Lorenco Insinje (©Reuters)
Lorenco Insinje (©Reuters)

Zeman razočaran izborom svog pulena: Insinje, mora li ta Kanada?

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 10:46

Čeh smatra da bi iskusni napadač mogao da ugrozi reprezentativnu karijeru odlaskom "preko bare"

Iako još nema zvanične potvrde kluba ili igrača, objava vesti na zvaničnom sajtu američke MLS lige da će Lorenco Insinje naredne sezone igrati za Toronto nagoveštava da će tako i biti.

Pomalo iznenađujuć izbor, s obzirom na to da reprezentativac Italije ima 30 godina i mogao bi još koju godinu da igra na vrhunskom nivou u Evropi. Ako već ne u Napoliju, zbog neslaganja sa gazdom Aureliom de Laurentisom oko plate koju bi trebalo da ima, onda u nekom drugom klubu iz Liga petice, van Italije.

Izabrane vesti

Jer teško da bi dete Napulja obuklo dres nekog drugog italijanskog kluba. Osim reprezentativnog, a Insinjeov nekadašnji trener s početka karijere, dok se još kalio za mesto u svlačionici Napolija, Zdenjek Zeman, smatra da bi odlaskom u MSL iskusni napadač mogao da ugrozi budućnost u nacionalnom timu.

"Manćini ga dobro poznaje. I Đovinko je igrao u Kanadi pa je bio pozivan, ali svakako nije idealna situacija ni za njega ni za klub", istakao je Zeman u razgovoru za Gazetu.

Sreda, 20.30: (1.45) Čelsi (4.50) Brajton (8.50)

Čeh je Insinjea lansirao u orbitu kada ga je trenirao posle kratkotrajne epizode u Crvenoj zvezdi. Prvo mu je bio trener u Fođi, pa u Peskari, posle čega je Napoli prestao da šalje brzonogo krilo na pozajmice. Ne deluje iskusni strateg zadovoljan izborom nekadašnjeg pulena za, verovatno, završni korak u karijeri.

"Ne znam, ne mogu da dajem savete. Lorenco je sada dovoljno odrastao da sam donosi odluke koje smatra najboljim za sebe. Svakako, gledajući sa sportskog aspekta, odlukom da ode iz Napolija kada je u prilici da se bori za Skudeto predstavlja gubitak za njega. Ali, ne želim da sudim".

Dodao je Zeman i da bi odlazak Insinjea bio gubitak za ceo italijanski fudbal.

"Lorenco je danas jedan od najboljih igrača u ligi. Daje golove i asistira, dribla, mada u poslednje vreme manje nego što je karakteristično. Upoznao sam ga kao mladog, ali je već tada pokazivao veliki kvalitet. U početku se nije najbolje uklopio u Napoliju, ali je potom pokazao da je značajan igrač u svakom smislu. On je oduvek živeo za Napoli, kao mali je sanjao o plavom dresu, a onda je postao kapiten. Ako ode u Kanadu, biće to veliki gubitak za italijanski fudbal", ističe 74-godišnji trener.


tagovi

Lorenco InsinjeZdenjek ZemanNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara