Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Veliki udarac za Junajted u borbi za Ligu šampiona: Rašford povređen, ne zna se kad će na teren

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 19:11

Najbolji strelac ekipe Erika ten Haga van terena na neodređeno vreme zbog problema sa preponom

Premijerligaška trka za preostala dva mesta u Ligi šampiona ozbiljno se zakuva, a Mančester junajted, jedan od onih što se za njih bori, u odlučujuće borbe ulazi oslabljen, pošto na neodređeno vreme neće moći da računa na Markusa Rašforda.

Najbolji strelac mančesterskog tima u aktuelnoj sezoni povredio se na utakmici sa Evertonom za vikend, desetak minuta pošto je Antoniju Marsijalu namestio pogodak za potvrdu trijumfa. Igru je napustio u 81. minutu držeći se za preponu i neće ga biti na terenu neko vreme, stoji u saopštenju kluba sa Old Traforda.

Izabrane vesti

"Naknadna procena povrede sugerisala je da će Markus biti nedostupan nekoliko utakmica, ali se očekuje da će se vratiti za ovu sezonu. Osećamo olakšanje zbog mogućnosti njegovog povratka za važne utakmice u poslednjim nedeljama sezone", navode iz Junajteda.

Kada će to biti ne zna ni Erik ten Hag. Za sutrašnju utakmicu sa Seviljom u četvrtfinalu lige Evrope neće ga biti sigurno.

"Neće ga biti nekoliko utakmica, tako kaže saopštenje. Ne mogu da vam dam više detalja, jer ih ne znamo. Moramo da vidimo kako će se povreda razvijati. Naravno, za njega je to korak nazad i razočaran je, ali nije potpuno slomljen jer zna da će se brzo oporaviti i već je započeo oporavak", izjavio je holandski stručnjak na današnjoj konferenciji pred meč sa Seviljom.

Rašford ove sezone ima daleko najveći uticaj na ofanzivni učinak Junajteda, budući da je postigao 28 i namestio još 10 golova na 47 utakmica u svim takmičenjima.

Crvene đavole posle utakmice sa Seviljom očekuje gostovanje Notingem Forestu u Premijer ligi, zatim revanš sa andaluškim klubom u Ligi Evrope, pa polufinale FA kupa sa Brajtonom.



tagovi

Markus RašfordMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara