srce sve više vuče ka Španiji posle zvanične objave da napušta Bajern, drugo je Erling Haland kome cena neprestano skače, a novo lice na listi želja je - Jonas Hofman.

Izabrane vesti

Nije tajna da Tuhel voli da bude okružen sunarodnicima i da s njima gradi imperiju, pa je logično potragu za novim igračima započeo u domovini. Bild je u tekstu dostupnom samo registrovanim korisnicima stoji naslov "Tuhel je bacio oko na ovu zvezdu Borusije" piše se o interesovanju za Jonasa Hofmana koji je doživeo vrtoglavi uspon karijere tokom poslednje dve-tri godine. U oktobru je sa 28 punih godina debitovao za Nemačku kod Joakima Leva, ove sezone je zabeležio šest golova i deset asistencija u dresu Menša, a poznanstvo s trenerom Čelsija datira iz vremena kada su sarađivali u Dortmundu. Naime, Tuhel je kratko trenirao Hofmana na Vestfalenu, a on se već preko jednog od svojih pomoćnika raspitao kod agenata Borusijinog krilnog napadača da li bi ga zanimalo da se preseli u Zapadni London.

PREMIJER LIGA: (4,40) Sautempton (3,50) Čelsi (1,85)

Nije tajna da je Hofman tražen u Engleskoj već neko vreme. Još na leto 2019. postojalo je interesovanje Totenhema, u međuvremenu je i Arsenal imao svoje skaute na utakmicama Borusije, ali se transfer ni u jednom slučaju nije ostvario. Razlog tome je verovatno Hofmanova specifična igračka struktura. Naime, Hofman može podjednako dobro da pokrije oba krila, ali i da bude koristan iza napadača u sistemu 4-2-3-1, pa čak i da se pomeri još defanzivnije ka srcu veznog reda, ali samo po potrebi. Dobar je dribler, u Borusiji su svi prekidi njegovi, a i iz igre zna da pošalje loptu u prostor i ni iz čega stvori šansu svojim napadačima, ali mu je najveći problem to što je čak i za Bundesligu spor i, stiče se utisak, "svilen".

Ko prati nemačku ligu zna da se Hofman ne snalazi baš u uslovima kiše i(li) snega, a da sa idealnim vremenskim uslovima i on igra dobro. Što nije sporno, ali ako bi se preselio na Ostrvo, sačekali bi ga upravo kiša, vetar i tmurno vreme... Ta mana mu dođe kao nešto poput problema Tima Vernera koji ne može da igra fudbal pred bučnim tribinama.

Hofman u Borusiji nema otkupnu klauzulu, a tržišna vrednost mu je oko 16.000.000 evra. Gledajući konkurenciju na bokovima, možda je Čelsiju više potrebno osveženje na štoperima i u veznom redu... A Hofman je prvenstveno krilo.



tagovi

Borusija MenhengladbahČelsiJonas Hofmanletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara