Mohamed Kudus (©Reuters)
Mohamed Kudus (©Reuters)

Van Basten tvrdi da je Junajted uzeo pogrešno Ajaksovo krilo: Kudus je mnogo bolji i pametniji od zbunjenog Antonija

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 12:02

Legendarni Holanđanin nema dilemu – odabir Erika ten Haga nije dobar

Čitavo leto Mančester junajted se preganjao sa Ajaksom oko cene za Antonija, natezali su se engleski i holandski velikan i u smiraj prelaznog roka postigli dogovor. Brazilac je u transferu vrednom 95.000.000 evra stigao na Old Traford. I zasad se ispostavio kao promašaj.

Antoni ne opravdava uložen novac, često je na meti kritika. Što zbog ležernosti i driblinga kojima ništa ne postiže – dvostruki spin u mestu – što zbog odsustva u igri i minimalnog doprinosa. Čini se da su Crveni đavoli bacili bezmalo 100.000.000. I to samo na transfer. A, gde je još i plata… Pritom, mogli su mnogo jeftinije i bolje da prođu. Tako bar tvrdi Marko van Basten.

Izabrane vesti

Legendarni Holanđanin je u blago uvijenoj formi rekao da Mančester junajted ne zna ni da odabere igrača. Imao je dva igrača krilna napadača u Ajaksu i odabrao je pogrešnog. Nema dilemu da Erik ten Hag nije napravio dobar izbor.

Stava sam da je Mohamed Kudus bolji fudbaler od Antonija. Kudus ima bolju tehniku i zna šta radi. Antonij je možda brži, ali je Kudus pametniji i tehnički potkovaniji. Mnogo je ozbiljniji fubdaler, možete ga staviti bilo gde da igra, jer je svestran”, rekao je Marko van Basten za Ziggo Sport i nastavio:

Antoni je vešt, ali i zbunjen prilikom stvari koje pokušava da izvede. Zapravo, Kudus mi se mnogo više sviđa od Antonija. Zabavnije ga je gledati”.

Marko van Basten je tako samo jedan u nizu ljudi iz sveta fudbala koji je kritikovao Antonija. Pre njega su to činili Pol Skols, Geri Nevil… Ali, ovoga puta negativni komentari ne dolaze sa Ostrva od dežurnih brbljivaca, već od čoveka koji je sijaset puta gledao i Mohameda Kudusa i Brazilca.

Kudus je najbolji Ajaksov igrač. Klasa. Kod Šrojdera nije uvek igrao. Često je sedeo na klupi. Ali, pustite ga da igra tri ili četiri utakmice zaredom i odmah ćete videti o kakvoj klasi je reč”, zaključio je Marko van Basten.



tagovi

Marko Van BastenAntoniMohamed KudusMančester JunajtedAjaks

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara