©Reuters
©Reuters

Rikardo Sa Pinto prvi put osvojio šampionsku titulu kao trener, raduje se i Raća Petrović

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 20:29

APOEL remijem u derbiju sa AEK-om iz Larnake (1:1) stigao do 29. šampionske titule

Nakon 12 godina trenerske karijere Rikardo Sa Pinto je osvojio prvu šampionsku titulu. Temperamentni Portugalac je to učinio sa APOEL-om iz Nikozije, za koji izuzetno ove sezone igrao iskusni srpski vezista Radosav Petrović - 1:1 (0:0).

APOEL je na GSP stadionu remizirao sa AEK-om iz Larnake, pa je zbog boljeg međusobnog skora stigao do 29. šampionske titule, prve nakon pet godina čekanja. Gosti iz Larnake su vodili od petog minuta golom Frana Sola, ali je domaćin izjednačio samo četiri minuta ranije golom Markinjosa. Ispostavilo se da je to konačan rezultat meča, iako su gosti imali više od igre i znatno više izglednih prilika pred protivničkim golom.

Izabrane vesti

Kratkih rukava je ostao srpski defanzivac Nenad Tomović, koji je danasni meč u Nikoziji presedeo na gostujućoj klupi za rezervne igrače.

APOEL će takmičenje u Evropi naredne sezone započeti iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a AEK od drugog kola Lige konferencije. Ko će u kvalifikacije za Ligu Evrope biće poznato nakon finala kupa u kojem se sastaju Omonija i Pafos 18. maja.

APOEL je 14. klub u Sa Pintovoj karijeri. Počeo je u svom Sportingu 2012. godine, nakon čega je bio trener Crvene zvezde. Aktuelnog srpskog šampiona je preuzeo u martu 2013. godine, kada je nasledio Aleksandra Jankovića i ekipu koja je imala 11 bodova zaostatka od Partizana. Uspeo je da razdrma crveno-bele, priđe na samo dva boda iza Partizana, ali je usledio poraz u večitom derbiju. Crvenu zvezdu je napustio na samom početku letnjih priprema, jer mu tadašnja uprava kluba nije ispoštovala želje u prelaznom roku.

Portugalac je radio i u OFI-ju, Atromitosu, Belenensešu, Al Fatehu, Standardu, Legiji, Bragi, Vasko da Gami, Gacijantepu, Moreirenseu i Esteglalu. U Nikoziju je stigao 8. juna prošle godine, a APOEL je vodio na 35 utakmica, uz skor od 17 pobeda, devet remija i devet poraza u svim takmičenjima. Na početku sezone, u kvalifikacijama za Ligu konferencije, eliminisao je Vojvodinu i Dilu Gori, ali ga je na kraju izbacio Gent.

Pre ove titule, Sa Pinto je mogao da se pohvali Kupom Belgije sa Standardom iz sezone 2017/2018 i Superkup Irana sa Esteglalom 2022. godine.



tagovi

Rikardo Sa PintoRadosav PertovićNenad Tomović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara