Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

ZVANIČNO: Najskuplji posao u istoriji Reala, potpisao Belingem za 134.000.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.06.23. | 16:22

Kraljevski klub aktivirao transfer bombu

Spekulacijama je došao kraj, Real Madrid završio je najskuplji posao u klupskoj istoriji i potpisao Džuda Belingema, zvanično je potvrdila Borusija Dortmund!

Real kada ga radi, onda ga stvarno radi da sve puca! Prvo je raščistio sastav od prekobrojnih, morao je da se pomiri i sa odlaskom Karima Benzeme za nerealnu sumu novca, ali Florentino Perez je rešio da konačno obraduje navijače i ponudi im najtraženijeg mladog fudbalera današnjice na tacni!

Izabrane vesti

Borusija Dortmund je u "ad hoc" saopštenju potvrdila transfer engleskog veziste u rekordnom poslu za madridskog giganta. Borusiji sledi obeštećenje koje će sa bonusima dostići 134.000.000 evra, što je nešto ispod rekordera Usmana Dembelea koji je u Barselonu otišao za 140.000.000 evra sa dodacima.

Što se konkretno Belingemovog tranfera u Real tiče, osnovica iznosi 103.000.000 evra, dok će bonusi ići do 31.000.000 evropskih novčanica. Isti će biti aktivirani zavisno od određenih klupskih i individualnih uspeha tokom narednih šest godina.

Ovo je ujedno četrnaesti transfer u fudbalskoj istoriji koji se meri u stotinama miliona evra. Dortmund je objavio da su do konačnog Belingemovog prelaska u Reala ostale samo tehnikalije, pošto je uzajamni dogovor o transferu postignut. Ugovor će važiti do juna 2029. godine.

Real je ovim poslom doveo i trećeg od prvih deset fudbalera na planeti čija je tržišna vrednost bar 100.000.000 evra. Pored Belingema tu su još Fede Valverde sa 100.000.000 i Vinisijus Žunior sa 120.000.000 evra tržišne vrednosti.

Ovo je transfer koji su apsolutno svi očekivali da se dogodi. Sportski direktor Milionera Sebastijan Kel je još prošle nedelje najavio da je Belingemov transfer samo pitanje vremena. Izvršni direktor Dortmunda Hans Joakim Vacke već je potvrdio da će najveći deo sume od Belingemove prodaje biti investiran u dodatno osvežavanje ekipe.

I to, prema saznanjima Bilda, čak 80.000.000 evra biće ubačeno u sistem kako bi se Edinu Terziću pojačao budžet za pojačanja ovog leta. Ideje su navodno Edson Alvarez iz Ajaksa, te desni bek Ivan Fresneda.

Što se Reala tiče, Perez veoma uspešno nastavlja renoviranje sastava i potpunu revoluciju u Madridu. Uz Belingema na sredini terena su još dvojica supertalentovanih momaka, Oreljen Čuameni i Eduardo Kamavinga, uz Fedea Valverdea koji je sa svoje 24 godine već starosedelac u Realu. Oni će svi moći da uče pored Luke Modrića, pod uslovom da ostane, te Tonija Krosa. Na bokovima su Vinisijus (22) i Rodrigo (22), u odbrani Eder Militao (25)... Blankosi će po svemu sudeći biti bombastična ekipa i narednih godina!

Sada nam ostaje da vidimo kako će Real da nadoknadi odlazak Karima Benzeme, odnosno ko će preuzeti palicu za naredne godine. Svima je jasno da bi Erling Haland bio savršen spoj za ovako mladu ekipu, mada se očekuje da u Madrid doleti Hari Kejn!

Real nam je na spektakularan način otvorio letnji prelazni rok...


tagovi

Džud BelingemLetnji prelazni rok 2023Real MadridBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Real Madrid
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara