Zato ga je Mamić hteo: Jakirović od Rijeke napravio savršenu mašinu

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.02.23. | 19:08

Rijačeni posle Hajduka savladali i Goricu – 2:0

Pravio je Sergej Jakirović čuda sa Zrinjskim, osvajao titule u Bosni i Hercegovini, rušio rekorde i zavredeo pažnju Dinama. Pisalo se mesecima da nekadašnji potpredsednik zagrebačkog kluba, dok je još imao vlast u Maksimiru, želi po svaku cenu da dovede stručnjaka iz Mostara.

Nije Jakirović dobio šansu u Dinamu, ali kao trener Rijeke pokazuje na delu zašto ga je Zdravko Mamić toliko želeo. Nekadašnji prvak Hrvatske je bio u dubiozi tokom jeseni, čak bio u jednom trenutku u opasnoj zoni. A onda je tokom zime došao Jakirović i sredio stvari.

Izabrane vesti

Rijeka je postala hit drugog dela prvenstva Hrvatske, nanizala tri pobede i krenula ka sredini tabele. Na krilima senzacionalne pobede u Splitu protiv Hajduka, Jakirovićev tim je lako slavio protiv Gorice – 2:0.

Istina, danas je bilo periodičnih problema u igri domaćina. Dugo nije Rijeka mogla protiv bloka Gorice. Prvo poluvreme nije bilo previše sadržajno, ali je u nastavku proradio Antonio Marin. Dinamov đak je u 50. minutu iskoristio jedanaesterac, da bi u finišu meča asistirao Liberu za konačan rezultat.



tagovi

Rijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara