©Starsport
©Starsport

Uroš Spajić: Protiv Kameruna sa autoritetom, pun gas! Bolji smo i od njih i od Švajcarske

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.11.22. | 19:31

“Protiv Brazila nismo uspeli da povežemo pas i izađemo iz presinga. Protiv Kameruna da uđemo u meč sa autoritetom”, kaže povređeni srpski reprezentativac

Da koleno nije krvcnulo – Uroš Spajić bi nam se sad obraćao sa konferencije za novinare, u trenerci sa grbom reprezentacije. Nažalost, povreda kolena primorala ga je da utakmice Srbije na Mundijalu u Kataru, kao i svi mi ostali, prati preko TV ekrana. I kao i svima nama, nije mu bilo lako dok je gledao utakmicu sa Brazilom. Ali kao neko ko vrlo dobro poznaje kako Orlovi izgledaju iznutra, Spajić je uveren – samo jedan loš dan.

S pregršt optimizma, za Mozzart Sport kaže:

Izabrane vesti

Siguran sam da će utakmica sa Kamerunom da bude prekretnica za nas”.

Ne govori to Spajić zato što je nerealni optimista. I sam kaže: očekivanja javnosti verovatno su bila preterana pred meč sa Brazilom.

Možda nam je ta utakmica došla kao neko trežnjenje, da se malo spustimo na zemlju, da se vratimo na one stare principe, da izgaramo na terenu. Ne kažem da nisu to želeli i radili u prvom meču, ali nekako je previše respekta bilo. Ne može niko da me ubedi mi nemamo kvalitet da napravimo šansu Brazilu. Pa, igrali smo sa tim Portugalom, nije Brazil tri ili pet puta bolji od njih”.

Šta se onda desilo?

Previše respetka je bilo, trebalo je malo hrabrije, ali i protivnik te natera. Sigurno nije bila ideja da se branimo 90 minuta, ali nismo uspevali da uspostavimo neki pas, da primirimo njihove nalete. Kako se odbranimo, tako izgubimo loptu i onda opet. To te i psihički i fizički iscrpi, kad ne možeš da izađeš iz 20 maltene. Kako kreneš, tako moraš nazad. Nismo uspevali da izađemo iz tog presinga. A ne možeš na ovom nivou da se braniš sve vreme. Uspećeš 19 puta, jednom će da prođe i džaba”.

Sada je prvi zadatak…

Podići se. I fizički, jer i Mister je govorio o povredama u zlo vreme. I psihički, što je možda i teže, jer ostao je gorak ukus, bila je malo bezveze utakmica. Tu se dosta uzdam u Mistera, on vuče glavnu ulogu u smislu da je već razgovarao sa igračima, a do sada je umeo da digne ekipu. U njega najviše verujem. Uostalom, nama prvenstvo počinje od sutra. Ništa se fatalno nije desilo”.

Dakle, Kamerun? U prvih pola sata protiv Švajcarske imao je nekoliko solidnih akcija i da je lopta ušla – rival bi bio u problemu…

Da, dobra je to ekipa, malo ih potcenjuju ljudi. Imaju neke igrače iz veoma dobrih klubova, Čupo Motinga prvog. Ali, Švajcarska je bila istrajna i kad je pregrmela taj period prelomila je utakmicu. A i mi smo se dugo dobro držali protiv Brazila. Pride, ove dve utakmice ne mogu da se porede, nemerljiva je razlika. Kamerun je sada prilika da vratimo samopouzdanje. Samo da se od starta postavimo autoritativno, da verujemo u sebe, da budemo mnogo ofanzivniji, bez potcenjivanja bilo koga. Pa, pun gas!”, hrabri Spajić saigrače.

Uz još jednu optimističnu poruku.

Objektivno govorim, ja sam siguran da smo kvalitetniji i od Kameruna i od Švajcarske. Nije to ona ekipa sa prethodnog Svetskog prvenstva. Samo, džaba priča, to mora da se pokaže na terenu”.

STRAHINJA PAVLOVIĆ JE IZVUKAO POUKU

Možda bi sve bilo drugačije i protiv Brazila da Strahinja Pavlović nije već u petom minutu dobio žuti karton zbog čega je morao da u nastavku igra mnogo opreznije. Saglasan je Spajić, ali hvali mlađeg kolegu za način na koji je izašao iz cele te situacije.

On je mlad momak, daje se 300 odsto, želeo je najbolje. Možda nije trebalo odmah tako da juri, možda bi mu sudija oprostio da nije posle onog prvog starta odmah oborio i drugog igrača. Posle je za defanzivca mnogo teže da se brani sa tim opterećenjem, posebno protiv tih brzih, spretnih igrača. Ali on je to dobro izneo, nije tu bilo preteranih problema, a sigurno je izvukao pouku. Ne bojim se za njega, ovo je nova utakmica, a on je hrabar momak. Retko ko bi kao on već u prvom minutu imao ona dva zalamanja”.

POVRATAK U JANUARU

Povreda kolena ne samo da je Uroš Spajića odvojila od Mundijala, nego je došla u najgorem mogućem trenutku i kada je klupska karijera u pitanju. Imao je on kratkoročan ugovor sa Kasimpašom, turski mediji su pisali da je sve gotovo oko dolaska u Bešiktaš, ali onda ta povreda, pa Spajić zvanično nema klub. Ali je bar blizu povratak na teren.

Bio sam pre dva meseca i na drugoj intervenciji, očistio meniscus, treniram već evo tri ili četiri nedelje, dva puta dnevno. Jačam kvadriceps, noge generalno, treba uskoro da počnem da trčim. Doktor u Nemačkoj, kod koga sam bio na pregledu, rekao mi je da je sada sve odlično. U januaru bi trebalo da sam fit, a već sad mogu polako da počnem da pregovaram, da tražim novi klub”, završava Spajić.

Neka je sa srećom.


tagovi

Uroš Spajićfudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara