Vošinih impresivnih 20 u nizu: I rezervisti su pouzdani

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.04.23. | 14:15

Tim Radoslava Bataka protiv Voždovca pokazao da ima širok roster

Samo nakratko su Lale skliznule sa pobedničkog koloseka u Kragujevcu, gde su remizirale sa Radničkim 1923 (2:2). Tri dana kasnije Novosađani su se ekspresno vratili u pobednički ritam rutinskim trijumfom na Karađorđu” nad Voždovcem (2:0).

Ovom pobedom izabranici Radoslava Bataka preskočili su Partizan na tabeli (trenutno imaju tri boda više), bar privremeno odnosno dok crno-beli ne odigraju svoj meč ove runde sa TSC-om u Bačkoj Topoli (ponedeljak, 19 časova). Novosadska eskpedicija nastavila je sa impresivnim partijama na svom terenu i još jedanput pokazala da se niko nije naigrao mnogo fudbala na “Karađorđu”. Bila je to deseta pobeda Lala na poslednjih 11 mečeva pred svojom publikom, a ujedno čak 20. uzastopni meč na kome nisu poraženi.

Izabrane vesti

Pred okršaj sa Zmajevma Novosađani su imali probleme sa kadrovskom situacijom. Utakmicu su zbog povrede propustili desni bek Marko Bjeković, koji već neko vreme van stroja, ali su izostali i stub odbrane Uroš Vitas i ofanzivni vezista Uroš Nikolić, koji je u poslednje vreme u fantastičnoj formi. Stoga je strateg Voše Radoslav Batak morao da kombinuje sastav, ujedno misleći i na predstojeću utakmicu četvrtfinala Kupa, koju igraju već u četvrtak protiv Radničkog na Čairu

Sticajem okolnosti, priliku su dobili i oni igrači koji nisu upisali veću minutažu tokom sezone ili bar ne od početka prolećnog dela. Ono što može da raduje navijače Stare dame jeste što su njihovi ljubimci uprkos problemima sa povredama opet pružili veoma dobru partiju. A upravo su rezervisti uradili veliki deo posla i svi zaslužili najmanje prelaznu ocenu. Senegalac Iv Baraj iskoristio je šansu u drugom delu igre, a koja mu se ukazala zato što je Čumić bio rovit, i pogotkom overio trijumf. Tako je prekinuo svoj golgeterski post, koji je trajao od sredine septembra prošle godine.

Dobru partiju je pružio Igor Jeličić i bio veoma pouzdan u odbrani, pokazavši da mu prirodna pozicija štopera ipak mnogo više leži nego mesto desnog beka, koje je pokrivao prinudno u prethodnom periodu. U dobrom svetlu prikazao se i Mamadu Traore, koji se u poslednje vreme preselio na klupu, jer se čini da su se Bataku kao prvi štoperi nametnuli Vitas i novajlija iz zimskog prelaznog roka Nemanja Ljubisavljević. Reprezentativac Malija pružio je kvalitetnu partiju i nije imao kikseve, kojima je sklon s vremena na vreme. Ukazano poverenje je opravdao i vezista Radomir Milosavljević, koji je priliku dobio verovatno zbog namere stručnog štaba da odmori Zukića za naredne izazove. Milosavljević se posebno istakao u finišu prvog poluvremena kada je dobro ispratio opasnu situaciju posle kornera Voždovca, odlično se postavio i na gol-liniji zaustavio loptu, čime je sprečio izjednačenje gostiju. Na levom beku lepo se snašao Filip Antonijević, još jedan momak koji je šansu dobijao na kašičicu. Stigao je u letnjem prelaznom roku iz Metalca, nije zabeležio zapaženu minutažu u mandatu Milana Rastavca, a situacija se nije promenila ni dolaskom Radoslava Bataka. Antonijević je juče počeo kao starter i korektnom igrom uz levu aut-liniju pokazao da na njega može da se računa u narednom periodu.

Uz to, još jednom se videlo da Voša raspolaže dvojicom veoma kvalitetnih ofanzivnih vezista. Izostanak u poslednje vreme standardnog Uroša Nikolića, sasvim korektno je nadomestio Veljko Simić, prethodne dve godine jedna od najboljih karika novosadske Stare dame. Međutim, odlična izdanja i sjajna golgeterska serija Uroša Nikolića bacila je pomalo senku na Simića, ali nema sumnje da je on i dalje jedan od najkvalitetnijih pojedinaca novosadskog kolektiva. Uostalom, treći je strelac ekipe, a uz sedam golova na svom kontu ima i četiri asistencije.

Šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak voli često da kaže da računa na sve igrače koje ima na raspolaganju, a srećan je što su igrači sa manjom minutažom demonstrirali pouzdanost.

“Od prvog dana smo rekli da ćemo da gledamo situaciju u toku nedelje. Pratimo ko se kako oseća i ko je u kakvoj formi. Svi igrači rade veoma dobro. Imamo kako se to kaže popularno dobar roster, a ja volim da kažem tim od 22 igrača. Drago mi je da je svako spreman da zameni svog kolegu i tako je bilo i ovog puta. Prvo poluvreme je bilo možda naše najbolje do sada, i po prikazanoj igri i po svim drugim parametrima. Čestitam igračima, ozbiljno su shvatili ovaj zadatak. Sad smo stigli na četvrto mesto, bar do ponedeljka, a znamo da možemo još da napredujemo i u igri, ali i na tabeli”, rekao je Batak posle pobede nad Voždovcem.

Naravno, za svaki tim je veoma važno da ima širok roster igrača na koje stručni štab može da računa, posebno u finišu sezone, kada su zbog akumuliranog umora česte povrede. Sudeći po meču protiv Zmajeva, Voša se može osloniti na svoje rezerviste.

Naredni meč Novosađane očekuje već za četiri dana u Nišu, u okviru četvrtfinala Kupa, a onda slede teški ispiti u gostima protiv Čukaričkog i šampiona Crvene zvezde. Potom Lale dočekuju Partizan, što će verovatno biti direktan duel za četvrto mesto na tabeli, a u poslednjem kolu idu na noge TSC-u.

 

 

 

 


tagovi

Radoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara