Igrači Uniona (©Reuters)
Igrači Uniona (©Reuters)

Union Berlin posle petarde igra za čast, raspoloženi RB Lajpcig ima skoro nemoguć zadatak

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.11.22. | 13:32

Bundesliga: Gvozdeni žele da se vrate na pobednički put i kurs ka Ligi šampiona, Frajburg ove sezone gotovo nepobediv

Možda je zbačen sa čela, ali sigurno neće da odustane od borbe za Ligu šampiona. Union Berlin je dugo odolevao na vodećoj poziciji Bundeslige mimo svih očekivanja, a sada je trećeplasiran i protiv Augzburga u vanrednom 14. kolu mu je cilj jasan - da ispravi težak poraz od Leverkuzena iz minule runde.

Odupreti se napadima uvek gladnog Bajerna na prvoj liniji je nesumnjivo veoma težak zadatak. A Gvozdeni su hrabro uspeli da drže minhenskog giganta na odstojanju. Debakl Berlinaca u Leverkuzenu je bio neočekivan, a pitanje je koliko će da utiče na blagostanje ekipe iz glavne nemačke metropole.

Izabrane vesti

Takav udarac ove godine tim Ursa Fišera jednostavno nije dobio. Ipak, protiv inače neefikasnog Leverkuzena sve je bilo naopako. Domaći nisu imali čvrste temelje u napadu, a pre svega ni u odbrani, što je još jedan ključan element za konačni uspeh.

"Definitivno želimo da reagujemo. Augzburg je izuzetno agresivan kada želi da dobije loptu. Veoma voli da ide u borbu za odbijene lopte. Tako da očekujem tešku utakmicu", rekao je domaći trener Urs Fišer.

20.30: (1,75) Union Berlin (3,70) Augzburg (5,60)

Gosti su nedavno mogli da se pohvale serijom od tri pobede u nizu, ali su od tada u pet narednih kola uzeli samo dva od mogućih 15 bodova. Tako su se ponovo opasno približili zoni ispadanja. Jasno je da im je što pre potreban trijumf, inače bi uskoro mogli da se nađu u minusu pred početak Svetskog prvenstva.

20.30: (1,80) RB Lajpcig (3,70) Frajburg (5,00)

RB Lajpcig je i dalje u veoma dobroj formi, penje se na tabeli, a ako nastavi sa dobrim igrama u preostala dva duela pred Svetsko prvenstvo, mogao bi da se popne i među četiri najbolja. U svakom slučaju, čeka ga izuzetno težak zadatak u vanrednom kolu, jer je Frajburg trenutno na drugoj poziciji.

U poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima, Bikovi su pobedili sedam puta, slavili su i prolazak u nokaut fazu Lige šampiona i Kupu Nemačke. Posle lošijeg početka ove sezone, jednostavno su u formi u kojoj bi želeli da budu dugoročno.

"Ako nastavimo da imamo isto samopouzdanje, rezultati će doći", ocenio je strateg RB Lajpciga Marko Roze.

S druge strane, ne dešava se često da Frajburg bude poražen. Do sada su samo dve ekipe uspele da poraze momke Kristijana Štrajha, a to su Bajern i Dortmund, a ubrajaju se i Kup mečevi i evropska scena.

"Frajburg ima kvalitetne igrače, njegov tim je dosta napredovao u poslednjih nekoliko godina. Uvek vredno radi i bori se", dodao je Roze.

Gostujući strateg Štrajh je možda bio pomalo zabrinut kako će se njegov tim nositi sa zahtevnim rasporedom, pošto su Brazilci iz Brajzgaua bili aktivni i u Ligi Evrope. Jednostavno, na to iz prošlosti uopšte nisu bili navikli.

"Štrajh je osnova za ovaj klub. On je taj koji je nogama na zemlji, i kome je klub u srcu", rekao je samo pozitivno o postupcima svog kolege Roze.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

BUNDESLIGA – 14. KOLO

Utorak

Volfzburg - Dortmund 2:0 (1:0)

/Van de Ven 6, Nmeča 90+1/

Bajern Minhen - Verder Bremen 6:1 (4:1)

Musijala 6, Gnabri 23, 28, 82, Gorecka 26, Tel 86 - Jung 10/

Bohum - Borusija Menhengladbah 2:1 (2:0)

/Antvi Ađeji 8, Hofman 12 - Plea 62/

Štutgart - Herta 2:1 (1:1)

/Girasi 3, Mavropanos 90+8 - Lukebakio 19/

Sreda

18.30: (3,35) Keln (3,50) Leverkuzen (2,25)

20.30: (1,75) Ajntraht (3,80) Hofenhajm (5,20)

20.30: (1,80) RB Lajpcig (3,70) Frajburg (5,00)

20.30: (3,60) Šalke (3,50) Majnc (2,15)

20.30: (1,75) Union Berlin (3,70) Augzburg (5,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaFrajburgaugzburgUnion BerlinRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara