Radost Njegoša Petrovića posle gola na Banovom brdu (©Star Sport)
Radost Njegoša Petrovića posle gola na Banovom brdu (©Star Sport)

Olimpijakosu se osladili srpski talenti, nova želja je Njegoš Petrović

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.20. | 10:39

Fudbaler crveno-belih nova meta giganta iz Pireja

Olimpijakos je izrazio ozbiljno interesovanje za defanzivnog vezistu Crvene zvezde Njegoša Petrovića, tvrde grčki mediji.

Mladi fudbaler je letos došao iz Rada i vrlo brzo je dobio važnu ulogu u timu, dok je od dolaska Dejana Stankovića dodatno napredovao u igri. To očigledno nije promaklo klubu iz Pireja, koji je proteklih godina "pokupio" nekoliko talenata sa ovdašnjih terena. To se pre svega misli na Svetozara Markovića, Lazara Ranđelovića i Nikolu Čumića. Na Kraraiskakiju verovatno veruju da bi i dolazak Petrovića predstavljao pravi potez.

Izabrane vesti

Potencijalna cena za mladog igrača se ne navodi, ali se procenjuje da bi Crvena zvezda od prodaje Petrovića mogla da inkasira oko 2.000.000 evra (možda i nešto više).

Petrović je prošlog leta stigao iz Rada za obeštećenje od 400.000 evra, a Građevinari se raduju i njegovoj narednoj prodaji s obzirom da im pripada 20 procenta. Mladi vezista je tada došao kao zamena za povređenog Branka Jovičića i nije mu bilo potrebno previše vremena da se nametne u Crvenoj zvezdi, iako je imao oscilacije koje su normalne za tako mladog igrača koji je došao u klub u kome vladaju ogromna očekivanja i konstantan pritisak rezultata.

Njegoš je rođen u Krupnju 1999. godine, a ove sezone u crveno-belom dresu ostvario je 25 nastupa i postigao jedan gol. Kod bivšeg trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića je imao izrazito defanzivnu ulogu, dok je Stanković uvideo i njegove ofanzivne kvalitete. Pre svega da poseduje razoran udarac, koji sve češće upotrebljava. Upravo je njegov prvenac u Crvenoj zvezdi i za sada jedini pogodak u zvaničnim mečevima u crveno-belom dresu bio pravi evrogol. To se dogodilo protiv Čukaričkog na Banovm brdu, kada je odapeo strelu za 30 metara udaljenosti u mrežu Brđana.

Ono na čemu ima još dosta prostora da radi je pas igra i povezivanje linija tima, kako bi na najbolji način upotpunio svoje defanzivne i ofanzivne karakteristike. Petrović je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a za mladu reprezentaciju Srbije do sada je zabeležio četiri nastupa.



tagovi

Njegoš Petrović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara