Edmund Ado (Reuters)
Edmund Ado (Reuters)

Zvezda kreće po vezistu Šerifa od 1.000.000 evra ali gubi trku za štopera

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.12.21. | 16:04

Reprezentativac Gane na meti crveno-belih

Naciljala je Crvena zvezda kolumbijskog štopera Danila Arboledu iz Šerifa kao jednu od primarnih meta za januarski prelazni rok, ali je mnogo izvesnije da bi put Marakane mogao da krene njegov saigrač Edmund Ado.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, klub sa Marakane je ozbiljno zagrizao za novopečenog reprezentativca Gane koji je ostavio jak utisak u letošnjem dvomeču srpskog i moldavskog šampiona. Zvezda je spremna da plati za njegov transfer oko 1.000.000 evra koliko navodno traži Šerif. U narednim danima bi pregovori trebalo da budu intenzivirani, a Zvezda se nada srećnom završetku. Ukoliko Moldavci ne stave veto na prodaju ili ukoliko se neki drug klub ne uključi, Ado bi mogao da bude jedno od kapitalnih zimskih pojačanja Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Mladi Afrikanac ima 21 godinu i igra na poziciji zadnjeg veznog. Letos je došao u Šerif za 300.000 evra iz slovačke Senice u koju je stigao kao 18-godišnjak iz Gane i proveo u njoj tri sezone. Prethodno kao tinejdžer nije prošao na probama u italijanskim klubovima Atalanti, Sasuolu i Bolonji. Čim je stigao u tabor moldavskog prvaka, izborio se za ulogu startera i bio nezamenjiv šraf u ekipi Jurija Verniduba. Odigrao je skoro svaki minut u letošnjim kvalifikacionim dvomečima protiv Alaškerta, Crvene zvezde i Dinama, a bio je starter i u svih šest mečeva grupne faze Lige šampiona protiv Reala, Intera i Šahtjora.

Reč je o energičnom vezisti čiji glavni aduti su brzina, snaga i univerzalnost da popuni više pozicija u veznom redu. Jači je u igri na svojoj polovini ali je bitno što je kompaktibilan i u tandemu sa Kangom i u paru sa Sanogom. Nešto je između "šestice" i "osmice". Bio je jedan od ključnih faktora Šerifovih senzacionalnih rezultata i malog broja primljenih golova. Iako je još veoma mlad i ima prostora za napredak, stekao je u Šerifu neprocenjivo iskustvo. Pogotovo je oduševio u mečevima protiv Zvezde, Dinama i u grupi Lige šampiona, zbog čega je zaslužio i prvi poziv u reprezentaciju Gane od strane selektora Milovana Rajevca. Debitovao je u meču kvalifikacija za svetsko prvenstvo u novembru protiv Etiopije.

Ukoliko dođe do dogovora sa Šerifom i igračem, Ado bi u Zvezdi trebalo da popuni mesto Njegoša Petrovića koji je u završnim pregovorima oko odlaska na pozajmicu u Almeriju, o čemu je MOZZART Sport jutros prvi pisao.

Ado je još jedno u nizu inostranih pojačanja koje je Zvezda naciljala, ali njegov pasoš ne bi trebalo da bude problem. Pošto su El Fardu Ben i Gelor Kanga dobili srpsko državljanstvo, a naš pasoš imaju i Dragović, Živković, Degenek, Borjan, Ivanić, Zvezda od ključnih igrača koji zauzimaju mesta stranaca trenutno ima samo Sekua Sanoga i norveškog napadača Ohija Omodžijuanfa čiji se dolazak očekuje u januaru. Lois Dioni i Aksel Bakajoko će najverovatnije napustiti klub, a Filipo Falko je i dalje enigma i pitanje kakva ga budućnost čeka na Marakani. Tako bi Zvezda imala prostor za dovođenje Ada i još jednog stranca s obzirom da propisi u Superligi dozvoljavaju četvoricu stranaca na utakmici.

Zvezdina prva meta iz Šerifa je bio kolumbijski štoper Danilo Arboleda ali srpski šampion polako gubi tu trku. Sjajnim igrama u Ligi šampiona je Kolumbijac sebi podigao cenu i trenutno ima ponude bogatijih klubova iz Italije i Turske. Njemu je ugovor sa Šerifom istekao, slobodan je igrač i sasvim sigurno može da očekuje bogate bonuse samo za potpis ugovora i visoku platu koji u ovim trencuima možda probijaju Zvezdine finansijske limite.

Na listi želja srpskog šampiona je desni bek Falaj Sako iz portugalske Vitorije Gimarais. Reprezentativac Malija bi bio rešenje za deficitiranu poziciju u odrbani, ali je problem njegova visoka cena od oko 2.000.000 evra. Ado deluje drastično pristupačnije, a ne treba smentuti sa uma i njegove mlade godine, reprezentativni status i šansu da se na njemu ozbiljnije zaradi u budućnosti.


tagovi

Edmund AdoZimski prelazni rok 2022Danilo ArboledaŠerif

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara