(©Star Sport)
(©Star Sport)

UEFA potvrdila: Zvezda će morati kroz dva meča plej-ofa, Partizan samo kroz jedan!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.20. | 16:13

Domaćinstva odlučuje žreb

Najavu ovakvog raspleta mogli smo da naslutimo još pre nekoliko dana, sada je samo definitivno potvrđeno posle velikog sastanka u UEFA. Crvena zvezda, Partizan, TSC i Vojvodina imaće sasvim drugačiji put do ligaške faze elitnih takmičenja nego prethodnih leta.

U prva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se samo po jedna utakmica. Vrlo važno: Crvena zvezda, makar u onim kolima gde bi bili nosilac, neće imati prednost domaćeg terena. Domaćinstva će se odlučivati žrebom. U plej-of rundi, poslednjoj prepreci ka Ligi šampiona igraće se kao i do sada dva meča. Još nije poznato da li će Crvena zvezda startovati od prvog ili drugog kola kvalifikacija. Termini tih mečeva su 18. ili 19. avgust, odnosno 25. i 26. avgust. U kojoj rundi će srpski šampion startovati, zavisi od raspleta u nekim aktuelnim šampionatima i aktuelnoj sezoni Lige šampiona. Ako Juventus izbaci Lion, Barselona eliminiše Napoli, a Atletiko se kroz Primeru plasira u Ligu šampiona, Zvezda kreće od drugog kola.

Izabrane vesti

Još složenija situacija je u Ligi Evrope. Tamo će se u sve četiri kvalifikacione runde igrati samo po jedan meč. I baš kao u Ligi šampiona, domaćin će se odlučivati žrebom. Pobednik srpskog Kupa uključiće se u kvalifikacije od drugog kola, a preostala dva tima koja su obezbedila plasman u Evropu kroz prvenstvo, startovaće od prvog kola. Ta runda je na programu 25. i 26. avgusta. Već sada se zna da će TSC evropsku sezonu početi sedam dana ranije, ali se ne zna da li će Partizan ili Vojvodina krenuti od prvog ili drugog kola. Zavisi od epiloga u finalu nacionalnog kupa.

Crvena zvezda bi tako u najgorem slučaju mogla da samo u tom jednom meču plej-ofa bude domaćin, a Partizan čak ni u tom jednom. U najboljem slučaju, naši klubovi bi mogli da budu domaćini u svakoj rundi. O tome će odlučivati žreb.

Još nije poznato da li će biti dozvoljena publika na utakmicama kvalifikacija. Trenutno stanovište UEFA je da se mečevi kvalifikacija igraju bez publike u celoj Evropi. Ali, to je lako promenjivo jer je UEFA istakla da će pratiti situaciju i da će u dgovoru sa lokalnim vlastima proceniti da li su stvoreni uslovi za povratak publike na stadione.

LIGA ŠAMPIONA, kvalifikacije:

Preliminarna runda: 8. i 11. august

Prvo kolo: 18/19. avgust

Drugo kolo: 25/26. avgust

Treće kolo: 15/16. septembar

Plej-of (dva meča): 22/23. i 29/30. septembar

Grupna faza: 20/21. i 27/28. oktobar, 3/4. i 24.25. novembar, 1/2. i 8/9. decembar

LIGA EVROPE, kvalifikacije:

Preliminarna runda: 20. avgust

Prvo kolo: 27. avgust

Drugo kolo: 17. septembar

Treće kolo: 24. septembar

Plej-of: 1. oktobar

Grupna faza: 22. i 29. oktobar, 5. i 26. novembar, 3. i 10. decembar


tagovi

UEFAkvalifikacije za Ligu Evropekvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara