Petar Grbić (©MN Press)
Petar Grbić (©MN Press)

Veštačka trava i razigrani domaćin - Budućnost autsajder u Helsinkiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.07.21. | 12:42

Prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona: Podgoričani na teškom zadatku na Bolt areni u prestonici Finske

Podgoričani autsajderi na Bolt areni u Helsinkiiju (18.00). Budućnost počinje kvalifikacije za Ligu šampiona u finskoj prestonici. Crnogorski prvak je prošle sezone ubedljivo bio u domaćem prvenstvu. Problem za Đetiće je što je šampionat u Finskoj u toku. Helsinki je u takmičarskom ritmu, odigrao je 11 utakmica u Veikausligi, gde je ubedljivo najbolji sa 10 pobeda i samo jednim remijem, uz gol-razliku 22:5.

Helsinki je prošle sezone povratio primat u Finskoj. Osvojio je 30. titulu šampiona u zemlji 1.000 jezera. Pre dve godine najbolji klub ove skandinavske zemlje namučio je Crvenu zvezdu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Na Marakanu su crveno-beli slavili sa 2:0, a u revanšu plavo-beli su dobili sa 2:1 na svom terenu.

Izabrane vesti

18.00: (1,33) Helsinki (4,70) Budućnost (8,50)

Podgoričani su otputovali u Helsinki oslabljeni. Zbog povreda neće biti Igora Ivanovića, a zbog suspenzije je van konkurencije Draško Božović.

"Veoma težak protivnik na otvaranju nove sezone, ekipa koja je u punom takmičarskom ritmu i koja ima odlične rezultate na domaćoj sceni. Ipak, nismo ovde došli s belom zastavom, već da izborimo što bolji rezultat pred revanš. Uradićemo sve da se plasiramo u naredno kolo. Božović i Ivanović nedostaju mnogo. Znali smo za Draškov izostanak, planirani smo bez njega, ali to što nema Ivanovića je ogroman hendikep", rekao je trener Mladen Milinković, prenose Vijesti.

18.00: (1,60) Flora (3,70) Hibernijans (5,40)

Budućnost je prošle sedmice završila pripreme u Staroj Pazovi, gde je imala tri veoma provere protiv Voždovca (0:1), Krila Sovjetov (3:2) i Radničkog iz Kragujevca (2:1).

Jedan od aduta Podgoričana je nekadašnji igrač Partizana Petar Grbić.

"Koga nema, bez njega se može i mora. Izaći ćemo sa malo mlađim sastavom, da vidimo koliko momci mogu, a potrudićemo se da se predstavimo što bolje. Teren je 100 odsto veštačka podloga, drugačije nego kod nas, ali na nama je da damo sve kako bismo napravili dobar rezultat pred revanš. Ovo je tek prvo poluvreme i kako god da budem, kod kuće vidimo svoju šansu", istakao je iskusni napadač.

20.00: (2,70) Škendija (2,95) Mura (2,70)

Za Helsinki igra Filip Valenčič, iskusni slovenački napadač koji je četiri puta zatresao mreže rivala u najboljoj ligi Finske. Isto toliko pogodaka dao je i finski napadač Rope Riski.


tagovi

Liga šampionaKvalifikacije za LŠHelsinkiHJK HelsinkiBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara