Erling Haland u sendviču dvojice doskorašnjih saigrača iz Dortmunda (©Reuters)
Erling Haland u sendviču dvojice doskorašnjih saigrača iz Dortmunda (©Reuters)

Vukovima se crno piše, stiže norveška gol-mašina, debi Dijega Kosta u Vulverhemptonu

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.09.22. | 10:16

Premijer liga: Siti želi da nastavi u pobedničkom ritmu. Pep samo bez Laporta, napad domaćina predvodiće nekadašnji španski reprezentativac

Građani ove sezone deluje moćnije nego prošle. Razlog je jednostavan, Pep Gvardiola je dobio gol-mašinu – Erlinga Halanda. Norvežanin je postigao 10 od 20 pogodaka svog tima u prvenstvu i potvrdio da je Mančester Siti napravio potez decenije angažovanjem doskorašnjeg vođe napada Borusije iz Dortmunda.

Šampion Engleske je ubedljivo najefikasniji tim u ligi, postiže u proseku skoro tri i po pogotka po meču. Uz Totenhem, jedini je bez poraza posle šest kola Premijer lige. U prvom meču današnjeg programa tim iz Mančestera gostuju Vukovima u Vulverhemptonu (13.30). Domaćin je posle prvih pet duela bez trijumfa prošle nedelje slomio otpor Sautemptona (1:0).

Izabrane vesti

Tradicija je na strani Sitija koji je dobio četiri prethodna duela protiv današnjeg rivala u prvenstvu. U protekloj Premijer ligi, Siti je savladao “portugalsku koloniju” na Ostrvu u gostima sa 5:1, dok je na Etihadu bilo samo 1:0.

13.30: (9,00) Vulverhempton (5,30) Mančester Siti (1,38)

U napadu domaćina mogao bi da zaigra Brazilac sa španskim pasošem Dijego Kosta. Karijera nekadašnjeg fudbalera Atleitka i Čelsija ide stromoglavim padom, a narandžasti dres je obukao prošle nedelje. Dolazi kao zamena za teško povređenog Austrijanca srpskog porekla Sašu Kalajdžića koji je doživeo peh na debiju za Vulvse. Novajliju iz Štutgarta očekuje pauza od osam do devet meseci i verovatno mu je sezone zavšena.

Meksički napadač Raul Himenez neće igrati, pa je menadžer Bruno Laž prinuđen da u vatru ubaci nekada odličnog napadača koji je u zenitu karijeru bio u prvom mandatu u madridskom Atletiku kod Dijega Čola Simeonea.

Za Mančester Siti bi mogao da se vrati Kajl Voker, dok je opet u stroju Kalvin Filips, letošnje pojačenje iz Lidsa, koji je zbog povrede propustio start šampionata. Jedini siguran izostank je Ajmerika Laporta. Štoper se oporavio, ali nije još spreman za utakmice, pa će ga Gvardiola sačuvati za naredni mesec.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA TRIJUMF SITIJA U VULVERHEMPTONU.

Totenhem je ove sezone konkurentniji nego lane. Antonio Konte “zategao” je Pevce koji u London dočekuje najneprijatnije izneđenje dosadašnjeg toka šampionata, Lester. Nekadašnji šampion Engleske je na poslednjem mestu sa samo bodom, pa bi ove sezone Lisice Brendana Rodžersa mogle da se bore za status u eliti. Do pre nekoliko sezone borili su se za Ligu šampiona. Gosti dolaze u prestonicu bez Rikarda Pererire i Rajan Bertrana, dok je pod znakom pitanja Denis Prat.

18.30: (1,55) Totenhem (4,40) Lester (6,50)

Konte nema mnogo probelma oko tima. Jedini izostanak je Brazilca Lukasa Moure. Iskusni napadač se povredio u Lisabonu u meču Lige šampiona protiv Sportinga. Pevci su bez poraza u Premijer ligi, ali su protekle nedelje poraženi od vicešampiona Portugalije. Ovi timovi igraju utakmice na veliki broj goova. Na sedam poslednjih duela, šest puta je bilo tri ili više pogodaka. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ u Londonu je 1,92.

---------------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------------

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Aston Vila - Sautempton 1:0 (1:0)

/Remzi 41/

Notingem Forest - Fulam 2:3 (1:0)

/Avonji 11, O Brajen 77 - Tete 54, Palinja 57, Rid 60/

Subota

13.30: (9,00) Vulverhempton (5,30) Mančester Siti (1,38)

16.00: (1,50) Njukasl (4,30) Bornmut (7,75)

18.30: (1,55) Totenhem (4,40) Lester (6,50)

Nedelja

13.00: (4,60) Brentford (3,70) Arsenal (1,85)

15.15: (3,10) Everton (3,20) Vest Hem (2,55)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Brajton – Kristal Palas

Mančester Junajted - Lids

Čelsi - Liverpul



tagovi

Premijer ligaLesterVulverhemptonTotenhemMančester SitiErling HalandPep GvardiolaĐosep Pep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara