David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Alaba imao pet ponuda, sve naginje ka Realu: Ne pričam španski dobro, ali dovoljno je za teren

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.02.21. | 18:42

Austrijski fudbaler tvrdi ipak da još nije odlučio gde će...

Vest dana u nemačkom fudbalu je javno obraćanje Davida Alabe i objavljivanje da će na kraju sezone da napusti Bajern posle 13 godina.

Samo dan posle spektakularnog meča i 3:3 protiv Arminije Bilefeld zvezda osvajača čak šest trofeja u poslednjih godinu dana priznao je da je došlo vreme da se okrene novi list i potraži novi izazov u karijeri.

Izabrane vesti

“Lično sam doneo odluku da krenem za novim izazovima u karijeri. Nije mi bilo lako da napravim ovakav potez jer sam 13 godina ovde i Bajern je jako blizak mom srcu. Jako sam zahvalan svima u klubu zbog svega što su uradili za mene“, počeo je konferenciju za novinare Alaba i nastavio:

“Ispred mene su još pet-šest godina profesionalnog fudbala i sada želim nešto novo za sebe, ne samo na terenu, već i van njega. Želim da izađem iz svoje zone komfora i napravim sledeći korak. Svi u Bajernu su se borili da ostanem, zato mi je sve ovo palo još teže“.

LIGA ŠAMPIONA: (4,80) Lacio (4,00) Bajern (1,68)

Alaba je zvanično odbio Bajernov predlog novog ugovora na pet godina uz osnovnu platu od 11.000.000 evra po sezoni i 6.000.000 evra na ime bonusa. Navijači bavarskog giganta su ovaj čin okarakterisali kao izdaju i napali su Alabu da je pohlepan.

“Ne, novac nije bio faktor moje odluke. Što se mene tiče uvek sam imao najbolji odnos s upravom. Jako sam zahvalan zbog toga. Oduvek sam osećao kao da imam veliku podršku svih u klubu. Mediji su svašta prenosili i pisali, pa mi je sada teško. Ni ne želim mnogo da pričam o tome, već želim isključivo da se fokusiram na utakmice koje me čekaju do kraja sezone“.

Prema informacijama italijanskog novinara Fabricija Romana, Bajernov as je na stolu tokom poslednja dva meseca imao čak pet aktivnih ponuda od klubova iz Premijer lige i Primere, ali kako stvari stoje Alabina osećanja naginju ka Španiji...

“Španski jezik ne govorim dobro, ali je dovoljno dobar za teren“, izjavio je Alaba, iako je zatim odmah dodao kako još nije odlučio gde će da nastavi karijeru.

Real Madrid je Alabi ponudio platu od 12.000.000 evra godišnje i Romano tvrdi da usmeni dogovor sa Blankosima postoji, ali da nigde i ništa od dokumenata nije potpisano. Zbog toga se u Madridu nadaju da će Alaba dati svoj konačni pristanak u narednim sedmicama.

Vrsni štoper je davne 2009. godine izjavio kako mu je san da zaigra u Premijer ligi, ali sada razmišlja drugačije...

“Svojevremeno sam imao san da zaigram u Premijer ligi, ali mnogo toga se promenilo od 2009. godine. Sada su mi možda druge vrednosti bitnije nego neke tada“, ostao je misteriozan Alaba.

Kandidat za novo predsednika Barselone i prvi favorit na izborima u martu Đoan Laporta veliki je poštovalac igračkih kvaliteta Davida Alabe i španski mediji pišu da bi on jako voleo da može da ga dovede na Kamp Nou po preuzimanju funkcije. To je ipak gotovo nemoguće za izvesti zbog teškog finansijskog stanja u kojem se nalazi Barselona poslednjih godinu dana.

Iz Premijer lige najviše se pominje interesovanje Čelsija i Liverpula. Tomas Tuhel je direktorima Plavaca dao listu želja na kojoj se, između ostalih, nalazi baš Alabino ime. Redsi su mesecima u potrazi za partnerom Virdžila van Dajka i Austrijanac jeste bio jedan od kandidata, ali se odavno ništa ne pominje na tu temu...

Bajern je kao naslednika Davida Alabe već angažovao Daja Upamekana iz Lajpciga posle aktiviranja otkupne klauzule od 42.500.000 evra. Transfer će biti realizovan na leto.



tagovi

David AlabaReal MadridBajern Minhen

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara