Milan Pavkov (©Starsport)
Milan Pavkov (©Starsport)

Najbolji start sezone Milana Pavkova, još jedan meč do ličnog rekorda

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.07.22. | 10:23

Napadač Crvene zvezde dosad je u karijeri vezao najviše četiri utakmice u kojima je bio strelac. Trenutno je na tri

Raspoložen je Milan Pavkov na startu sezone 2022/2023. u Mozzart Bet Superligi. A kada je tako, Crvena zvezda može da računa na golove.

U prva tri meča četiri puta je bio strelac. Dvaput je pogodio protiv Kolubare, po jednom protiv Radničkog iz Niša i Mladost Lučana. Ukoliko bude strelac i u petak u duelu sa Radnikom iz Surdulice (21.00, stadion Rajko Mitić), napadač crveno-belih izjednačiće lični rekord po broju uzastopnih mečeva u kojima je davao golove. Dosad je u tri navrata vezao četiri utakmice, dvaput kao igrač niškog Radničkog i jednom u Crvenoj zvezdi.

Izabrane vesti

U maju prošle godine sezonu 2020/2021. završio je golovima protiv Rada, Zlatibora, TSC i Metalca. Po jedan svakome. Najbolji učinak Milan Pavkov imao je u jesen 2017, kada je od sredine septembra do decembarskog odlaska na zimsku pauzu pogodio 13 puta u 13 utakmica. U tom naletu vezao je dve serije - pet golova u četiri meča (Javor, dva Spartaku, Voždovac, Vojvodina) i četiri gola u nizu duela sa Mladosti iz Lučana, Zemunom i Mačvom (dva). Svi ti pogoci doneli su mu i transfer u Crvenu zvezdu za 300.000 evra.

Produktivnu seriju kao igrač Radničkog, ovaj put na pozajmici iz Beograda, napadač iz Begeča imao je i krajem aprila - početkom maja, kada je pogađao u susretima sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Voždovcem i Vojvodinom,

Serija u kojoj se nalazi pokazuje da Milan Pavkov neće tek tako prepustiti mesto u startnoj postavi Aleksandru Pešiću, ali bi i moglada mu donese transfer do kraja letnjeg prelaznog roka. Mogli ste već da čitate na Mozzart Sportu da je Panatinaikos dvaput slao ponude u Ljutice Bogdana, želi ga Ivan Jovanović u svom timu, međutim, 600.000, a onda i 750.000 evra nisu cifre koje ispunjavaju zahteve crveno-belih. Ne žele u Zvezdi da prodaju Pavkova za manje od 1.500.000 evra, a dobrim partijama na startu sezone junak čuvene pobede nad Liverpulom opravdava takvu odluku klupskog rukovodstva.

Nije Pavkova poremetio dolazak ni Loisa Dionija pre godinu dana, ni Ohija Omoidžuanfa prošle zime. Francuz se sam izbacio iz konkurencije jer nije pokazao da ima kvalitet za dres Crvene zvezde, a iako u tom trenutku Zlatna kopačka Evrope, Norvežanin nije uspeo da se izbori za status startnog špica. Delili su minutažu u drugom delu prošle sezone, ali se tokom letnjih priprema starosedelac u Zvezdinom timu nametnuo da ponovo bude prvi izbor Dejana Stankovića. Videćemo šta će biti povratkom Pešića...

Svakako će doskorašnjem špicu Karagumruka biti potrebno neko vreme da se prilagodi novom treneru i saigračima, a to će Pavkov pokušati da iskoristi da poboljša lični rekord kada je u pitanju broj golova u uzastopnim mečevima. U petak protiv Radnika će imati priliku da ga izjednači, a onda 3. avgusta na stadionu Rajko Mitić protiv luksemburškog Didelanža ili jermenskog Pjunika i da ga poveća na pet u nizu.

Dosad je Milan Pavkov u 147 nastupa za Crvenu zvezdu dao 57 golova, uz 19 asistencija. Ukupno je u karijeri, igrajući za Vojvodinu, Radnički Niš i Zvezdu u 218 utakmica 85 puta bio strelac, a u 26 navrata asistent.



tagovi

Milan PavkovFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara