Markus Tiram (©Reuters)
Markus Tiram (©Reuters)

Vri milanski lonac: Inter uleteo u pucanj i krade Milanu Tirama kao odgovor za Fratezija

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.06.23. | 22:50

Francuski reprezentativac odbio Lajpcig i PSŽ, a između dva velikana iz Lombardije izabrao je Nerazure

Sezona jeste gotova, ali to ne znači da van terena nema "derbija", odnosno sada okršaja na letnjoj transfer pijaci. Kada govorimo o dešavanjima na Čizmi, bez trunke dileme najzanimljivije je šta se dešava na relaciji između dva lombardijska velikana - Milana i Intera.

Od Davidea Fratezija, preko Romelua Lukakua, do Markusa Tirama, Inter i Milan vode ozbiljan "rat" na tržištu kako bi potpisali željena pojačanja. Rosoneri su izgleda uspeli da prigrle Fratezija kao naslednika za Sandra Tonalija čiji se transfer u Njukasl čeka. Istog je fudbalera Inter hteo kao zamenu za Marcela Brozovića. On sam je nedavno izjavio kako je "već izabrao novi klub" mada je ostao misteriozan o kome se radi iako većina smatra da je to Milan, a odgovor Nerazura je upravo Tiram.

Izabrane vesti

Kako je italijanski vezista u jednom trenutku bio bliži Interu, a na kraju će verovatno da završi u redovima najvećeg takmaca, sada je došlo do preokreta u slučaju francuskog krilnog ofanzivca. Prema izveštajima gotovo svih relevantnih domaćih medija, Tiram je dobio značajnu ponudu od Intera, koja ga je naterala da se okrene plavo-crnom delu Milana, pa je sada nadomak potpisa sa ovogodišnjim finalistom Lige šampiona.

List Gazeta delo Sport ide toliko daleko da je već najavio njegov dolazak u Inter, odnosno da je već prihvatio sve uslove saradnje i da se čeka samo potpis. Inter je izabrao Tirama kao naslednika za Edina Džeka koji karijeru nastavlja u Fenerbahčeu pošto je dobio bogatu ponudu. Francuz je jedan od luksuznih slobodnih igrača na tržištu ovog leta, zbog čega ga je pored milanskih klubova tražilo još nekoliko klubova. Odbio je Lajpcig, onda i izdašnu ponudu PSŽ pošto nije bio zadovoljan ulogom koja bi mu bila namenjena, a Inter je ponudio baš ono što mu treba, po zadovoljavajućim finansijskim uslovima.

Tiramu će pripasti i više od onoga što je bilo namenjeno za Džeka u predstojećoj sezoni, a to je 4.500.000 evra. Naime, Nerazuri će u slučaju novog golgetera iskoristiti zakonske mogućnosti da za godišnju platu budu manje oporezovani, s obzirom da je Tiram rođen u Parmi, u vreme kada je njegov otac Lilijan nastupao upravo za ovaj klub. Tako je izvesno da će dojučerašnji fudbaler Menhengladbaha imati platu od 6.000.000 evra godišnje, plus bonuse uz ugovor do juna 2028. godine.

Istovremeno, Inter je na pragu još jednog pojačanja - Cezara Aspilikuete. Milanski mediji izvestili su da je Inter već postigao dogovor sa španskim asom oko ličnih uslova i ugovor na dve godine. Sada samo ostaje da Čelsi i dugogodišnji kapiten pronađu zajednički jezik oko sporazumnog raskida ugovora što ne bi trebalo da bude problem, s obzirom da traje do narednog leta.

Čim se to desi, Aspilikueta će doleteti za Milano kako bi obavio lekarske preglede. Simone Inzagi se nada da će u Špancu dobiti drugačiji profil defanzivca koji bi mogao da pokrije po potrebi oba boka, kao i centralni deo odbrane.


tagovi

Romelu LukakuLetnji prelazni rok 2023Davide FrateziMarkus TiramCezar Aspilikueta

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara