Komentari na vest

UEFA koeficijenti: Presudnih 10! Ukrajinci pred ambisom, gledamo u Zagreb, Frankfurt, Rim...

R

Radamelo

pre preko 2 godine

Bodove o kojima se prica realno da sakupimo mozemo samo ako i zvezda i partizan na proleće igraju konferenciju pa da urade nesto vise da dodju do polufinala. Ovako zvezda tesko da moze dalje od 1/8 LE a partizan i da dodje do finala LK (nemoguce) nece nam znaciti. Al svakako sta god bude u boljoj smo situaciji nego sto smo bili i to je dobar plus.
D

Deyan X

pre preko 2 godine

PFC I CZ bi danas morali da pobede. PFC I u zadnjem kolu. CZ ce biti ne bitno u Bragi onda. I to moraju zbog sebe da urade. Sto se drzavnog koeficijenta tice, sto vise, to bolje. Ne zaboravite, taj direktno ucesnik dobija 20 mil e minimum is LS. Onaj drugi moze bar u LE... Ne mora da znaci da ce oba u LS, iako bi to bilo lepo, ali je I nerealno. Realno da pricamo.
r

rapappapa

pre preko 2 godine

To 11.mesto moze samo da unazadi srpski fudbal, koji i ovako sem partizana i zvezde nema sta da ponudi. Ako jedna ekipa ode direktno u ls, znaci igrace 6 utakmica, sa velikom verovatnocom ce izgubiti sve( sto znaci 0 bodova) od tima koje je direktno u ls. naredne godine cemo pasti ispod 15.ako preostali klubovi ne nadomeste bodove( sto je nerealno). ako ostanemo od 12-15 sitacija je dosta povoljnija samim tim sto cemo u kvalifikacijama za ls, a posle toga eventualno za le, ili konferencijsku ligu , tako da ce bodovni salto moci da se uvecava, ili odrzava.
X

Xezlgzwx

pre preko 2 godine

Kako je to velika verovatnoca da ce imati 0 bodova kad je Zvezda u 2 godine skupila 7 a mogla je i 10, i to u 2 ekstremno teske grupe. Prosla su vremena kad je sampion Srbije imao nule u LS, zato i jesmo tu gde smo sada, 12. najjaca liga Evrope.

Bürgermeister

pre preko 2 godine

7 bodova u 2 godine. To je nista. Nasi klubovi najvise osvoje bodova u kvalifikacijama. I ako se izbore da preskoce kvalifikacije gotovi smo. Sledece godine ce jedan Zenit da igra kvalifikacije za LS. To ce ruskoj ligi doneti priliku da opet bude 6 Liga Evrope. Oni su prosle godine imali 2 direktno i jedan kroz kvalifikacije u LS. Za celu godinu su skupili manje nego nasi klubovi koji su igrali kvalifikacije. Ruska Liga je daleko kvalitetnija od nase.
X

Xezlgzwx

pre preko 2 godine

To je nesto drugo, ja ti samo govorim da ne lupas za grupnu fazu LS. U nekoj prosecnoj grupi Zvezda moze da uzme bar 6 bodova, uz malo srece na zrebu ili u utakmicama moze i da bude treca, a uz puno srece i da prodje grupu. Posebno kad dodas da bismo u maju znali da igramo LS i mogli bismo uloziti solidne pare bez rizika, pa bi tim bio jos ko zna koliko jaci. A ako Partizan stvarno moze ispred ovakve Zvezde da posteno osvoji titulu, to znaci da moze bez problema da bude makar treci u grupi u LS, opet ko zna koliko jos vise moze uz zagarantovanih 20+ miliona, mozda je i osvoje... Drugim recima, nemoj da poredis Zvezdu i Partizan i njihove nastupe u Evropi ni slucajno i ne potcenjuj koliko napreduje srpski fudbal sa tim nekim pricama koje su bile aktuelne pre 10 godina kad su sampioni ispadali od Samroka, Tikve itd. i kad se osvajalo nula bodova u grupi LS.
i

iz 1 u x

pre preko 2 godine

@Xeziwgx kakve gluposti ti pričaš, da Zvezda može da prođe grupu LS kao 2, pa Barselona se muci da prođe sa Kijevom i Benfikom, a ti pričaš, pa naši klubovi se muče sa Midtjilandom, Gentom, Ludogorecom i Santa Klarom, kakvo 2 mesto u LS

PFC

pre preko 2 godine

Zvezda osvojila 7 bodova a Partizan 3 za 2 grupne faze lige sampiona i to nije za poredjenje a jel za poredjenje redovno ispadanje u sezoni kupanja i pre plej ofa dok je neko drugi barem igrao nesto i sada igra i napravi ponesto u Evropi konstantno sta bi bilo da je i Partizan sa Zvezdom jedno deceniju oladio od Evrope,a sto se tice trenutnog stanja liga nam je slaba i mora da joj se podigne kvalitet da se ne ponovi da ova ista Flora ne bude Celzi za neki dominantni Radnicki koji je pobedjivao sve i zauzeo drugo mesto u nasem ling longu.
d

dejanera

pre preko 2 godine

Zaboravio si 4 boda koja se dobijaju samim ulaskom u LS. Ta 4 boda se ne brane. U LE se dobijaju 3 a u LK 2,5 ali moraju da se odbrane pa tek se onda dodaju novi. Dakle to sto je Zvezda igrala nereseno sa Napolijem i pobedila Liverpul donelo je 1+2+4 =7 bodova u toj sezoni. U sledecoj je pobedjen Olimpijakos i to je donelo 2+4=6 bodova. U dosadasnja 4 kola LE Zvezda ima 2 pobede, neresenu i poraz. To je za sada donelo samo 5 bodova za koeficijent.
G

Gost2638388382

pre preko 2 godine

Druze pomesao si objavu. uopste se radi dal je zvezda osvojila 7 godina za 2 god u ls , a partizan 3 ili 2 ili 15 . To je za nacionalni koeficijent nista, mi bez kvalifikacija ne mozemo da osvajamo bodove samo u kvalifikacijama mozemo da napredujemo ili odrzimo trenutnu poziciju. zato je od 12-15 mesto za nas idealno. ako budemo 11 pascemo tako jako da se necemo vise ni vracati medju prvih 15. a tikvani kao sto si ti ne razumeju to,da ne kazem navijaci zvezde jer ima i pametnih
X

Xezlgzwx

pre preko 2 godine

Dzabe vama objasnjavati. Razumem da za koeficijent nije bolje da idemo direktno u LS ali to znaci sigurne ogromne pare kojima bi Zvezda bila jos jaca i imala bi sigurno sansu u grupi gde je jedan klub Kijev, Club Brugge itd a u nekoj grupi uz puno srece bi mogla proci, pa i Apoel je prosao, Sheriff je uz malo srece mogao proci itd. Bode me u oci ovo sto se pise kako bismo osvojili 0 bodova u LS i to je ono sto ja komentarisem. Nikada Zvezda ne bi imala 0 bodova u LS a da ima zagarantovanih 20+ miliona u junu bila bi odmah duplo jaca nego sad i tu je kraj price. Generalno srpski fudbal, a posebno Zvezda, su na puno visem nivou nego sto se priznaje. Sve za Partizan sto sam napisao je zato sto to mozda stoji za Partizan da tesko da moze ista u LS ali u normalnoj ligi Partizan ni ne moze do titule pa im je jos i bolje fa igraju kvalifikacije za LS jer u najgorem slucaju imali bi zagarantovanz LK. Radnicki je ispao od Flore jer mu se igra bazirala na 5 igraca i na Lalatu i on je otisao zajedno sa 4 kljucna igraca i nisu doveli zamene. Radnicki koji je bio drugi i Radnicki koji je ispao od Flore su jako razlicite ekipe.

Bürgermeister

pre preko 2 godine

Ne znam sta cemo dobiti sa tim. Koji je treci klub koji bi nas casno predstavljao? U Srbiji postoje samo dva kluba. Ko je treci? Cukaricki? Vojvodina? Partizan igra trece takmicenje u Evropi a Zvezda drugo.
G

Gost1914

pre preko 2 godine

Postoje SAMO dva, upravo jer i postoje samo DVA. Topola nema trenera, Vojvodina je samo grb ostao, Čukarički je odlučio da bude razvojni klub. Ostali kluboci su šeme.
N

Nxjdjs

pre preko 2 godine

Ma sve je to super, samo nek se igra fudbal u beogradu, nek se jedu pare naroda...
S

Sima Arauho

pre preko 2 godine

Pa ne date raznim Anticima tapiju na klubove u unutrasnjosti pa mozda i uradite nesto.
D

Djarpe

pre preko 2 godine

Da je raspali Partizna dobio raspalog Genta sad imali bi sansu da stignemo Ukraince a Belgijancima bi pobegli dodatno
g

gost8877

pre preko 2 godine

Da je raspala Zvezda uzela bod raspalim Dancima u Beogradu,imala bi sanse za prvo mesto u grupi i cetiri boda uefa nagrade.Ovako ste uzeli uefa kaznu,gadjajuci sudije i ostalo osoblje svim i svacim.
c

cirkus

pre preko 2 godine

Realno je partizan u kanti od grupe i valjalo je iskoristiti to maksimalno, s obzirom da trecerazredno takmicenje nudi isto bodovanje, zvezdina grupa je triput jaca, tako da je partizan taj koji bi trebalo da vuce, svakako jos puno ima, nokaut faza je realna za oba vecita rivala, kao i za rivalske klubove tako da videcemo.
S

Sima Arauho

pre preko 2 godine

Ako hocemo treci i cetvrti tim moramo da skratimo ligu na 12 klubova,da ukinemo besmislene bonuse i ogranicenje broja stranaca.Da li je ovo toliko tesko i toliko nejasno kao razlog ovakvog stanja naseg klubskog fudbala.
B

Bleeki

pre preko 2 godine

Mora privatizacija druze, ako hocemo treci i cetvrti klub. Ali onda nema slivanja para u privatne dzepove politicara i navijqca. To je nas problem.
S

Slažem se

pre preko 2 godine

I obave
D

Dejan Pizon

pre preko 2 godine

Pa ko je skupio sve te bodove nego veciti tako ce mo i odbraniti ali nezaboravite da ce mo imati sto puta laksi put da se udje u neko takmicenje
M

Ma da

pre preko 2 godine

Kad bi mi neko rekao da ja Skotska deveta, ne bih mu verovao.
M

Maleni

pre preko 2 godine

Sto? Seltik redovan ucesnik evropskih takmičenja, rendzers se vratio i posle godine igrao fenomenalno ili kad vec stigli do 1/4 finala LE. Plate u ta dva kluba su vece nego kod nas minimum troduplo, imaju sistem, ponekad uleti i neki 3 klub...dok su oni redovno igrali evropu mi smo tavorili po 2,3 kolu kvalifikacije.
B

Bnm

pre preko 2 godine

I? Koliko bi to trajalo? Od sezone 24/25 ide totalna promena formata LS, to niko ne pominje!! A kada se to desi LS srpski klub vise videti nece...
P

PFCPancevo

pre preko 2 godine

Od 2024/25 u Ligu sampiona ce direktan plasman takodje imati zamlja sa 11. mesta UEFA rang liste. Novi model Lige sampiona je da ce biti 36 a ne 32 kluba, znaci jos 4 nova kluba koja ce se direktno plasirati.Imamo sanse i tada jer treba da budemo u top 24 od 36 da bi nastavili nokaut fazu i ligi evrope.
M

MA

pre preko 2 godine

da mi lepo pobedimo u svim preostalim utakmicama, a drugi neka brinu svoju brigu
M

Miljan1990

pre preko 2 godine

Pa sve i da se desi to famozno 11. mesto to nece dugo trajati. Otprilike ce da za nase uslove i Zvezda i Partizan da namunje timove, eventualno i neko treci tipa Vojvodina, Radnicki i TSC potpomognuti gradovima i "drzavama" i gledacemo lepu ligu al samo tu jednu sezonu. U Evropi necemo bas tako dobri biti i vracamo se na staro. Jer sve ove silne bodove sto osvojise i Zvezda i Partizan treba braniti bajo moj. A realno da cemo tesko to da uradimo.
G

Gost gost gostic

pre preko 2 godine

Lepo i prelepo. Medjutim, ne zaboravite da se onda bodovi dele sa 5! Srbija nema 3. klub a o 4. i 5. da ne pricamo. Cukaricki klub bez takmicarskih ambicija, cilj im je da naprave igraca i prodaju ga. Vojvodina smesna, bez vizije, samo zivotari u voj lige. TSC bi mozda mogao... Ostali su tu da popune mesto u ligi....
N

Najiskrenije

pre preko 2 godine

Srbija ne da nema treći klub nego budimo realni nema ni prvi i drugi, jer ta prva dva kluba iako imaju ogromnu pomoć države su u dužničkom ropstvu tj imaju prevelika dugovanja (niko sa sigurnošću nezna kolika su samo se licitira sa ciframa mada su sigurno mnogo veća i od 50 mil evra a pretpostavlja se da su i preko 80 mil evra) veća nego što iznosi njihova vrednost klub i stalno se povećava. Realno gledano to nemože još dugo da potraje jer sve ima svoje granice, a verujte da ni prag tolerancije UEFA nije bezgraničan, pitanje je samo vremena kada će ova dva kluba izbaciti iz takmičenja kako zbog dugovanja (jedan je pre par godina već bio izbačen) a bogami i zbog incidenata na utakmicama (po kaznama kako novčana tako i suspenzija igranja bez publike naša najveća dva kluba su ne evropski nego svetski rekorderi, a jedan od ta dva kluba je zbog nereda bio i izbačen iz takmičenja). Navijači (ako uopšte mogu da se nazovu tim imenom) dva najjača kluba uživajte još malo u evropskom fudbalu jer će izvesno uslediti jedna višegodišnja pauza.
A

Alo alo

pre preko 2 godine

Hahahaha.Koji ce na 2,3,4,5...klub kad cela nacija navija za Zvezdu i Partizan.Najjadnija i najsmesnija liga na svetu.Zato smo fenomen,da imamo takve sportiste a reprezentacija na SP.
V

Vuc

pre preko 2 godine

Trebalo bi uloziti u srpsku Vojvodinu da taj klub bude jak i snazan. Da cini trojstvo kao u Holandiji Ajaks,PSV i Fejnord. I bude taj snazan 3-ci klub ali koji moze biti 2 i ponekad 1 na tabeli. Lako je to uraditi nek drzava da sponzorstvo i nadje i privatne sponzore. Tada bi bio i pun stadion.
G

Gosthhh

pre preko 2 godine

nije to za nas, ako dobijemo direktno mesto u ls pasce krv u super- ligi, od optuzbi za namestanje, saopstenja , bolesnih novinara koji laju na zeton , nervoznih trenera kojima niko nije posten osim njih samih nece moci da se zivi... a na talonu sigurnih 20 miliona...
C

Crni Grom

pre preko 2 godine

Jeste, navijaj da ovi izgube od onih, da ovi ne daju vise od 2 gola, mi moramo da se fokusiramo na sebe kako bismo bili sto bolji, a nadam se da ce uskoro jos neki klub uz Zvezdu i Partizan poceti da sakuplja bodove jer dva kluba sama tesko mogu da osiguraju i drze te visoke pozicije na duze vreme.
G

Gostbhhjjj

pre preko 2 godine

Ako drzava upumpa desetinu od onoga sto je , iz razlicitih razloga i na razlicite nacine, upumpala u te dva kluba u , recimo, moje Jedinstvo iz Paracina dobicemo i treci klub. Cisto da uzrok velicanstcenih rezultata i njihove velicine ne bude zaboravljen.
i

i tako

pre preko 2 godine

Nije problem napraviti 3,4,5...klub u Srbiji.Problem je ko ce taj klub voleti,bodriti,gledati.A i koji ce nam i sta mi trazimo kad svi navijaju za Zvezdu ili Partizan.
M

Maleni

pre preko 2 godine

Sve je ovo ok na papiru, sampion ima barem ligu evrope, ali sta cemo sa vicesampionom i stazom nesampiona. Ne znam da li je iko svestan da ukoliko zvezda i partizan ne pojacaju timove samo pukom srecom mogu proci prvo kolo, u drugom se prica lagano zavrsava i tu jako visi evropa...poklopili su nam se rezultati da dodjemo u ovu situaciju ali nismo uradili apsolutno nista da poboljsamo vecite i “napravimo” taj 3 tim za evropu...
M

Miljan1990

pre preko 2 godine

Bravo za komentar. Ako FSS ozbiljno gleda da se odrzi u prvih 11 pa i 13 mora da napravi 3. tim za Evropu. Ili Nis i Novi Sad ili Madjarska. Mada bih ja najvise voleo da to bude Nis. Naravno bez brace iz Surdulice
G

GostBoki

pre preko 2 godine

Pa kada bi sklonili ovo glupo pravilo o broju stranaca onda bi mogli necemu da se nadamo.. a ovako kako je sada, jedino da nasa dva kluba u Evropi pojacaju Tadic, Vlahovic, Sergej, Matic, Milenkovic.. pošto drugo domace je preslabo a strano ne smemo imati..
M

Miljan1990

pre preko 2 godine

I sa tim se slazem. Nemamo mi toliko naseg kvaliteta a da imamo nemamo novca da ga drzimo u Srbiji godinama. Broj stranaca po meni ne treba biti ogranicen al treba postojati pravilo da taj stranac a pogotovo iz Afrike bude ili mladi ili seniorski reprezentativac ili je vec bio. Nemoj te me shvatiti pogresno po meni to mora tako da se ne bi desavale neke Zakarije, Surake i ostali hot prospekti o kojima u njihovim maticnim ligama ne znaju ni ko su, ni sta su, ni gde su rodjeni, ni kad su rodjeni. A u Srbiji je bitno da je on crnac i odmah zna da igra fudbal.
M

Malosiste

pre preko 2 godine

Pored ovolikih namestaljki, lopovluka, fudbal nam napreduje i to bas velikim koracima. Zamislite da toga nema....