Aron Remzi (Foto: Reuters)
Aron Remzi (Foto: Reuters)

Van Bronkhorst stao u Remzijevu odbranu: Uvek želite igrače koji su spremni da preuzmu odgovornost

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 01:18

"Jako sam razočaran što smo izgubili na penale, to je lutrija, svako je mogao da promaši. Aron je dovoljno iskusan igrač da zna to. Mogao je to biti svaki od 11 igrača na terenu", teši Džon Lundstam saigrača

Nameštalo se u prošlosti tako da su njegove golove pratile vesti o smrti poznatih ličnosti. Večeras pak nije pogodio, već je svojim promašajem "zakopao" svoj tim. Aron Remzi tragičar je ovogodišnjeg finala Lige Evrope, pošto je promašio jedini jedanaesterac u penal seriji protiv Ajntrahta.

Đovani van Bronkhorst uveo ga je u igru tri minuta pre kraja drugog produžetka s namerom da izvede jedan od penala, ali mu se Velšanin na pozajmici iz Juventusa nije odužio za poverenje. Jedini je od desetorice izvođača bio neprecizan, zapravo, Kevin Trap je prozreo njegovu nameru, i tako mu nakačio etiketu tragičara finala, ujedno produživši pedesetogodišnji post škotskog tima bez trofeja u evropskim takmičenjima.

Izabrane vesti

Očekivano, holandski stručnjak stao je u Remzijevu odbranu posle utakmice, ističući njegovu hrabrost i odlučnost da preuzme odgovornost u odlučujućem trenutku.

"Mislim da smo se dobro pripremili za penale. Kod penala, neki igrači su ležerni dok ih izvode. Imali smo nekoliko fudbalera koji su se osećali dobro i neke koji nisu hteli da ga izvedu Morali smo da se prilagodimo zbog izmena. Barišić je morao da izađe, a on je jedan od prvih izvođača. Ramzi je utučen, nikad nije lepo kada izgubite. Svi smo povređeni i razočarani. Možete to da osetite u svlačionici. To je sasvim normalno po završetku utakmice. Aron je razočaran, ali je preuzeo odgovornost da izvede penal. Nažalost, nije uspeo, ali uvek želite da imate igrače koji su spremni da izveku penal", rekao je Van Bronkhorst posle meča.

Podsetio je holandski stručnjak da se i ranije, tokom igračke karijere, nalazio na gubitničkoj strani u velikim, čak i većim od večerašnje utakmice.

"Naravno da sam vrlo razočaran. Kada ste u finalu, vrlo ste blizu da osvojite odličje. I mi smo mu danas bili blizu. Ali na kraju, kada ne pobedite, emocije se spuste sa visokog na najniži nivo. Iskusio sam već takve trenutke u karijeri, gubio sam velike utakmice, izgubio finale Svetskog prvenstva. To boli. Rekao sam igračima da smo daleko dogurali i da smo zaslužili trofej. Stoga sam vrlo ponosan na njih, jer smo imali morali da se nosimo sa povredama na dosta utakmica, ali smo uvek davali sve od sebe. Večeras smo takođe imali svoje šanse, veliku baš pred kraj produžetaka. Bila je to odlična odbrana. Penali su već lutrija i mi nismo bili na pravoj strani."

Ističe Van Bronkhost da je u ovom trenutku najbitnije da se njegovi igrači pripreme za finale Kupa Škotske protiv Hartsa u kojem će imati priliku da sezonu završe sa makar jednim trofejom.

"Moraćemo da gledamo unapred, iako je to u ovom trenutku teško. Moramo da učinimo sve kako bismo se pripremili za subotu. Očekuje nas velika utakmica protiv Hartsa u finalu Kupa. Svakako smo razočarani", zaključio je Holanđanin.

Razočaranje posle poraza nije krio ni Džon Lundstam. Nekadašnji vezista Šefild Junajteda iskoristio je priliku da, baš kao i Van Bronkhorst, pokuša da skine teret sa Remzijevih pleća.

"Slomljeni smo. Teško je prihvatiti poraz posle penala. U 120 minuta mislim da ni mi ni oni nismo bili odlični. Mogli smo da odigramo bolje. Ali teško je igrati na tako velikoj pozornici, svi su nervozni. Jako sam razočaran što smo izgubili na penale, to je lutrija, svako je mogao da promaši. Aron je dovoljno iskusan igrač da zna to. Mogao je to biti svaki od 11 igrača na terenu", uverava Lundstram.


tagovi

Glasgov RendžersGlazgov RendžersRendžersĐovani van BronkhorstAron Remzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara