Edin Džeko (©Reuters)
Edin Džeko (©Reuters)

Džeko spreman za Fince, nedostaje samo Višća

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 10:49

Bosna i Hercegovina s novim kormilarom kreće u novi ciklus. Prvi rival Finska u Helsinkiju

Posle nekoliko meseci previranja oko izbora novog selektora, problemima u Savezu i oko njega, došlo je vreme i da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine započne dugo željene kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Zmajevi će večeras u Helsinkiju (20.45) igrati protiv domaće Finske. Ovo će ujedno biti i debi na klupi za novog selektora Ivaila Peteva. U početku bugarski stručnjak i nije bio baš najbolje prihvaćen od strane domaće javnosti, ali kako je vreme prolazilo čini se da je Petev u pozitivnoj atmosferi uspeo da okupi Zmajeve i unese optimizam pred ovaj start kvalifikacija.

Nedostaje samo Edin Višća, koji se oporavlja od povrede i nije u potpunosti spreman. Ono što je moglo predstavljati problem za večerašnji duel u Helsinkiju jeste činjenica da se kapiten Edin Džeko povredio u nedeljnoj utakmici Rome, ali je posle pregleda magnetnom rezonancom, na sinoćnjoj pres konferenciji jasno poručio:

Izabrane vesti

"Spreman sam. Igraću.“

To je unelo dodatni optimizam u tabor Zmajeva, a pogotovo osmeh na lice novog selektora Ivaila Peteva koji je pred meč u Helsinkiju najavio pohod na tri boda.

"Nismo imali puno vremena da se upoznamo i nešto posebno pripremimo za Fince, ali mogu da kažem da su momci za ovo vreme delovali fantastično. Raduje me što mogu da računam na sve igrače, a već u glavi imam 90 odsto početnog sastava. Neću puno menjati u odnosu na ranije mečeve, bio bi veliki rizik, ali ko god da istrči daće maksimum, u to sam siguran. Ne mogu da prognoziram rezultat, ali mi idemo na pobedu“, istakao je Petev.

20.45: (2,90) Finska (2,95) Bosna i Hercegovina (2,70)

S obzirom na najave, neće biti nekog revolucinarnog menjanja kada je u pitanju sastav. U većini svoje trenerske karijere Petev je igrao sa formacijom 4-5-1, pa se isto to može očekivati na vrućem gostovanju u Finskoj. Početnu postavu trebalo bi da čine i igrači koji su bili u prvom planu i kod Dušana Bajevića.

Tako da bi verovatno prvih 11 moglo da izgleda ovako: Šehić – Kolašinac, Saničanin, Hadžikadunić, Todorović - Pjanić, Cimirot, Krunić, Gojak, Hodžić – Džeko.

........................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

..........................................................

Finska i Bosna i Hercegovina su nedavno igrale u kvalifikacijama. To je bilo pre dve godine kada je selektor Zmajeva bio Robert Prosinečki. U Finskoj je bilo 2:0 za domaće, dok je BiH trijumfovala u revanšu sa 4:1.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BiHreprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija FinskeKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara