Van Gal o De Lihtu: Da sam na njegovom mestu išao bih u Barsu ili Siti

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.19. | 15:49

"Tamo nemaju tako dobre štopere što znači da bi igrao tamo", tvrdi iskusni fudbalski stručnjak

Procena je mnogih da je Matijs de Liht odigrao dobro protiv Juventusa (1:1). A to je zanimljivo zato što se upravo Stara dama pominje kao klub koji je zainteresovan za štopera Kopljanika.

Kao komentator utakmice se pojavio Luj van Gal koji je ipak istakao da je za De Lihta pametnije da pronađe neku drugu sredinu u koju će da ode.

Izabrane vesti

Razlog - da bi igrao.
"De Liht u Juventusu? On može da igra u svakoj ligi. U Italiji su majstori odbrane, tamo može najbolje da se razvije. Ali, kada bih imao šansu, ja bih na njegovom mestu otišao u Barselonu. Tamo štoperi nisu toliko dobri, tako da bi igrao tamo. Ili bih otišao u Mančester Siti. Ne mislim ni da su tamo sjajni štoperi, pa bi i tamo imao šansu da igra, takođe", rekao je Van Gal.

De Liht se povezuje sa najvećim klubovima u Evropi već neko vreme. Van Gal veruje da ovaj 19-godišnji igrač treba da izabere sredinu u kojoj će igrati svake sedmice. I da je to ključno.
"Mora da igra u tim godinama. U Juventusu su Kjelini i Bonuči. Teško je igrati pored kada su oni tu", rekao je Van Gal.

Posle utakmice je pričao i De Liht. Ne o tome gde će na leto, već o Kristijanu Ronaldu. Oduševljen je potezima fantastičnog Portugalca.
"Ronaldov najveći kvalitet, pored njegovog talenta, je činjenica da je predator u šesnaestercu. Kada vidi šansu, potrebno mu je malo mesta i onda postane neverovatno brz. Sprinta često između dva igrača", reako je De Liht.

Imaće šansu da igra protiv njega i u revanšu, a možda i uz njega sledeće sezone. Osim ako ne posluša Van Gala.

Foto: Reuters


tagovi

Luj van GalMatijs de Liht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara