Dušan Vlahović (Foto: Reuters)
Dušan Vlahović (Foto: Reuters)

Iliev garantuje za Vlahovića: U Interu bi imao više golova od Lautara, u TOP 10 u Evropi

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 12:59

"Nekad se dogodi da ni ne dobije upotrebljive lopte zbog čega mi je mnogo žao. I zato želim da kažem da bi uz kvalitetniji tim imao još više golova", smatra bivši sportski direktor Partizana

Kada nije išlo, nijednog trenutka nije krio pokušavao da sakrije nervozu. Iskazivao bi frustraciju posle svake promašene prilike ili nedobijene utakmice u kojoj bi usled nedostatka podrške saigrača bio potpuno nemoćan da promeni dešavanja na terenu. Međutim, sve to sada izgleda kao davna prošlost za Dušana Vlahovića. Posle furioznog starta nove kalendarske godine srpski napadač drugi je strelac lige te su kritike, koje su se nedeljama slivale na njegov račun zamenili hvalospevi.

O preobražaju srpskog napadača u proteklom periodu za TuttoJuve govorio je Ivica Iliev, bivši sportski direktor Partizana, koji je u hvalospevima pričao o momku poniklom u Humskoj.

Izabrane vesti

Vlahović je u 2024. godini na sedam prvenstvenih utakmica, koliko je odigrao (propustio meč sa Udinezeom) postigao devet golova te Iliev uverava da je 'mračan' period iza srpskog reprezentativca.

"Dušan je uzeo Juventus za ruku, u odličnoj je formi i počeo je da konstantno postiže golove. Zaista sam srećan zbog perioda kroz koji prolazi. Vidim da je sazreo u mnogim aspektima. Više nije dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao. Preuzima mnogo odgovornosti na terenu, lider je i takođe je vodič saigračima. Ima karakter šampiona. Nakon poteškoća koje je imao postao je igrač kakav smo svi očekivali da će biti", izjavio je Iliev u razgovoru za TuttoJuve.

Bivši napadač italijanskih klubova Đenove i Mesine smatra da je glavni razlog Vlahovićeve golgeterske krize bila povreda, koju je vukao tokom većeg dela 2023. godine, ali i nedostatak šampionskog DNK u aktuelnom timu Stare dame.

"Verujem da je to zbog povreda, ali i zbog brojnih promena koje su se prethodnih godina dogodile u Juventusu. Tim više nije prepun šampiona, sada uz Dušana imaju još samo nekoliko njih. Ali sada je svestan da je došlo njegovo vreme, njegov mentalitet oduvek je bio jak. Ali jasno je, ne zavisi sve samo od njega."

Potom je pojasnio na šta konkretno misli.

"Kao nekadašnji špic, svestan sam činjenice da često napadač zavisi od tima i prilika koje mu oni kreiraju. Nije kao da Dušan promašuje po pet šansi po utakmici, često se dešava da postigne gol iz jedine prilike u kojoj se nađe. Nekad se dogodi da ni ne dobije upotrebljive lopte zbog čega mi je mnogo žao. I zato želim da kažem da bi uz kvalitetniji tim imao još više golova."

Iliev smatra da bi u Interu Vlahović bio vodeći strelac Serije A. Trenutno je, podsetimo, lider Lautaro Martinez sa 22 gola, sedam više od 'devetke' Juventusa.

"Petnaest golova koje je postigao u Juventusu vredi makar 20/25 u kvalitetnijoj sredini. Da igra, na primer, u Interu, postigao bi više golova od Lautara Martineza, koji je izvrstan napadač."

Na pitanje koliko se visoko po njegovom mišljenju kotira na listi najboljih napadača u Italiji i Evropi, Iliev tvrdi:

"Drugi je po broju golova u Italiji, tako da je već među tri najbolja u Italiji. U Evropi je lagano među 10 najboljih, nema mnogo onih sa njegovim kvalitetima. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je Juventus, ali jedino razočaranje je što njegovi golovi neće biti dovoljni za Skudeto. Inter je i dalje prejak, možda bi sa dva ili tri prava pojačanja stvari mogle da se promene", zaključuje Iliev.


tagovi

Ivica IlievDušan VlahovićJuventus

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara