Aleksandru Kretu (Printscreen)
Aleksandru Kretu (Printscreen)

Zvezda nudi 400.000 evra Rumunu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.20. | 17:30

U pitanju je fudbaler kojeg je svojevremeno želeo i Partizan

Dok Olimpijakos merka Njegoša Petrovića, Crvena zvezda gleda prema Sloveniji u potrazi za adekvatnom zamenom.

Zvezdi ponuđen napadač Boke Juniors: Veron nema para da ga otkupi (VIDEO)

Izabrane vesti

I čini se da je jedno od potencijalnih rešenja srpski šampion pronašao u Ljudskom vrtu. Naime, Crvena zvezda je u pregovorima sa potencijalnim rumunskim reprezentativcem Aleksandruom Kretuom i ponudila mu godišnju platu od oko 400.000 evra! Navodno, Kretu još nije dao konačni odgovor Zvezdi, pošto ima i nekih ponuda iz Rusije. Međutim, čak i u Rumuniji smatraju da će poziv iz Crvene zvezde teško moći da odbije pošto mu dolazak u Beograd garantuje igranje kvalifikacija za Ligu šampiona i potencijalno učešće u evropskim klupskim takmičenjima naredne sezone.

Aleksandru Kretu je srpskoj fudbalskoj javnosti poznat jer je svojevremeno bio na listi želja Partizana. Bilo je to u januaru 2018. godine, kada je klub iz Humske 1 tražio zamenu za Evertona Luiza. Tada su se koplja lomila između Saše Zdjelara i Kretua, a izbor je pao na nekadašnjeg vezistu Olimpijakosa.

Kretu (28) je u to vreme nastupao za Olimpiju, ali je nedugo pošto su pregovori sa Partizanom propali napravio hrabar potez i Ljubljanu zamenio Mariborom, najvećim protivnikom u Sloveniji, u transferu vrednom 100.000 evra.

Kretu je ove sezone odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima, od toga pet u kvalifikacijama za Ligu šampiona i čak postigao jedan gol, jedini ove sezone, uz tri asistencije. Karijeru je započeo u Jašiju, a posle šest godina školovanja otišao je u Sloveniju, iako se dovodio u vezu sa Steauom. Dobrim partijama u dresu Maribora čak je privukao pažnju selektora Rumunije Mirela Radoija. Kretu je imao iskustva u mlađim reprezentativnim kategorijama Rumunije.

Zanimljivo, Kretu može da igra i na mestu defanzivnog veznog i na štoperu, a čak i na desnom beku po potrebi. Ove sezone je čak odigrao jednu utakmicu kao štoper, ali primarna mu je uloga igrača koji kvari protivničke akcije.

Podsetimo, šuška se da je Olimpijakos za Njegoša Petrovića spreman da plati nešto iznad 2.000.000 evra. 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Aleksandru KretuMaribor

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara