Aleksandar Pešić (©Starsport)
Aleksandar Pešić (©Starsport)

Vraćanje duga i uvođenje u ritam Pešića i Milunovića

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.07.22. | 09:30

Crvena zvezda od 21.00 na svom stadionu igra protiv Radnika

Dvaput su prošle sezone fudbaleri Crvene zvezde stali na minu zvanu Radnik. Prvo su ih Surduličani krajem oktobra pobedili sa 2:1 na svom stadionu, a onda su mesec i po dana kasnije odoleli u Beogradu i odigrali 1:1.

Nije se to odrazilo na šampionske ambicije crveno-belih, odbranili su "duplu krunu", ali iako je Dejan Stanković najavio da njegov tim ne igra "osvetoljubiv fudbal" sigurno će Zvezdini igrači večeras (21.00, TV Arena Sport) imati motiv više da nastave s ubedljivim pobedama na stadionu Rajko Mitić ove sezone u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

U prva dva kola crveno-beli su kod kuće savladali Radnički iz Niša sa 4:0, pa Kolubaru sa 5:0. Potom je u Lučanima bilo nešto neizvesnije - 2:1. Protiv Radnika očekuje se nova sigurna pobeda petostrukog uzastopnog šampiona, s obzirom na kvalitet Stankovićevog tima, kao i probleme s kojima se gost suočava.

Surduličani su u prethodna tri kola osvojili samo bod. Pre šest dana su kod kuće igrali 0:0 sa Radničkim iz Kragujevca i koliko-toliko popravili raspoloženje u svlačionici posle uvodnih poraza od novosadske Mladosti (1:2) i subotičkog Spartaka (0:2).

Slab početak sezone, ipak, doveo je do smene trenera Aleksandra Linte, a zamena još nije angažovana.

"Radnik je prošle sezone igrao organizovan fudbal, dosta čvrsto iza lopte, sa fenomenalnom ofanzivnom tranzicijom gde su iskoristili sve vrline koje su imali. Nisu zadovoljni kako su počeli seoznu, došlo je do promene trenera, što verovatno dosta toga remeti u njihovim redovima. Ipak, očekujem organizovanu igru iza lopte i pokušaj da nas kroz kontre i polukontre ugroze. To je nešto na šta nailazimo u prvenstvu stalno, pogotovo kad igramo na Marakani", istakao je Dejan Stanković u najavi meča.

Novajlije koje su ovog leta stigle na Marakanu odlično su se uklopile. Kings Kangva, Osman Bukari i Stefan Mitrović debitovali su golovima, Ibrahim Mustafa pokazao je da može da bude alternativa u veznom redu, mada će zbog žestoke konkurencije narednih dana verovatno biti prosleđen na pozajmicu, a prve povratničke minute u Lučanima je upisao Aleksandar Pešić. Iskusni golgeter imao je prošle zime problem sa povredama i postepeno hvata ritam, mada se svakako očekuje da i danas bude na terenu, a već u sredu protiv Pjunika na startu kvalifikacija za Ligu šampiona možda i od prvog minuta.

Najavio je Stanković da će tokom meča sa Radnikom zaigrati i drugi ovoletošnji povratnik u Crvenu zvezdu, Nemanja Milunović. Očekuje se da uđe u drugom poluvremenu, a moguće je da tada trener crveno-belih i promeni formaciju na trojicu u odbrani kako bi Dragović, Eraković i Milunović imali priliku da se pripreme za zajedničke nastupe na međunarodnoj sceni.

Svakako će susret sa Radnikom biti prilika da se crveno-beli zagreju za dolazak Jermena, koji su napravili veliki preokret u dvomeču sa Didelanžom i eliminisali Luksemburžane iako su na svom stadionu poraženi 0:1, a potom su i u revanšu gubili istim rezultatom. Greške rivala uspešno su kažnjavali za pobedu 4:1, ali definitivno Pjunik nije protivnik od kog treba strepeti.

Duel sa Surduličanima je i prilika za Milana Pavkova da nastavi golgetersku seriju i izjednači lični rekord po broju uzastopnih mečeva u kojima se upisao u strelce. U prethodne tri utakmice dao je četiri gola. Nikada nije imao bolji start sezone.

****************

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

CRVENA ZVEZDA - RADNIK 21.00 (TV Arena Premium 1)

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Marko Delibašić

Očekivani sastavi:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Bukari, Ivanić, Katai - Pavkov

Radnik (4-2-3-1): Ranđelović - Hodžić, Oreščanin, Jokić, Stojanović - Leandro, Subotić - Duronjić, Janjić, Spasić - Bogdanović

MOZZART BET SUPERLIGA, 4. KOLO

18.55: (11,0) Novi Pazar (5,20) Partizan (1,30)

21.00: (1,08) Crvena zvezda (12,0) Radnik (23,0)

Subota

17.30: (3,20) Radnički Kragujevac (3,10) Vojvodina (2,40)

21.00: (2,00) Napredak (3,40) Javor (3,90)

21.00: (2,40) Spartak (3,10) Voždovac (3,20)

Nedelja

18.55: (2,40) Radnički Niš (3,25) TSC (3,05)

21.00: (2,45) Kolubara (3,10) Mladost Lučani (3,10)

21.00: (3,50) Mladost GAT (3,30) Čukarički (2,15)



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićAleksandar PešićNemanja MilunovićRadnik Surdulica

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara