Vitas potvrdio: Blizu sam Partizana, ne žele me u Irtišu

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.06.19. | 10:59

Srpski štoper napušta Kazahstan

Partizanu se, definitivno, dopada istočno tržište kad su u pitanju centralni defanzivci. Jedan štoper već je stigao u Humsku u liku Dominika Dinge, pošto je tokom četvrtka napravljen sporazum sa ruskim Uralom, dok bi naredni mogao da dođe iz Kazashstana. Uslov: da se dogovore uslovi saradnje sa Urošem Vitasom.

Srpski defanzivac trenutn je član Irtiša iz Pavlodara, na čiju klubu je nedavno seo Milan Milanović, a postoje dobre šanse da napusti Centralnu Aziju i vrati se u srpski fudbal.
Blizu smo dogovora oko mog transfera u Partizan. Trenutno sam u Pavlodaru, a moji menadžeri pregovaraju sa beogradskim klubom. Iskreno, voleo bih da ostanem u Kazahstanu, ali priča se da nove gazde ne žele da vide neke fudbalere u timu“, ispričao je 26-godišnji Vitas za sports.kz, čime je, praktično, otvorio vrata selidbi u Humsku 1.

Izabrane vesti

Njemu ugovor sa Irtišom ističe u decembru 2019, tako da, ako ga crno-beli zaista hoće, dobiće ga za relativno mali novac.

Na taj način bi se značajno promenila slika u odbrambenoj liniji, jer su ugovore već potpisali desni bek Budućnosti Periša Pešukić, štoper Zete Igora Vujačić, centralni bek Urala Dominik Dinga, a pregovara se sa Bojanom Ostojićem oko novog ugovora.

Inače, Uroš Vitas je bivši kapiten Rada, da bi posle boravka na Banjici igrao u Belgiji za Gent i Mehelen, a u dresu Irtiša ove sezone odigrao je sedam prvenstvenih utakmica.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara