(©Reuters)
(©Reuters)

Tvrdoglavost koštala Hetafe: Čim se Maksmović vratio, upisana pobeda

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.02.23. | 10:45

Srpski as od Mundijala nije igrao za španski tim

Poželeo je zimus Nemanja Maksimović da ode iz Hetafea, da promeni sredinu. Pogodilo je to čelnike kluba i trenera Kikea Floresa, koji su to grdno zamerili srpskom reprezentativcu.

Odluka je bila da Maksimović ode na hlađenje. Godinama standardni vezista tima poslat je na klupu, ali je ta egzibicija skupo koštala Hetafe. Od deset utakmica u prvenstvu i Kupu bez Nemanje u veznom redu, Tamnoplavi su izgubili pet, dve su odigrali nerešeno, a samo tri su dobili. I to samo jednu u Primeri!

Izabrane vesti

Epilog je da se Hetafe sručio na tabeli do zone ispadanja. I tada je sinulo ljudima iz kluba da je vreme da se Maksimović „rehabilituje“ i zaigra u sredini terena zajedno sa starim partnerom Maurom Arambarijem. Rezultat je odmah stigao: Hetafe je dobio meč protiv Valensije (1:0) i došao do malo vazduha u plućima.

Maksimović nije igrao tri i po meseca za Hetafe, još otkako je otišao na pripreme za Svetsko prvenstvo. Kada se vratio iz Katara, na stolu je imao ponudu Spartaka iz Moskve, a pominjalo se da je i Crvena zvezda zainteresovana, samo što je Rusima novčanik mnogo dublji nego srpskom prvaku.

Spartak je slao ponude Hetafeu za Maksimovića, išle su do 4.000.000 evra, ali Španci nisu hteli ni da čuju da prodaju standardnog vezistu. I tu je nastala smetnja na vezama. Koje su, na radost navijača, minulog vikenda ponovo proradile.

 


tagovi

Nemanja MaksimovićHetafePrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara