Lorenco Insinje (©Reuters)
Lorenco Insinje (©Reuters)

Upozorenje Insinjeu i iz prve ruke: Ispašćeš sa radara

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 14:57

Mnogi su ostali zatečeni vešću da će kapiten Napolija preći u Toronto

Čudno zvuči informacija da će kapiten Napolija, ekipe koja se bori za titulu u Seriji A i godinama unazad nalazi u vrhu italijanskog fudbala, uz to je konkurentna i u evropskim takmičenjima, preći u američku MLS.

Na takav potez se, izgleda, odlučio Lorenco Insinje, a sve zbog neslaganja sa predsednikom Napolija Aurelijom de Laurentisom oko plate. Navodno mu prvi čovek kluba s juga Italije za produžetak saradnje nudi 3.500.000 evra po sezoni umesto dosadašnjih 5.000.000, što 30-godišnji napadač ne želi da prihvati.

Izabrane vesti

Toronto je daleko izdašniji i obećava garantovanih 11.500.000 evra godišnje plus mogućih 4.500.000 kroz bonuse za golove i asistencije, međutim... Sebastijan Đovinko koji je 2015. Italiju zamenio Kanadom, a dres Juventusa upravo Torontovim, tvrdi da te cifre ne bi trebalo uzimati "zdravo za gotovo".

Pored toga, bivši reprezentativac upozorava zemljaka i da bi odlaskom u MLS ligu mogao da ispadne sa radara selektoru Robertu Mančiniju.

Njemu se baš to dogodilo, pa ga je tri godine kasnije Mančini vratio u nacionalni tim ali samo za dve utakmice koje je presedeo na klupi.

"Ovde u Kanadi su ubeđeni da je sve dogovoreno", počeo je Đovinko razgovor za Korijere delo Sport.

Pritom, Kanađani očekuju da Insinje stigne već ove zime, iako mu ugovor sa Napolijem važi do kraja sezone, što znači da bi morao da sporazumno raskine ugovor ili da Toronto plati obeštećenje.

"Očekuju ga u martu, ali mi to zvuči čudno. Insinje je kapiten Napolija i ne verujem da će napustiti klub usred šampionske trke", istakao je omaleni napadač koji je 2019. po isteku ugovora iz Toronta otišao u Al Hilal iz Rijada.

20.30: (1.40) Čelsi (4.80) Brajton (9.50)

Bivši reprezentativac nahvalio je uslove za život u Kanadi, ali ne i poštenje klupskog rukovodstva.

"Toronto je super za život. Lep grad u lepoj državi. Postoji velika italijanska zajednica i slobodan si da ideš gde hoćeš bez da te iko uznemirava. Kada sam stigao 2015. obećan mi je novac koji me nije sačekao, ali ne želim da komentarišem detalje. Ne žalim zbog svog izbora, imao sam tamo više golova i asistencija nego utakmica, iako nisam profitirao. Privatno je tamo lepo za život, ali profesionalno mora imati u vidu da bi mogao da ispadne sa radara. Meni se to dogodilo. Ako si spreman na to, onda je u pitanju iskustvo koje bih preporučio svima", iskren je Đovinko.

Pre bivšeg napadača Juventusa, upozorenje kapitenu Napolija dao je i njegov bivši trener Zdenjek Zeman. Čeh takođe dovodi u pitanje odluku standardnog reprezentativca Italije, aktuelnog evropskog šampiona, o odlasku u MLS.


tagovi

Lorenco InsinjeSebastijan Đovinko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara