Falaje Sako ©Reuters
Falaje Sako ©Reuters

Reprezentativac Malija prvi pik na Marakani, ali Zvezda mora da ide preko svojih finansijskih mogućnosti

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 17:22

Falaje Sako prioritetna želja sportskog sektora crveno-belih, ali Vitorija Gimarais traži obeštećenje od čak 2.000.000 evra

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković danas se vratio iz Italije u Beograd i održao sastanak sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, gde je usaglašena strategija za predstojeći prelazni rok. Potvrđeno je ono što je već najavljivano na stadionu Rajko Mitić, a to je da je apsolutni prioritet sportskog sektora dovođenje inostranog desnog beka.

Kako saznaje Mozzart sport, prvi pik srpskog šampiona je reprezentativac Malija Falaje Sako (26), koji već tri i po godine nosi dres Vitorije Gimarais, a u ovom trenutku je jedan od najvažnijih igrača ekipe sa severa Portugalije. To potvrđuje i činjenica da je Sako ove sezone peti po minutaži u portugalskom prvoligašu, zabeležio 17 nastupa, a do sada je 117 puta nosio dres Vitorije. Iskusni desni bek je u klub došao još u januaru 2016. godine, pre gotovo šest godina, ali je do jula 2018. godine nosio dres drugog tima Gimaraisa, a potom se izborio za status nezamenjivog prvotimca.

Izabrane vesti

Nije iznenađenje što je upravo Sako oslovljen kao prvi pik crveno-belih, jer deluje da po kvalitetima apsolutno može da odgovori na kriterijume Dejana Stankovića, ali problemi nastaju onda kada se dođe do finansijskog dela. Reprezentativac Malija ima ugovor sa Vitorijom do jula 2024. godine i izlaznu klauzulu od 50.000.000 evra, a prema saznanjima našeg portala, Portugalci traže obeštećenje od 2.000.000 evra, što znači da bi Crvena zvezda morala da ide značajno preko svojih finansijskih mogućnosti.

Crvena zvezda bi moglda da proba da igra na kartu zasićenja igrača, koji je već šest godina u Gimaraisu i deluje da je prerastao sredinu. Nema sumnje da bi mu i prijao novi izazov, što učešće u osmini finala Lige Evrope svakako jeste. Ipak, pitanje je koliko bi Portugalci bili spremni da popuste, čak i ako bi igrač zatražio da napusti klub.

Dodatni problem crveno-belima predstavlja ozbiljna konkurencija. Pre dve nedelje, ugledna A Bola je objavila da su interesovanje za Falajea Sakoa već pokazali italijanski prvoligaši Salernitana i Sasuolo, pa je jasno da je mogućnost igranja u Seriji A predstavlja daleko atraktivniju mogućnost za samog igrača. Salernitana je zakucana za dno tabele i ove zime će morati ozbiljno da poradi na jačanju tima, kako bi pokušala da se izbori za goli život, dok je Sasuolo uvek privlačna sredina za igrače. Naravno, u Ređo Emiliji bi imao mnogo ozbiljniju konkurenciju, ali sa druge strane i apsolutnu garanciju da će i naredne sezone igrati u elitnom takmičenju.

Sako je za reprezentaciju Malija debitovao u novembru 2017. godine i do sada zabeležio 24 nastupa. Standardan je u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a očekuje se da će nastupiti i na predstojećem Kupu afričkih nacija, u Kamerunu (9. januar - 6. februar), pošto je bio na širem spisku od 28 igrača. Dakle, Stanković bi ga na raspolaganju, u slučaju dolaska na Rajko Mitić, imao negde pred početak prolećnog dela sezone.



tagovi

Falaje Sako

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara