Lorenco Insinje (VIDEO)
Lorenco Insinje (VIDEO)

Ovo se ne odbija: Toronto ponudio Insinjeu 11.500.000 godišnje!

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 16:45

Italijan bi mogao dodatno da zaradi još 4.500.000 po sezoni na konto bonusa koji podrazumevaju broj golova i asistencija

Juče je Koriere dello Sport lansirao informaciju da Toronto nudi 7.000.000 godišnje Lorencu Insinjeu kako bi namamio fudbalera Napolija da se preseli u MLS. Danas, znatno kredibilniji Sky Sport Italia donosi bombu - kanadski klub je spremio Insinjeu petogodišnji ugovor vredan 57.500.000! Da prevedemo to na nivo jedne sezone, ukoliko omaleni ofanzivac kaže "da", u budućnosti ga čeka 11.500.000 plus 4.500.000 na konto porencijalnih bonusa koji podrazumevaju broj postignutih i nameštenih golova.

Ovo je definitivno ponuda koja se ne odbija, naročito kada se uzme u obzir da je glavni Insinjeov razlog zbog kojeg ne produžava ugovor sa Napolijem (ističe za šest meseci) činjenica da mu gazda kluba Aurelio de Laurentis nudi 3.500.000 evra godišnje, 1.500.000 manje od onoga što trenutno zarađuje podno Vezuva. Znao je De Laurentis da je Insinjeov jedini uslov za produžetak da mu se plata ne dira, ali nije mario za to i sada deluje izvesno da će na kraju sezone izgubiti jednog od najboljih igrača.

Izabrane vesti

Spremni su u Torontu da istresu čitavo bogatstvo za Insinjeove usluge jer u njemu vide mnogo sličnosti sa čovekom koji im je 2017. godine doneo prvu i jedinu titulu MLS kupa - Sebastijanom Đovinkom. U periodu igranja za Toronto, Atomski mrav je bio ubedljivo najbolji i najatraktivniji igrač elitnog fudbalskog ranga Severne Amerike, a to je sudbina koja bi verovatno čekala Insinjea kada bi se odlučio da prvi put u karijeri napusti Italiju. S tim što mamak iz Fratamađorea imao daleko veću platu u odnosu na Đovinka koji je svojevremeno prihodovao oko 7.000.000.

Napoli očigledno nema nameru da poboljšava ponudu koja ne zadovoljava reprezentativca Italije čiji je dolazak, u slučaju da prihvati velikodušnu ponudu Redsa planiran za jun mesec 2022. godine. Ali postoji i mala verovatnoća da se transfer obavi već u januaru.

Ove sezone, kapiten Napolitanaca je uz Viktora Osimena i Pjotra Zijelinskog, jedan od najzaslužnijih fudbalera što je ekipa sa Stadiona Dijego Armando Maradona bila lider na početku sezone i što će u drugom delu nastaviti borbu, ako ne za titulu, onda bar za Ligu šampiona.


tagovi

MLSLorenco Insinje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara