©FK Partizan
©FK Partizan

Zvanično: Kalulu sedmo Partizanovo pojačanje

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.07.23. | 13:37

Ofanzivac stavio paraf na trogodišnji ugovor

Najavljivani transfer Alda Kalulua u Partizan danas je i zvanično realizovan. U prisustvu sportskog direktora crno-belih Ivice Kralja reprezentativac Demokratske Republike Kongo stavio je paraf na trogodišnji ugovor i tako zaoštrio konkurenciju i ekipi iz Humske.

Kalulu je u prethodnoj sezoni branio boje francuskog Sošoa, a po isteku dvogodišnjeg ugovora kao slobodan igrač stigao je u Beograd.

Izabrane vesti

Fudbaler koji se tokom dosadašnjeg staža pokazao u različitim ulogama u ofanzivi (igrajući po krilu ili centrali) fudbalski put je počeo u Olimpik Lionu, a nosio je i dresove Sošoa, Bazela i Svonsija. U Humskoj Kalulua vide kao opciju na krilu gde će sa Ksanderom Severinom zaoštriti konkurenciju posebno posle dešavanja sa Fuseinijem Dijabateom, međutim mogao bi da se nađe i u ulozi naslednika Rikarda Gomeša.

"Volim da igram u centralnom delu napada, nema veze da li kao devetka ili kao lažna devetka, mogu i da pomognem po stranama ali najbolje se osećam u centralnom delu ofanzive", kazao je Kalulu i osvrnuo se na lične kvalitete:

"Brz sam, volim da imam loptu. Volim i duple pasove, timski sam igrač. Umem da napravim razliku i u duelima jedan na jedan... To su sve načini na koje mogu da pomognem timu".

Podsetimo, Kalulu je sedmo ovosezonsko pojačanje posle Aleksandra Jovanovića, Nikole Antića, Nemanje Nikolića, Ksandera Severine, Aleksandra Šćekića i Frenka Kanutea, a u narednim danima se očekuje i ozvaničenje angažmana Mateusa Saldanje.

I pored svih problema u kojima je Partizan u poslednjih godinu dana, Kalulu je izabrao da dođe u Beograd iako je imao brojne ponude na stolu. Neke možda i atraktivnije. Kao na primer od izraleskog prvaka Makabija iz Haife, koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Osim Izraelaca, interesovanje su pokazali i klubovi iz Turske, ali i francuski Mec.

"Nisam znao mnogo i Partizanu ranije, imao sam neke prijatelje koji su igrali u Beogradu, u Partizanu i Crvenoj zvezdi, znam za rivalstvo između klubova, ali ovde sam da učim o tome i da sve doživim svojim očima. Naravno, video sam sijaset video klipova o navijačima crno-belih, na košarci, na stadionu, jedva čekam da to sve osetim na svojoj koži. Jedna od najvažnijih stvari za moj dolazak ovde i glavni motiv je bilo to što ću imati priliku da uvedem tim u Ligu konferencije i da potom napravimo dobar rezultat".

Kalulua će u Humskoj dočekadi Kanute sa kojim je već sarađivao u Sošou.

"Kanute je dobar momak, moj prijatelj. Susreli smo se u restoranu kada sam došao u Beograd, pričao mi je o gradu i klubu, i to što mi je rekao bilo je dovoljno da odlučim da dođem ovde. Uticao je da dođem ovde. On je takođe bio oduševljen i pozitivno iznenađen tako da zaista mislim da ćemo napraviti dobre stvari sa Partizanom. Značiće mi pri adaptaciji, ali umem da pričam i na engleskom, sve razumem tako da nije stvar u jeziku, ipak još je bolje ako imam nekog svog uz sebe", rekao je novajlija u redovima Partizana.


tagovi

FK PartizanAldo Kalulu

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara