(Reuters)
(Reuters)

Vlahoviću novi ugovor u Juventusu pre nego što plata naraste na 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 02:55

Gazeta uverava da će srpski špic produžiti saradnju najkasnije tokom leta

Kad su rezultati dobri, onda lepe vesti kruže. A Dušan Vlahović je naterao izveštače italijanskih medija da o njemu pišu u superlativu. Jedini nosi Juventus na grbači, jedini garantuje golove, jedini jesvetska klasa i zato će klub uraditi sve kako bi ga učinio zadovoljnim.

To znači novi ugovor, pre nego što postojeći dođe u stanje da se polako kruni. U sredu jutro navijače crno-belih je sačekala informacija Gazete delo sport da će srpski špic još jednom reći „da“ Staroj dami, kao što je učinio u zimu 2022. Tad se obavezao na „brak“ do juna 2026, međutim, prema nagoveštajima sa Čizme, parterstvo će se produžiti.

Izabrane vesti

Gazeta uverava da su postavljeni dobri temelji da Juve privoli Dušana da prihvati novi ugovor, zbog čega sa naslonice jasno poručuje:

Vlahović potpusuje ovde“.

Sve povodom sve glasnijih nagoveštaja da bi klubovi iz Premijer lige, poput Arsenala (i ranije ga hteo) ili Čelsija mogli da ga „napadnu“ po okončanju ove sezone. U Torinu znaju za to, pa pokušavaju da odbiju nalete ugovorom koji će Dušana „vezati“ za Juve do 2028. U tekstu se precizira da sportski direktor Kristijano Đuntoli želi da sačeka da se prvenstvo primakne kraju, kad bude poznato hoće li se Stara dama plasirati u Ligu šampiona (u dobroj je poziciji, druga na tabeli) i obezbediti plasman na Svetsko klupsko prvenstvo (donosi veliku ekonomsku dobit). Đuntoli istovremeno ne gubi vreme, te Gazeta ističe da redovno komunicira sa Vlahovićevim menadžerom, Darkom Ristićem, podseća da njih dvojica gaje dobar odnos, još iz vremena kad je Srbin iz Fjorentine menjao sredinu.

Odnos sa Ristićem je konstantan, čest i odličan. Njih dvojica su razgovarali poslednjih dana. Vlahovićev menadžer je ponovio da je otvoren za dijalog o produžetku saradnje, a direktor Juventusa predstavio ideju koja bi mogla da zadovoljni sve strane. Vlahović ima ugovor sa rastućom platom, krenuo je od 7.500.000 evra (plus bonusi), trenutno zarađuje oko 10.000.000, a 2026, u poslednjoj godini ugovora, će inkasirati 12.000.000 evra. Klub proučava najbolju formulu kojom bi spojio potrebe obe strane: Juventusove da amortizuje troškove i centarforove, koji s pravom želi veću platu. Ako sve elemente imamo u vidu, produžetak do 2028. bi bio najbolje rešenje“, obrazlaže Gazeta.

Ove sezone Vlahović je postigao 15 golova na 23 prvenstvene utakmice. Od toga devet na minulih sedam utakmica. Zato se Juve i aktivirao.


tagovi

Dušan VlahovićJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara