Zvezda kreće u renoviranje veznog reda: Njegoš na pozajmici kod Sadika i Babića

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 08:26

Pregovori između srpskog šampiona i Almerije prilično odmakli

Priča se o inostranim bekovima, napadač Ohi je praktično već u Crvenoj zvezdi, žele na Marakani i da ubrzaju tim, a svi su izgledi da će renovirati i vezni red. Prema informacijama Mozzart sporta, jedan od prvih igrača koji bi mogao da napusti crveno-bele je Njegoš Petrović.

Već duži vremenski period, Zvezda pokušava da unovči nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije. Nije prošlo sa Torinom prošle zime, nije mu se dalo da ode u Anderleht, iako ga je Vensan Kompani želeo, međutim, za Njegoša bi treća mogla da bude sreća.

Izabrane vesti

Vezista Crvene zvezde i nekadašnji član Rada, mogao bi karijeru da nastavi u Španiji i to u klubu na koji je fokusiran veliki broj fudbalskih zanesenjaka iz Srbije. Prema informacijama našeg portala, Petrović bi trebalo da bude sledeća akvizijca Almerije iz Superlige Srbije, posle Umara Sadika i Srđana Babića.

Pregovori dva kluba su prilično odmakli i ne bi bilo iznenađenje da se Njegoš Petrović preseli u Andaluziju na šestomesečnu pozajmicu, uz opciju otkupa. Almerija bi trebalo da preuzme kompletnu platu veziste iz Krupnja, a ukoliko zadovolji u crveno-belom dresu člana španske Segunde, Petrović bi crveno-belima trebalo da donese kakvu-takvu zaradu. Otkupna cena iznosiće između 1.100.000 i 1.400.000 evra.

To je znatno manje nego što su se na Marakani nadali pre godinu dana, ali se i status Petrovića u međuvremenu promenio. Praktično, on je bio dugo van kadra, ali je dobio šansu u finišu jeseni i tu rolu odradio sasvim solidno.

Transfer Njegoša Petrovića trebalo bi da bude početak burnih dešavanja kada je reč o prelaznom roku u Crvenoj zvezdi. Naravno, uvek treba zadržati dozu opreza, jer su neki već gotovi poslovi, oko prodaje mladog veziste, nekoliko puta propadali. Letos ga je čaki i lično zvao Kompani, ali je poručio da Anderleht neće ponuditi više od 1.500.000 evra. Ipak, ta ponuda nije odgovarala Crvenoj zvezdi, pre svega zbog dinamike isplate novca i velikog broja rata.

Njegoš Petrović je u Crvenu zvezdu stigao u avgustu 2019. godine iz Rada, kao jedan od najtalentovanijih veznih igrača Superlige. Građevinarima je tada pripalo 400.000 evra, plus 20 odsto od naredne prodaje. Mladi vezista je tada stavio paraf na četvorogodišnju saradnju, a do sada je odigrao 87 utakmica u crveno-belom dresu i postigao tri gola. Najbolji period u crveno-belom dresu imao je nakon dolaska Dejana Stankovića, koji je uspeo da mu pronađe ulogu u timu, za šta mu je ovaj uzvratio sa nekoliko vrlo dobrih partija. Prošle sezone je zabeležio čak 47 nastupa u svim takmičenjima, imao je važnu ulogu čak i u nekim evropskim utakmicama, ali je na početku ove sezone potpuno pao u drugi plan. Do minutaže je stigao u finišu jeseni, pa je polusezonu okončao sa 15 nastupa u svim takmičenjima.



tagovi

Njegoš Petrović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara