©Starsport
©Starsport

Voša u 90. minutu ostala bez pobede u generalnoj probi

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.07.23. | 21:29

Novosađani remizirali sa banjalučkim Borcem – 1:1

Navikla je Vojvodina svoje navijače na remije na pripremnim susretima, upisali su ih izabranici Radoslava Bataka čak četiri na pet kontrolnih susreta u Sloveniji, a isti scenario viđen je i u generalnoj probi u Novom Sadu, gde su Lale remizirale sa banjalučkim Borcem – 1:1.

Nikola Čumić je pred oko 1.000 svedoka na “Karađorđu” pokazao spremnost da ove sezone nosi kapitensku traku Stare dame, odnosno da preuzme odgovornost kada je to neophodno. Igrao se 54. minutu kada se momak sa Zlatibora lepo namestio i potom sa dvadeset metara još lepše pogodio za vođstvo. Ipak, kada su svi očekivali poslednji zvižduk glavnog arbitra, Borac je stigao do izjednačenja; u 90. minutu Nikola Pejović je bio najviši u skoku nakon dobrog centaršuta i doneo remi Banjalučanima.

Izabrane vesti

Nije Vojvodina večeras prikazala kvalitetno izdanje, posebno ne tokom prvog poluvremena kada su gosti bili bliži pogotku. Tek u drugom delu igre izabranici Radoslava Bataka su se setili da igraju fudbal, pokazali su nešto veću agresivnost na startu drugog perioda i uspeli da dođu do vođstva, ali im je Pejović ukrao slavlje u samom finišu i postavio možda i najpravedniji ishod.

Šef stručnog štaba Lala Radoslav Batak izveo je najjače snage, s tim da u protkolu nije bilo novajlija Asmira Kajevića i centarfora Stefana Vukića zbog povrede. Zbog Vukićevog izostanka Novosađani su, kao i nekoliko puta na pripremama, susret počeli bez klasične “devetke”, budući da se od starta meča u srcu napada našao krilni napadač Filip Malbašić. Tek je u drugom poluvremenu zaigrao pravi centarfor Ivan Vukčević. Takođe, u protokolu nije bilo ni talentovanog Uroša Kabića, kojeg samo potpis deli od prelaska u redove Crvene zvezde.

Stara dama je nastupila u formaciji 4-3-3, u kojoj će izvesno da deluje i u zvaničnim mečevima, a utakmicu su počeli: Carević – Lazarević, Crnomarković, Traore, Antonijević – Zukić, Milosavljević, Nikolić – Radulović, Malbašić, Čumić.

Od starta je Vojvodina nastojala da prebaci igru na stranu rivala, ali su se gosti oslobodili tog početnog pritiska i prvi ozbiljnije zapretili. Čavić je najpre probio u šesnaesterac, potom uposlio Kortesa koji je nije dovoljno dobro gađao sa deset metara, a i Carević je bio trezven u toj situaciji. Ispostavilo se da je to i najkonkretnija prilika u prvom delu meča. Na isteku pola sata igre, Malbašić je zbog povrede morao da napusti teren, zamenio ga je Baraj, koji je otišao na krilo, pa se Čumić preselio na mesto špica.

Ritam utakmice bio je veoma spor tokom prvih 45 minuta igre, bez pravih šansi. Ni jedni ni drugi nisu uspevali da naprave višak, da izgrade neku smislenu akciju i priđu bliže golu protivnika. Vojvodina jeste imala posed lopte na svojoj strani, ali Novosađani kao da nisu znali šta da rade s fudbalom kada bi se primakli na tridesetak metara od gola rivala. Sve vreme je nedostajalo neko kreativnije rešenje, kako bi se vezni red ekipe povezao sa napadačkim arsenalom, koji je delovao odsečeno, pa se na obaveznu pauzu otišlo bez pogodaka.

U nastavku meča Vojvodina je krenula agresivnije, što je Novosađanima apsolutno nedostajalo u prvom poluvremenu. Prva opasnost posle pet minuta igre viđena je pred gostujućim golom, ali Čumić je loše zahvatio loptu i sa nekih desetak metara lansirao je daleko iznad gola. Probudilo je to i publiku i dalo dodatnu energiju izabranicima Radoslava Bataka. Ubrzo se i Baraj našao u jako dobroj situaciji, ali mu je protivnički golman na vreme skratio ugao i prilika je propala.

Ipak za pomenuti promašaj Nikola Čumić se iskupio u 54. minutu. Po ko zna koji put je uzeo stvar u svoje ruke, namestio se i sa kapice šesnaesterca perciznim udarcem matirao Ćetkovića.

Razdrmao je taj šamar i Banjalučane koji su krenuli ofanzivnije i stvorili dve jako dobre šanse u kratkom vremenskom razmaku. Najpre je sam u kaznenom prostoru ostao Blagaić, ali iz jako teške situacije glavom gađao pored gola, a onda je na isteku sata igre ogromnu šansu propustio rezervista Terzić, koji je iz srca šesnaesterca loptu iz prve poslao pored stative.

U poslednjih dvadeset minuta susreta Batak je značajno promenio sastav, kada je pružio priliku onim igračima koji će se sasvim izvesno sa klupe boriti za veću minutažu u zvaničnim mečevima.

Nisu gosti iz Banjaluke iskoristili pomenutu inicijativu neposredno posle primljenog gola, ali su do poravnanja stigli u 90. minutu, kada je rezervista Pejović pogodio glavom i postavio konačnan rezultat.

VOJVODINA – BORAC BANJALUKA 1:1 (0:0)

/Čumić 54 – Pejović 90 /

Stadion: Karađorđe, Novi Sad

Gledalaca: oko 1.000

Sudija: Nikola Radaković

VOJVODINA (4-3-3): Carević (od 79. Toroman) – Lazarević (od 79. Bjeković), Crnomarković (od 69. Jeličić), Traore (od 79. Tanjga), Antonijević (od 69. Bukinac) – Zukić (od 78. Jovanović), Milosavljević (od 69. Miletić), Nikolić (od 62. Busnić) – Radulović (od 45. Vukčević), Malbašić (od 32. Baraj), Čumić (od 69. Ivanović)

BORAC BANJALUKA: Ćetković, Kvržić, Ćelić, Jokić, Erera, Predragović, Barski, Mihajlović, Kortes, Blagaić, Čavić. Igrali još: Terzić, Fićović, Makarić, Pejović, Bišek, Đekić, Vuković


tagovi

FK VojvodinaBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara