Razočarani fudbaleri Rendžersa (©Reuters)
Razočarani fudbaleri Rendžersa (©Reuters)

Rendžers nije uspeo, vicešampion Srbije moraće težim putem

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 00:28

Pobeda Ajntrahta u finalu Lige Evrope ne ide na ruku drugoplasiranom timu Superlige Srbije

Penali su odlučili pobednika Lige Evrope, a njihov ishod nije povoljan po srpski fudbal. Da je Rendžers slavio, sledeće sezone imali bismo sigurna dva predstavnika u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Ovako, pošto je trofej otišao u ruke igrača Ajntrahta, pobednik Kupa Srbije, odnosno vicešampion u prvenstvu, pošto će finale igrati Crvena zvezda i Partizan koji zauzimaju prve dve pozicije, moraće težim putem do cilja.

Promašaj Arona Ramzija s bele tačke, tek drugi u njegovoj karijeri, skupo je koštao, po svemu sudeći - Partizan.

Izabrane vesti

Ako Crvena zvezda osvoji makar bod u nedelju protiv Voždovca na svom stadionu, peti put uzastopno okitiće se titulom prvaka Srbije i igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Pošto je takav ishod više očekivan nego pobeda Zmajeva, uz neophodnu pobedu Partizana nad Radničkim iz Niša, zahvaljujući koeficijentu, crveno-beli će krenuti od trećeg kola kvalifikacijau borbe za mesto među najboljim evropskim klubovima.

Samo dve prepreke stajaće na putu izabranicima Dejana Stankovića da se domognu elite, a čak i u slučaju da ne uspeju, imaju garantovanu drugu šansu u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, kao i osigurano mesto u grupi Lige konferencije ukoliko padnu i na popravnom.

Da je ishod finala u Sevilji bio drugačiji, viceprvak Srbije našao bi se u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i u njemu bio povlašćen. To bi automatski značilo mesto u grupi Lige konferencije. Ovako, pošto je trofej otišao u ruke Filipa Kostića i njegovih saigrača, drugoplasirani tim iz srpskog prvenstva, kako stvari stoje - Partizan, moraće da počne evropsku sezonu od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ako prođe u plej-of neće biti nosilac.

Ajntraht se pobedom nad Rendžersom izborio za učešće u grupi Lige šampiona iako je tim iz Frankfurta prvenstvo Nemačke završio na tek 11. mestu. Imaće, takođe, privilegiju da se nađe u prvom šeširu prilikom žreba, u kom su još Real Madrid, Bajern Minhen i Porto, a čekaju se prvaci Engleske i Italije, te Liverpul - ako pobedi u predstojećem finalu - ili Ajaks - ako Real bude uspešniji u finalu.

Biće naredna sezona specifična po tome što će Bundesliga prvi put imati pet predstavnika u Ligi šampiona (Bajern, Dortmund, Lajpcig, Leverkuzen i Ajntraht).

Što se tiče Rendžersa, priliku da se pridruži gradskom rivalu Seltiku među elitom evropskog fudbala potražiće od trećeg kola kvalifikacija.


tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara