Komentari na vest

UEFA koeficijenti: Stara tema, novi momenti - Partizan u četvrtak počinje borbu za treću sezonu s dva mesta u LŠ za Srbiju

M

Mauro Tasoti

pre oko 1 godinu

Toliko smo se radovali proleću u Evropi a ono niti je proleće niti je neka Evropa nego zamalo Azija.Ako ovako nikakvi prođemo ove kauboje to će biti već neki uspeh mada je ono protiv Mladosti ubilo u pojam svakog od nas navijača Partizana.
s

slini.boj

pre oko 1 godinu

Sveta Markovc u reprezentaciju kao i Strahinja Pavlovic, isti ucinak imaju u Partizanu koje ih je preporucilo za reprezentaciju. Bugarska neka nas se plasti sa stoperima Partizana.
J

Jakooo

pre oko 1 godinu

Potrebna nam je jaka Vosa ili Tsc/Cukaricki kako bi smo mogli da se nosimo na ovoj listi. Da se rese problemi u Partizanu i Zvezdi, privatizuju klubovi ili da drzava jednako pomaze sve i ne da necemo morati da brinemo za top15 nego mozemo da napadnemo i top10 i vise. Zvezda je trenutno najjaci nas klub i tu nema dileme, Partizan moze da bude mnogo bolji ali ocigledno ih unutrasnji problemi izedose plus navijacke carke. Vosa moze da napravi napokon ekipu i stabilnu jednu sredinu, a Tsc i Cuka su stvarno klubovi koji imaju sta da pokazu i sazrevaju u ozbiljne price, narocito Tsc. Samo ta mafija i politika da se sklone i bice ok sve...
m

mali zeleni

pre oko 1 godinu

Samo da pitam zbog čega je zvezda najjača? Zato što ima političku podršku? Da li je to onda na bazi sportske umešnosti ili direktive? Zar zvezdaši to isto nisu prigovarali Partizanu, pa i sada? Šta se promenilo? Sjašio Kurta da uzjaše Murta. Pametan vidi da su to dve strane istog novčića. To je došlo do toga da bi moj Partizan trebao bušiti naš koeficijent! Da, ozbiljno mislim. Pitanje šampiona je rešeno za dug period, ako prvi (zvezda) ide direktno u grupnu fazu LŠ, tamo će inkasirati 30 mil. Ako računamo period od 5 god. to je 150 mil. samo od UEFA. Tome treba dodati i mnogo veće prihode od marketinga, sponzora, ulaznica i još koječega. Ovako pogurana zvezda u roku od 5 god. će toliko odskočiti od Partizana da je više i ne treba gurati. Lično mislim da se ka tome i ide. I zato sam za uravnilovku. Kad se već šampion određuje unapred treba odraditi tako da jedne godine bude zvezda a druge Partizan, pa onda da kroz LŠ svaki uzme jednak deo, pa ko se bolje snađe. Ne treba Partizan da diže ili održava koeficijent zvezdi. Sve je njihovo pa neka ga onda sama održava. Ko nije razumeo neka ne replicira.
Q

Q

pre oko 1 godinu

@Mali Zeleni Da ti nije Crvene Zvezde tvoj mali Klubic bi sanjao LS.I tvoj Partizan ima 3 bodova od mogucih 36 u LS,a Zvezda ima 7 Bodova od mogucih 36.Zvezda ima pobedu u LS,a Partizan nema jedno 36 godina (Kada je bio Kup Sampiona).
M

Markoniii

pre oko 1 godinu

Za koga da igramo,za kmšinicu i one spodobe iz uprave.....EVO JA KAO GROBAR ŽELIM DA PARTIZAN ISPADNE,DA KONAČNO OTERAMO BAGRU!
t

tviter.navijac

pre oko 1 godinu

Mora Ostoja da dodje, nas opozicionar! Nema druge!
G

Gost23

pre oko 1 godinu

Pošto nam je liga posebno ove godine dosta napredovala, i dosta je jača no što je ikad ranije u prethodnih par decenija bila, moglo bi malo da se poradi i na dolasku još većih sponzora, još jačih kompanija u naš fudbal. Takodje, Mozzart kao naslovni sponzor naše lige bi mogao još malo da podeblja količinu novca koji daje, Arenasport kao nosioci TV prava bi takodje mogli da povećaju svoja davanja. Danas nemamo kluba u Superligi koji ima budžet ispod milion evra, ali dajte da se to podigne na minimum 2 miliona. A onda neka klubovi sami nalaze svoje prihode, svoje sponzore i time svoje budžete uvećaju još drastičnije. Samim tim ćemo imati sigurne klubove u Evropi na duži period.
S

Sima Arauho

pre oko 1 godinu

Pa da, predzadnji dobije dugoplasiranog sa cetiri razlike i to u gostima.

Sakur

pre oko 1 godinu

Ja kao grobar jedva cekam da gledam zvezdu u ligi sampiona,to ce biti uzivancija gledati
G

Gost3567

pre oko 1 godinu

Naravno da gledas Zvezdu u Ligi Sampiona jer se vise ni tvoj paradjed ne seca kada ste poslednji put igrali sa nekom sampionskom ekipom lige petice u najjacem sastavu.Da vam nije Zvezde vi ne bi ni znali da postoje ekipe poput Liverpula,Arsenala,Totenhema,PSZ,Bajerna,Napolija.Vi ste takve ekipe uzivo videli samo kada su prolazili pored lavora pod pratnjom policije koja ih je vodila ka Marakani.
A

Apoel

pre oko 1 godinu

Za ove induse od grobara sto se javljaju samo nek se prisete poslednjih 5 godina cemera i jada... Niste videli vise od te sprdnje od takmicenja... A opet cete od ove godine gledati Zvezdu u LS! A sto se keoficijenta tice bicemo u 15 i za sezonu 2024/25 s tim sto prvak nece ici direktno... Dobro je sto ove sezone osvajac jupa ili 3 na tabeli ima obezbedjenu bar konferenciju pa ce i treci klub moci bar nesto da uradi i igra jesen u evropi!
n

noleeeeeeeeeee

pre oko 1 godinu

svaka cast, igrate ls. Bice opet 0-0-6 i postavljanje rekorda po broju primljenih golova.
S

Sima Arauho

pre oko 1 godinu

Taman kad smo se domogli dva predstavnika u LS oni menjaju sistem takmicenja.
B

Barkley

pre oko 1 godinu

kako to da pored moćne zvezde partizan jedini skuplja koeficijente...
G

Gost456

pre oko 1 godinu

Jer Zvezda nije igrala sa ekipama kojima je otislo pola igraca i nisu izlazili sa 2 sastavom nego je igrala sa prvacima svojih zemalja. Da malo imas mozga u glavi i da si pratio... Znao bi. Osim Monaka koji nije bio prvak svoje, ali je razmontirao psg za vikend je jedan od primera.

Stefan Milanovic

pre oko 1 godinu

Prvo nije tačno da se dobijaju bodovi u ovoj fazi , Partizan u ovoj fazi ne moze da dobije nikakve bodove, tek u sledecoj rundi ako prodje ovu. A druga stvar svima vama koji govorite a da nije bilo treceg takmicenja Partizan ne bi igrao nigde i vidi parove Lige Evrope, a vi u LK itd itd... Da se nije osnovalo trece takmicenje, ne bi parovi Lige Evrope bili ovi koji su, nego bi prica bila potpuno drugacija, i ne bi zvezda imala lagane rivale u kvalifickacijama za LS nego bi vec u trecem kolu dobili nekog tezeg poput fenerbahcea, rendzersa i tako tih klubova jacih klubova od nas.. a treca stvar gde je bila ta zvezda u Evropi u 21. Veku do pre par godina i kako to da ne spominjete kako je zvezda imala srece na penalima 2,3 puta, jer penali su lutrija, i kako je zvezda imala srece sto je izvukla omoniu, serif i tako te šlj ekipe..
B

Bibop

pre oko 1 godinu

Tacno,u ovoj fazi dobijaju se samo bodovi za klupski koeficijent,jer se zapravo radi o doigravanju,tek od osmine finala ide za i za nacionalni
o

ok68768

pre oko 1 godinu

"penali su lutrija"
r

rici77

pre oko 1 godinu

A zvezda,kad krece u borbu za koeficijent?!!
k

kme

pre oko 1 godinu

sledecu sezonu kad igraju LS a vi kvalifikacije za LK
v

v1ad

pre oko 1 godinu

Zvezda je to radila od 2017. Od tada do sad od 30og do 11 mesta na UEFA nacionalnoj listi. Pre toga, za vreme "dominacije" ni makac preko 30e pozicije. Pametnom dovoljno. Ali bez obzira, navijacu za vas u cetvrtak.
B

Bozaaaaa

pre oko 1 godinu

Pa zbog Zvezde cete i igrati kvalifikacije za LS olosu jedan
a

analfabeta

pre oko 1 godinu

Trudite se, ali nemate pojma. Od sezone 2024/25 menja se kompletan sistem u UEFA takmičenjima, tako da ovaj tekst uopšte nema smisla.

Bojan Urosevic

pre oko 1 godinu

Bodovanje ostaje isto Nista se ne menja jedino se menja da sadasnja 11 pozicije nikako ne moze da donese direktno Mesto u LS nego samo TOP 10 lige.
R

RaleCa

pre oko 1 godinu

Svim srcem, kao Zvezdas i neko ko je 250km juzno od Backe Topole, navijam za TSC u Ligi konferencije ili eto Vojvodinu, bas im treba to da, ukoliko su pametni, odu nivo vise. Novi Sad kao grad to zasluzuje, a TSC sa onim lepim stadionom (na kome se nadam da mogu da igraju konferenciju) zasluzuje... Nije sve crveno i crno u Srbiji
T

To se i htelo....

pre oko 1 godinu

Da Partizan igra za Zvezdu!!!!Sada ce Partizan ubirati bodove Zvezdi a Zvezda uzimati titule u Srbiji,pored Terzica,Vucica,Vucelica i Vazure...svake godine direktno u LS.... i to je bio cilj masinerije koja je postavljena tu gde gde jeste!
a

ahahaah

pre oko 1 godinu

e buuddaaaleee pa zvezda je donela sama vise od 50% tih bodova
T

This

pre oko 1 godinu

Šta uopšte Turska kao azijska država i Izrael kao bliskoistočna rade u evropskom takmičenju? Znači principa nema, sve zbog tržišta i para
N

Nenad1246

pre oko 1 godinu

Tako je svi oni zajedno u aziju sa rusima gde in je i mesto.
i

istorija

pre oko 1 godinu

Tu se ipak malo brukaš. Decenije i decenije fudbala, Turska, Izrael, Azerbejdžan, Kazahstan, Gruzija igraju evropski fudbal. Fudbal je jedna velika organizacija, tu nema menjanja pravila svakog dana kao u košarci i ostalim sportićima. Tako je nekada davno odlučeno iz razloga konflikta ali i politike. Znam da smo u školi grešili kad smo pokazivali na karti pa uvek pričali da su Kazahstan i Izrael u Evropi, a sve zbog fudbala koji je i jači od geografije.
S

Sekcija Lazarevac

pre oko 1 godinu

Srbija iznad svih! Ja sam Delija. Idem na Sever na sve utakmice, ali navijam za Partizan kad igra u Evropi, zbog koeficijenta, ali zato sto uvek navijam za Srbe protiv drugih!
S

Sveee

pre oko 1 godinu

Je to lepo od tebe i normalno, tako i ja kao normalan covek i grobar.. Sve je to dzabe, ali partizan tone, nema igrače koje odsaču, nema para, tako da LK je puna kapa, biću najsrećni da sledeće godine ponove ovpgodišnji rezultat... Dok zvezda u LŠ po mom mišljrnju nrma sta da trazi, nisam ljubomoran ali tamo su brutalne ekipe sa budzetima i igračima od 1milijarde...svedeće godine padamo ispod tog 15tog mesta, TSC nije ekipa koja ima iskustva u bitnim utakmicama i na rezultat, vojvodina ima žutu minutu koja može da iznenadi ali to je jako tanko, čukaricki mlada ekipa bez ikakvog iskustva i to je njihova slabost, pogube se na neku biznu utakmicu... Ovo jr sve naša realnost, srećan sam sto smo makar jedne godine doživeli ovo... Ako se svi ne pojačamo ozbiljno biće kataklizma.
N

Nebitan10

pre oko 1 godinu

Sto ne posalju mladost
k

kad igra

pre oko 1 godinu

Zvezda veceras u kolko?
d

d.g.

pre oko 1 godinu

Hej Mladosti stani, stani...
Б

Блок

pre oko 1 godinu

У нула четири...као шалке...и то на арени четири
G

Gazimestan

pre oko 1 godinu

Turci nas nažalost prestižu. Ali da znate koliko je Turcima to bitno i koliko veliku euforiju od toga prave, ne bi verovali. Svi sportski portali i instagram stranice prave analize šta im je potrebno da nas stignu itd. Ja sam mislio da samo mi pričamo o koeficijentu ali sam se prevario. Dobro je što ipak još jednu sezonu ostajemo u Top 15.
T

This

pre oko 1 godinu

Šta uopšte Turska kao azijska zemlja radi u evropskom takmičenju? I izraelski Makabi koji izbacio Zvezdu?
T

This

pre oko 1 godinu

Partizan igra 4-3-1-2 Šerif najčešće 4-3-3
S

Svasta

pre oko 1 godinu

Cuj nogometasi da igraju za Srbiju....
N

Nebo je granica

pre oko 1 godinu

Red je da malo i Partizan doprinese Srpskom fudbalu i omoguci Zvezdi da igra opet grupnu fazu Lige Sampiona. Da vrati ovo sto ima je Zvezda omogucila da igraju kvalifikacije za LS sl godine. Mislim ako zavrse drugi, ali i to je klimavo.
g

granica granica

pre oko 1 godinu

U kolko igrate veceras i sta pozz
@

@granica

pre oko 1 godinu

Stan Mladosti stani stani...
J

Jagnjilko

pre oko 1 godinu

granica, kada i tu pocnete da ispadate onda ce da vam izmisle cetvrto takmicenje da igrate proleca u Evropi pa da vi stignete Zvezdu xaxax. Ovo takmicenje je ravno fibinoj ligi sampiona u kosarci
G

Gostanko

pre oko 1 godinu

Pitanje je koga interesuje ta LK. Da li recimo taj Trabzon vise interesuje LK ili da hvata prikljucak za vrh tabele. Ljudi gledaju da igraju isplativija takmicenja u finansijskom smislu. Ta LK je dobra za nase siromasne klubove da im donese par miliona i da se nakupis bodova. Smesno je da to takmicenje donosi skoro isti broj bodova kao LE a narocito LS ali je dobro za nase klubove. Tu ce valjda i TSC ili Cuka kada budu igrali dogodine da osvajaju koji bod.
M

Mandrda

pre oko 1 godinu

To i ja govorim. Nepravedno je da neko pobedi Floru i dobije isto bodova kao onaj koji pobedi Liverpul,Olimpijakos,Bragu,Ludogorec,Monako. Partizan je tu imao srecu da su izmislili to takmicenje jer da nisu,pali bi na 200-to mesto UEFA rang liste pa bi im svake kvalifikacije bile sve teze. A ovako,nakupice se bodova protiv spomenute Flore,Anortozisa i ostalih. Tu i kada padnu malo jace ekipe one igraju sa rezervistima jer te ekipe vise zarade od ulaznica i tv prava na jednoj utakmici nego da pobede dve utakmice u grupi. Pogledajte vi parove LE recimo sada pa uporedite. Pogledajte ovo: Ajaks-Union Berlin, Barselona-Mancester, Sevilja-PSV, Salzburg-Roma.Leverkuzen-Monako a pogledajte LK pocevsi od naseg predstavnika Serif-Partizan, Aek Larnaka-Dnipro, Leh-Bodo...I tu da nisu upale ekipe iz LE to takmicenje bi imalo po imenima dva ozbiljna tima.Tu je neuspeh ako ne dodjes medju osam ekipa...Barem sto se tice Zvezde i Partizana.Jedino ako bas nemas srece pa ti padne neka ekipa kao Partizanu Fejenord ili zapadne ti Lester i tako te ekipe kojima je stalo da jure to takmicenje. Ovo ako imas srece kao Partizan do sada,neuspeh je brate ispasti narocito od Serifa koji je 90% slabiji od onog tima koji je bio iznenadjenje lige sampiona. To su ekipe koje padaju u kvalifikacijama jaceg takmicenja a vi igrate sa njima prolece u Evropi.