Keržakov brani penal Rosiju (©Reuters)
Keržakov brani penal Rosiju (©Reuters)

Zvezda blizu pehara i 50.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 21:13

Zenit i Fenerbahče odigali bez golova na Premijer kupu u Sankt Peterburgu, a posle penala bolji je bio ruski šampion – 4:3

Srpski šampion Crvene zvezda ima maksimalan učinak posle dve utakmice na Premijer kupu u Sankt Peterburgu. Crveno-beli su dobili Zenit i Nefči. U nedelju su na istom turniru Fenerbahče i Zenit odigrali bez golova na Gazprom areni pred punim tribinama (35.421 gledalaca). Posle penala, ruski šampion je dobio plavo-žute sa 4:3. Zvezda je prva i blizu nagrade od 5.000.000 rubalja, odnosno nešto manje od 50.000 evra.

Ruskom šampion je osim poraza od čete Baraka Bahara (1:2) dobio azerbejdžanski Nefči sa 3:1, dok je Feneru ovo prvi meč na turniru i trenutno ima bod.

Izabrane vesti

Nije bilo pgodaka posle 90 minuta, a u penal seriji domaćin je slavio. Pogotke sa bele tačke postigli su Malkolm, Arsen Adamov, Andrej Mostovoj i Aleksej Sutormin. Pogotke za plavo-žute delo su Ismaila Jukseka, Žoaa Pedro i Osa Samjuela.

Golman Zenita Keržakov je odbranio dva udarca fudbalerima Fenerbahčea, Dijegu Rosiju i odlučujući Irfanu Kavečiju, dok jedini od igrača ruskog šampiona koji nije pogodio mrežu Turaka sa 11 metara je Bakajev.

Za Zenit je završeno ovo takmičenje sa pet bodova, a naredne nedelje tim trenera Sergeja Semaka očekuje meč Superkupa Rusije. Ekipa iz Sankt Peterburga i ove sezone je prvi favorit za odbranu trona u Premijer ligi Rusije, a zbog rata u Ukrajini neće imati priliku da se oproba u Ligi šampiona.

Tokom 90 minuta nije bilo mnogo uzbuđenja. Za nijansu bolje šanse imao je Fener kome ostaju još dve utakmice na Pari kupu, protiv Crvene zvezde i Nefčija. Crveno-beli naredni meč igraju u sredu sa timom iz Istanbula, a takmičenje se završava duelom Nefčija i Fenerbahčea 15. jula.

REDOSLED: Crvena zvezda 6, Zenit 5, Fenerbahče 1, Nefči bez bodova.



tagovi

ZenitZenit Sankt PeterburgFenerbahčeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara