Edi Hau postao miljenik navijača Njukasla (©Reuters)
Edi Hau postao miljenik navijača Njukasla (©Reuters)

Uspeh preko noći - može

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 10:55

Njukasl je od davljenika za godinu dana postao kandidat za osvajanje trofeja i nadomak je ulaska u finale Liga kupa Engleske

Vreme je ponekad samo izgovor. Neophodno je da znate šta radite. Pokazuje to slučaj Njukasla i Edija Haua. Najbogatiji klub na svetu nije mahnito i panično pokušao da kupi uspeh, koji očigledno može da dođe preko noći - jer potencijalni plasman u Ligu šampiona i moguće osvajanje Liga kupa to svakako jesu - već je u nekadašnjem strategu Bornmuta video dugoročnu viziju i višegodišnji plan. Hau je za godinu dana preobrazio Svrake, i u utorak veče može da se tek drugi put plasira u finale manje važnog nacionalnog Kupa.

Tradicionalno, prva domaća titula u engleskom klupskom fudbalu se dodeljuje u Liga kupu. Veliko finale zakazano je za kraj februara na velelepnom Vembliju, a Njukasl je trenutno na dobrom putu ka Londonu. Svrake su pobedile Sautempton sa 1:0 u prvom meču polufinala na stadionu Sent Meriz i stoga su korak bliže plasmanu u finale. Pobednik dvomeča će verovatno da se suoči sa Mančester Junajtedom, koji je prvu utakmicu protiv Notingem Foresta pobedio sa 3:0.

Izabrane vesti

Crno-beli sa severa Engleske jedno su od najsjajnijih iznenađenja tekuće sezone. Posle 20 ligaških rundi Svrake su među prva tri tima u Premijer ligi i takođe imaju neverovatnih osam bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Brajton. Za sada sve ukazuje da će se grupna faza Lige šampiona igrati na Sent Džejmsis Parku, a Svrake su blizu da osvoje pehar posle 2017. kada su bili najbolji u drugom rangu.

21.00: (1,43) Njukasl (4,40) Sautempton (8,00)

Njukasl je odmarao u 4. kolu FA kupa tokom vikenda. U najstarijem fudbalskom klupskom takmičenju na svetu eliminisan je početkom januara od trećeligaša Šefild Venzdeja, tako da može u potpunosti da se skoncentriše na Liga kup i takmičenje u domaćoj ligi. Međutim, poslednji put je posrnuo pošto je remizirao sa Kristal Palasom.

Njukaslu bi trebalo da nedostaje samo trio Šelvi, Kraft i Target. Mladi Entoni Gordon, koji je došao iz Evertona, mogao bi da debituje za Svrake.

S druge strane, borba za opstanak u Premijer ligi je glavni prioritet Sautemptona ove sezone. Sveci su trenutno na poslednjem mestu na tabeli, ali zaostaju samo dva boda za sigurnom zonom. Ipak, rezultat od samo 15 poena u 20 mečeva je apsolutno zabrinjavajući. Pored četiri pobede ove sezone i tri remija, sastav sa juga Engleske je već upisao 13 poraza.

Utoliko je iznenađujuće što crveno-beli u Kup takmičenjima, po svemu sudeći, mogu da se otresu problema iz sumorne svakodnevice i da naprave senzaciju. Trijumf u FA kupu od 2:1 protiv Blekpula tokom vikenda doveo ih je do šesnaestine finala glavnog klupskog takmičenja na Ostrvu.

Malo je verovatno da će Đenepo biti na raspolaganju, kao i Mekarti, dok sigurno ne igraju povređeni Larios i Livramento.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

21.00: (1,43) Njukasl (4,40) Sautempton (8,00), prvi meč 1:0

Sreda

21.00: (1,42) Mančester Junajted (4,50) Notingem Forest (8,00), prvi meč 3:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup EngleskeNjukaslSautemptonEdi Hau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara