Jan Zomer i Vanja Milinković Savić (©Reuters/Starsport)
Jan Zomer i Vanja Milinković Savić (©Reuters/Starsport)

VMS – Zomer 12:9

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 09:31

Srpski golman ima više odbrana, ali je imao i više posla

Svi su pogledi uprti u srpski napad i švajcarsku odbranu. Ispada da su ta dva tima komplementarna: jednima je ofanziva, a drugima defanziva jača strana. I taman, Srbiji je potrebna samo pobeda, dok je Švajcarskoj dovoljno da se odbrani pa da prođe dalje.

Ali, bitnu ulogu imaće i golmani. Na jednoj strani Vanja Milinković Savić, koji još nije došao ni do dvocifrenog broja nastupa za reprezentaciju i Jan Zomer, veteran pred mrežom Sajdžija, koji je jedan od najpotcenjenijih golmana na Mundijalu.

Izabrane vesti

Zomer nema atraktivan stil, da leti po terenu, da izvodi akrobacije, ali ga je pakleno teško probiti. I po statistici šampionata u Kataru jedan je od najboljih.

Vanja Milinković Savić je posle dva kola bio golman sa najviše odbrana na Mundijalu. Srpski čuvar mreže je ukrotio 12 udaraca protivnika. Ali delom i zbog toga što je imao pune ruke posla. Čak 17 puta su rivali tukli ka njegovom golu, pet puta pogodili. Vanja je imao 70,6 odsto uspešnih odbrana. Ono što je bilo do njega, odradio je. Za ono što mu je završilo iza leđa nije bio kriv.

Kada je Jan Zomer u pitanju, njegov procenat uspešnosti je impozantan – 90 odsto! Samo jednom je lopta završila iza njegovih leđa, ona koju je poslao Kazemiro. A, Kamerunci i Brazilci su tačno deset puta uspeli da šutnu ka mreži Švajcarske.

Teško je prevariti, nadmudriti Zomera. Ali, kao što Piksi reče; put do pobede postoji, samo ga treba pronaći. Kroz šumu nogu u švajcarskoj odbrani.




tagovi

Vanja Milinković SavićJan Zomerfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija ŠvajcarskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara