Vojvodina spremna za nadogradnju, priča se o dupliranju budžeta

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 12:52

Tim sa Karađorđa u ovom trenutku ima iskristalisanu ideju i sistem igre, na kojima će Božidar Bandović insistirati i u budućnosti, ali će Lale u predstojećem prelaznom roku raditi na podizanju kvaliteta ekipe i širenje igračkog kadra

Transformacija je napravljena, sada je vreme sa uspostavljanje temelja koji će osigurati dalji razvoj. Vojvodina je ovog proleća konačno zaličila na onaj klub koji je decenijama unazad bio treći najvažniji u srpskom fudbalu, ali da sve to ne bi ostalo samo željama, uprava kluba sa Karađorđa mora da napravi poteze koji će garantovati iskorak na svim nivoima u narednoj sezoni.

Prvi potez ka tome napravljen je dan pred finale Kupa Srbije, potpisivanjem novog ugovora sa Božidarom Bandovićem. Iskusni strateg je od potpuno poljuljanog tima napravio ozbiljnu takmičarsku ekipu koja je u Loznicu došla sa verom da može da dođe do trofeja protiv najjačeg tima u srpskom fudbalu. Možda je to bio preveliki zalogaj za Novosađane u ovom trenutku, ali je pre svega predstavljalo vrhunac šestomesečnog ciklusa u kom se pumpalo samopouzdanje i gradio pobednički mentalitet. Sa druge strane bilo i prava najava onoga što bi Vojvodina mogla da predstavlja već od sledeće sezone.

Izabrane vesti

Tim sa Karađorđa u ovom trenutku ima iskristalisanu ideju i sistem igre, na kojoj će Bandović insistirati i u budućnosti, ali će Lale u predstojećem prelaznom roku raditi na podizanju kvaliteta ekipe i širini igračkog kadra. Bandović ima okosnicu tima, ali je u svakoj liniji i te kako moguće podići kvalitet, što će predstavljati ozbiljno iskušenje za klupski sektor. Osnova za tako nešto bi trebalo da bude, pošto postoje nagoveštaji da bi Novosađani u narednoj sezoni mogli da imaju budžet od oko 15.000.000 evra, što je skoro dvostruko više od ovosezonskog. Potrebno je samo da ulaganja u igrački kadar budu precizno odmerena, odnosno da se angažuju isključivo igrači koji će kvalitativno nadograditi ovaj takmičarski tim.

Zvezdu vodilju bi mogao da predstavlja primer Kejleba Zadija Serija, igrača koji je kompletirao ovosezonski sastav i doneo dodatni kvalitet, ne samo Vojvodini, nego kompletnoj Mozzart Bet Superligi. Vojvodina je igrača koji je na leto 2019. godine plaćen 2.000.000 evra, dovela iz francuskog Kaena za 120.000 evra. Novosađani su napravili dvostruki pogodak sa Serijem, pošto su angažovali pojedinca koji je Bandovićev tim učinio jačim, ali igrača čija tržišna vrednost može ozbiljno da se uveća, s obzirom na to da ima 24 godine. Seri je svojim ulaskom u tim do dodatnog izražaja doveo i ostale igrače, a pre svih Njegoša Petrovića, Vukana Savićevića i Mihaila Ivanovića, koji postali osnovna snaga ovog Bandovćevog tima.

S obzirom na očekivano povećanje budžeta, predstojeće leto ne bi smele da obeleže rasprodaje ključnih igrača tima, što je često bio slučaj prethodnih godina, a posebno onih koji su izneli ovo proleće. Već je najavljen odlazak Andrije Radulovića, a klub bi mogao da napusti i kapiten Dejan Zukić, koji je ceo život u klubu i možda ovo leto predstavlja pravi trenutak za odlazak u inostranstvo. Interesovanja će sigurno biti za igrače sa ozbiljnim tržišnim potencijalom, a posebno za supertalentovanog Mihaila Ivanovića, pa ostaje da se vidi kako će uprava Vojvodine na neku od eventualnih ponuda za napadača koji konkuriše za mesto među putnicima u Nemačku.

U ovom Bandovićevom timu ima dosta prostora za nadogradnju, ali ne samo kroz pojačanja. Iako je bio podložan kritikama za poteze u jučerašnjem meču sa Crvenom zvezdom, štoperski tandem Crnomarković-Korać definitivno predstalja okosnicu odbrane i dvojac oko kojeg treba graditi poslednju liniju tima u predstojećem periodu. Njegoš Petrović nije uspeo da odnese pobedu sa agresivnim manevrom Crvene zvezde, ali se definitivno radi o jednoj od najboljih šestica u Mozzart Bet Superligi i igraču koji bi mogao da bude lider Bandovićevog tima u budućnosti. Ako bi klub ovog leta napustio Zukić, Vojvodina ne bi smela da pogreši sa njegovom alternativom, već bi to morao da bude igrač ozbiljnog kvaliteta i neko ko će na pravi način spajati linije tima. Koliko je ta pozicija važna u Bandovićevom sistemu, pokazalo je upravo prvih pola sata utakmice u finalu Kupa Srbije, tokom kojih se Zukić nije snašao, a Crvena zvezda došla do dominacije u manevru i ključnog samopuzdanja, oko kojeg je izgradila put do trofeja.


tagovi

Božidar BandovićKejleb Zadi SeriDejan ZukićNjegoš Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara