Kilijan Mbape je bio neuhvatljiv za Ukrajince pre pet i po meseci (©Reuters)
Kilijan Mbape je bio neuhvatljiv za Ukrajince pre pet i po meseci (©Reuters)

Ukrajince peče sedmica iz Pariza

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.03.21. | 11:46

Francuska dobila četu Andreja Ševčenka sa 7:1 pre pet i po meseci, ali tada je to bio prijateljski meč. Gosti u Gradu svetlosti bez drugog strelca u istoriji Andreja Jarmoljenka. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Trikolora - 1,35

Odbranu svetskog trona iz Rusije 2018. godine Francuzi počinju večerašnjim mečom (20.45) kvalifikacija za SP u Kataru u Parizu protiv Ukrajine. Ove dve selekcije su favoriti u Grupu D, mada ne treba otpisati ni Bosnu i Hercegovinu i Finsku, dok je Kazashstan apsolutni autsajder.

Plavo-žute je preporodio veliki as Andrej Ševčenko. Uspeo je nekadašnji napadač kijevskog Dinama, Milana i Čelsija da odvede Ukrajinu na EP ove godine. Trikolori su na papiru najjača svetska selekcija, ne samo zbog krune na prošlom Mundijalu, nego i zbog imena na koje Didije Dešan može da računa. Sve puca u selekciji Galskih petlova, na svakoj poziciji je opaka konkurencija, pa će iskusni stateg imati slatke muke.

Izabrane vesti

Dešan ima na raspolaganju Kilijana Mpabea, Antoana Grizmana, Pol Pogbu, Entonija Marsijala... Vratio je selektor Francuske Usmana Dembelea, problematičnog asa Barselone, koji je poslednji put na spisku bio novembra 2018. U povratnike ubrajamo i Tomu Lemara i Alfonsa Areolu. Zbog povreda nema Korentana Tolisoa iz Bajerna i jednog od najboljih mladih štopera Evrope Dajoa Upamekana, od leta igrača Bajerna. Nije pozvan Nabil Fekir koji odlično igra za Betis. Konkurencija je paklena. Sa prethodnog popisa nedostaju još Benoa Kostil, Ruben Agilar i Markus Tiram.

20.45: (1,35) Francuska (4,90) Ukrajina (9,50)

Pozvao je Dešan i mlade snage poput Usema Auara, Eduarda Kamavinge, Džonatana Ikonea, Kristofera Enkunkua, Ibrahime Konatea, Musu Dijabija, Žula Kundea... Reprezentacija koja uliva strah u kosti.

Ševčenko ima problem sa sastavom. Za meč sa šampionom sveta ne može da računa na Andreja Jarmoljenka, napadača Vest Hema, sa 39 golova drugog strelca u istoriji selekcije, iza sadašnjeg kormilara Ukrajinaca. Van stroja je i golman Andrej Lunin, a zbog povreda su otpali i Vladimir Šepeljev, Aleksandr Timčuk i Dmitri Riznik. Poslednja trojica su na spisku za start kvalifikacija za SP u Kataru, ali večeras neće igrati u Parizu.

Francuzi su samo jednom poraženi na 15 poslednjih utakmica, i to od Finaca u prijateljskom meču na svom terenu sredinom novembra prošle godine. Ukrajinci su posle buma u kvalifikacijama za EP odigali veoma loše Ligu nacija prošle godine. Poraženi su na tri poslednja meča.

Ove dve selekcije su odigrale prijateljski duel pre pet i po meseci na istom mestu, na stadionu Francuske u Parizu, a Ukrajinci su doživeli katastrofu. Trikolori su slavili sa čak 7:1. Dva gola je delo Olivijea Žirua, a jednom su se u listu strelaca upisali Kamavinga, Toliso, Grizman, Mbape, dok je jedan pogodak delo Mikolenka koji je zatresao sopstvenu mrežu.

20.45: (2,90) Finska (2,95) Bosna i Hercegovina (2,70)

Na zvaničnim susretima, poslednji put su ove dve selekcije odmerile snage 19. novembra 2013. godine u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu. Galski petlovi su pobedili na svom terenu sa 3:0, a dva gola je delo Sakoa, a jedan Benzeme. Zbog poznate afere od pre par godina, napadača Reala nema u reprezentaciji.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------


tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.Fudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija Ukrajine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara