Aleksandar Čeferin (© Reuters)
Aleksandar Čeferin (© Reuters)

Udarac u bradu superligašima: Hoćete vaše takmičenje, a igra vam se Liga šampiona! E, pa ne može

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 18:39

„Ono što rade tri preostala kluba šokantno i neprihvatljivo“, kaže Aleksandar Čeferin

Real Madrid, Barselona i Juventus odbijaju da potpišu kapitalaciju. Moraće, ako pitate Aleksandra Čeferina, odlučnog da preostalim trojci evorpske Superlire zada završni udarac.

On bi mogao da usledi kad UEFA saopšti kazne za odmetnike. Dotad im presednik evropske kuće fudbala zadaje udarce u bradu, pokušavajući da dokrajči projekat formiran sredinom aprila, a koji kao plamen logorske vatre, čuvaju samo dva španska i jedan italijanski klub.

Izabrane vesti

Toliko ubeđeni da će oni pobediti da su se u sredu veče oglasili zajedničkim saopštenjem, ističući da ne pristaju na pritiske i ucene.

Čeferin uzvraća.

Bilo je teško razumeti šta se dešava u prethodna dva dana, ali je jasno da je cela evropska fudbalska zajednica odabrala stranu. Projekat Superlige je besmislen. Šta rizikuju Juventus, Barselona i Real? Disciplinska komisija UEFA je nazavisan organ, ne znam ni kolike će kazne odrezati, niti kad će ih objaviti. Oduševljava me što pomenuti klubovi javno brane Superligu, a onda vidim da žele da igraju našu Ligu šampiona. Teško je razumeti šta zapravo hoće“, sleže ramenima Čeferin.

I dodaje da dijaloga sa superligašima ne može biti.

Ne. Zato što samo formalno šalju pisma UEFA, isto kao i na adrese preostalih devet klubova koji su ih napustili. Oni ne komuniciraju. Trebalo je da nas pozovu na sastanak. Njihov pristup je čudan“.

Dosad su iz Superlige istupuli svi premijerligaši (Mančester Siti, Mančester junajted, Liverpul, Čelsi, Totenhem, Arsenal), jedan španski (Atletiko) i dva člana Serije A (Inter, Milan). Pitanje je da li Real, Barsa i Juve imaju mogućnost da istraju i obezbede podršku formiranje svoje zatvorene lige,.

Oni ne mogu da nas parališu, nikako. Mogu samo sebi da naude. U poređenju sa stotinama drugih, čudno je čitati saopštenja ova tri kluba. Možete da pretpostavite šta misle 244 kluba, članovi ECA (Evopska asocijacija klubova, op. au). Tri kluba misle da novcem mogu sve da kupe, a to nije odgovarajući pristup. Žele Superligu. Neka je igraju. E, ali onda ne mogu da kažu kako žele da učestvuju u Ligi šampiona. Da li se zbog ovoga plašim novog „slučaja Bosman“. Ne, ovo je drugačije“.

Još jednom o počecima.

Bio sam razočaran kad sam čuo za ideju formiranja Superlige. To je bila zavera pojedinih klubova, ali me je na kraju obradovalo sve što se desilo, jer je pomoglo da se razbistri situacija u evropskom fudbalu. Nikad ne reci nikad, međutim, mislim da se ništa slično neće pojaviti kao tema bar narednih deset godina. Svi smo stava da je ono što rade tri preostala kluba šokantno i neprihvatljivo“, dodao je Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA.


tagovi

UEFAAleksandar ČeferinEvropska Superligasuperliga Evrope

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara