Terzić slavi gol protiv Jermenije (© Star sport)
Terzić slavi gol protiv Jermenije (© Star sport)

Učinak Partizanovih reprezentativaca: Sjaj Terzića, gol Jovića, Saničanin u sistemu 3-5-2

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 12:00

Polovičan učinak Vujačića, Natho odmoran za TSC

Dočekao je Aleksandar Stanojević konačno skoro kompletan kadar na treninzima Partizana. Osim teže povređenog Danila Pantića (očekuje se da bude spreman za letnje pripreme), trener crno-belih napokon može da nadgleda rad Aleksandra Miljkovića, Ivana Obradovića i Ljubomira Fejse, a osim povratka u proces bekova i iskusnog veziste lice mu su ozarilo usled sjajnog učinka mladih reprezentativaca tokom prvenstvene pauze.

Posebno Nikole Terzića. U dva kvalifikaciona susreta krilni vezista je bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi novog selektora Gorana Stevanovića, namestio je golove Milošu Pantoviću protiv Severne Makedonije i Dimitriju Kamenoviću na susretu sa Jermenima – oba puta centaršutevima iz kornera – a odlična izdanja minulih dana krunisao pogotkom na susretu sa nekadašnjim članom Sovjetskog Saveza i tako produžio nadu Orlićima da bi, u završnici, mogli do plasmana na Prvenstvo Evrope 2023.

Izabrane vesti

Osim Terzićevog, crno-bele raduje učinak još jednog bonusa. Iako je manje igrao, Nemanja Jović je pečatirao trijumf nad južnim susedima minulog četvrtka, da bi u utorak popodne u Bačkoj Topoli odmenio klupskog kolegu u završna 23 minuta i nagovestio buđenje u finišu sezone.

Mladi reprezentativci Srbije su se u „Zemunelo“ jedini vratili sa maksimalnim učinkom. U seniorskoj selekciji Crne Gore Igor Vujačić je bio starter na dve kontrolne utakmice. Na gostovanju Jermeniji (0:1) odigrao je 77 minuta u formaciji sa petoricom defanzivaca (Žarko Tomašević i Nikola Šipčić mu bili kolege u srcu odbrane), dok je u pobedi nad Grčkom (strelac Milutin Osmajić) u paru sa Stefanom Savićem (raspored 4-4-2) pomogao Hrabrim Sokolovima da prvi put posle četiri utakmice ne prime gol (1:0).

Za razliku od Vujačića, nije Siniša Saničanin menjao formaciju, već je na oba prijateljska susreta Bosne i Hercegovine bio levi spoljni u sistemu 3-5-2 bugarskog selektora Ivalja Peteva. Protiv Luksemburga u Zenici je zamenio Seada Kolašinca, da bi na istom mestu bio startaer (59 minuta) u porazu od Gruzije.

Manje minuta na terenu proveo je Bibars Natho. Usled posledica umora na klupskom nivou, selektor Gadi Brumer poštedeo ga je napora u Zinshajmu, gde je Izrael poražen od Nemačke (0:2), a promovisao u startera okršaja sa Rumunijom u Netanji (2:2). Iskusni vezista je u utorak veče na terenu proveo samo prvo poluvreme, što bi trebalo da znači da ima dovoljno energije za superligaški duel sa TSC-om (subota, 14 časova, TV Arena Premijum 1).

Interesantno, među kadetima predvođenim selektorom Radovanom Krivokapićem, nije bilo nijednog predstavnika crno-belih u ekipi koja je u konkurenciji Turske, Slovenije i Velsa obezbedila plasman na Prvenstvo Evrope u Izraelu (od 16. maja do 1. juna).


tagovi

Nikola TerzićNemanja JovićIgor VujačićSiniša SaničaninBibars NathoMlada reprezentacijamlada reprezentacija Srbijereprezentacija Crne GoreFudbalska reprezentacija BiH

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara