Aleksa Vukonović (©MN Press)
Aleksa Vukonović (©MN Press)

Voša upisala prvi poraz na pripremama, Ararat posle Čukaričkog savladao i Staru damu

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 01:02

Novosađani poraženi nakon preokreta od jermenskog kluba – 1:2

(od izveštača Mozzart Sporta sa priprema FK Vojvodine u Larnaki)

Posle dve pobede na pripremama na Kipru, nad Voždovcem (2:1) i kiparskim Onisolosom (5:1), fudbaleri Vojvodine su doživela i prvi poraz. Bolji od Novosađani bio je jermenski Ararat, koji je slavio posle preokreta – 2:1.

Izabrane vesti

Inače, ranije danas Ararat je ubedljivo savladao Čukarički (3:0), a u popodnevnom terminu Jermeni su nadigrali i novosadskog superligaša.

Jak pljusak neposredno pred početak utakmice natopio je teren, te su bili otežani uslovi za igru. Igralo se dosta grubo za standarde prijateljske utakmice, izuzetno su bili agresivni igrači Ararata, pa je svakako najvažnije da se niko nije povredio. Verovatno je stoga trener Bandović odlučio da svi igrači odigraju ipak po poluvreme, iako je prvobitno planirano da prva grupa igrača odigra prvih 60 minuta susreta.

Bolji utisak Vojvodina je ostavila u prvih 45 minuta igre, kada je nastupila sa iskusnijim sastavom. Rezultat veće inicijative Lale su materijalizovale u 29. minutu posle sjajne akcije. Bio je to mat u tri poteza, Vukanović je najpre proigrao Zukića, koji je vrlo lepo uočio utrčavanje Kembela, a potom ga spojio s golom za vođstvo.

Taj period igre je završen i minimalnim vođstvom Vojvodine, mada je mogla prednost biti i ubedljivija: Vukanović je prebacio prečku glavom iz izgledne prilike, jedanput je ispred njega u poslednjem trenutku uklizao defanzivac rivala, a protivnički golman je odlično reagovao kod pokušaja vrlo agilnih Andrije Radulovića i Stefana Bukinca.

U drugom delu igre Ararat je igrao mahom protiv Vošinih omladinaca i uspeo da preokrene rezultat i upiše trijumf.

U prvom poluvremenu se istakao Vošin novi golman Dragan Rosić, koji je imao nekoliko dobrih intervencija. U drugom delu takođe i Carević je nekoliko puta dobro reagovao, ali je bio nemoćan, kada je odbitak iza leđa smestio Muradijan u 47. minutu, donevši izjednačenje, te u 75. kada je Duarte doneo preokret, postavivši konačan rezultat.

Novosađani su danas nastupili u formaciji 4-3-3, a u prvom delu su igrali: Rosić – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Bukinac – Petrović, Zukić, Nikolić – Radulović, Vukanović, Kembel. Većina ovih fudbalera sasvim izvesno će činiti i startnu postavu u šampionatu.

Na poluvremenu su šansu dobili: Carević – Sukačev, Tanjga, Đorđević, Giorbelidze – Milosavljević, Malbašić, Jovanović,– Kovačev, Ivanović, Butraković.

Imala je Stara dama nekoliko šansi do kraja da dođe do poravnanja, ali nije uspela da materijalizuje te šanse.

Narednu pripremnu utakmicu na Kipru Stara dama igra 31. januara, neposredno pred povratak u Srbiju, a rival će biti Čukarički.

PRIPREMNA UTAKMICA

VOJVODINA – ARARAT 1:2 (1:0)

/Kembel 29 – Muradijan 47, Duarte 75/

Kipar, Larnaka - Stadion: Sportski centar AEK-a

Vojvodina (4-3-3): Rosić – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Bukinac – Petrović, Zukić, Nikolić – Radulović, Vukanović, Kembel

U drugom poluvremenu: Carević – Sukačev, Tanjga, Đorđević, Giorbelidze – Milosavljević, Malbašić, Jovanović – Kovačev, Ivanović, Butraković.

Ararat: Beglarian, Alaverdian, Silva, Kasio, Hovhanisian, Nobdel, Kaplani, Ambrasumijan, Serobijan, Avanesijan, Tenton.

U drugom poluvremenu: Šiškovski, Alemao, Bueno, Terterijan, Grigorijan, Muradijan, Adrijano, Tera, Šaghojan, Duarte, Jatara



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara