Pavkov protiv Kolubare (© MN Press)
Pavkov protiv Kolubare (© MN Press)

Zvezda se igrala Bajerna, Kolubara je nedostojna (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.07.22. | 21:55

Crveno-beli sa 20 posto snage pokazali da bi možda trebalo skratiti Mozzart Bet Superligu – 5:0

I sve je to lepo. Igrao se Aleksandar Katai, davao je golove Milan Pavkov, publika na Marakani je aplaudirala, ali iza visoke pobede Crvene zvezde nad Kolubarom (5:0), ostaće taština prazine. Sigurni smo da trener srpskog šampiona Dejan Stanković nije dobio odgovor ni na jedno pitanje. Ni u kakvoj mu je formi ekipa, ni šta bi trebalo da doradi pred treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, na programu početkom avgusta.

Nedostona partija Kolubare naterala je mnoge na razmišljanje da li Mozzart Bet Superligu valja skratiti. Sigurni smo da se igrači Crvene zvezde više pokidaju na treningu, kada ih Dejan Stanković podeli u dve ekipe, nego što su to uradili u subotu veče. Kolubara nije mogla ni da im ponudi intenzitet, jer ne može, ne pripada društvu elitnih klubova. Srpski šampion je toliko bio superioran da je mogao da postigne pogodak kad god poželi. Ima u tome što su crveno-beli za veći deo Superlige televizor u boji, ali ima ido toga da, koliko god to surovo zvučalo, momci Dejan Švabe Đurđevića nisu nivo elitnog fudala. Prosto.

Izabrane vesti

I tačno je da su publika u Ljutice Bogdana divila klasi Zvezdinih momaka, ali partija igrača Kolubare, od kojih neki zarađuju i 5.000 evra mesečno, bila je blago rečeno sramna. Delovalo je da su ušli u arenu sa bokserom koji ima pomoć bejzbol palice. Tako nekako je izgledala utakmica na Marakani, i još jednom stavila pred sve fudbalske čionice u Srbiji esencijalno pitanje: Da li bi Mozzart Bet Superligu trebalo skratiti?

Nisu tome krivi igrači Crvene zvezde, ali je čak i zagriženim navijačima srpskog šampiona, koji su gledali prvenstva stare Jugoslavije, bilo neprijatno da vide kako se momci iz Lazarevca pate. Na Marakani nismo gledali fudbalsku utakmicu. Više je podsećala na viktoriju i trening lakšeg intenziteta. Crvena zvezda je naišla na ekipu koja je ne motiviše, pa je posao završila za 45 minuta.

Da govor brojki bude čudniji: posle prvog poluvremena Kolubara je imala zaostatak od pet golova i mogla je da bude zadovoljna, jer je Crvena zvezda sa 20 posto snage gazila. Mogla je do gola kadgod poželi. Sve je počelo „kiflom“ Aleksandra Kataija u devetom minutu, potom su se golovi i šanse ređali kao na traci. Pogodio je Pavkov posle centaršuta Nikole Stankovića, potom i posle prodora Mirka Ivanića.

Sumnjamo da je Dejan Stanković dijagnostifikovao bar jedan problem u svom timu, a trebalo bi da utakmice u prvenstvu bar tome služe. U gostujućem timu samo je Ante Vukušić povremeno delovao kao profesionalni fudbaler, donekle i Nemanja Milojević, pa i golman Balša Popović na kraju ukrotivši penal Stefanu Lekoviću. Ostali- katastrofa. Da se čovek zapita kako je ovakav tim i klub zaslužio da igra u Mozzart Bet Superligi.

Imao je lepu zamisao trener crveno-belih Dejan Stanković da poverenje na desnom beku ukaže mladom Nikoli Stankoviću. I lepo je to sve delovalo. Čak je momak iz Vrnjačke Banje asistirao Milanu Pavkovu za prvi gol, ali ovakve utakmice Crvenoj zvezdi samo služe da izgube vreme. Za sve bi bilo bolje da je tim Dejana Stankovića odradio trening jačeg inenziteta i na taj način podigao formu.

U nedostatku pravog sparnig partnera Crvena zvezda se igrala Bajerna. Tim Dejana Stankovića dao je pet golova za poluvreme. Bukarijev je poništen zbog ofsajda, moglo je da bude mnogo više. Posebno zbog penala u završnici koji nije iskoristio mladi Leković. Kolubara je bila nesnađena i sramna. Sa druge strane crveno-beli su želeli da osiguraju prvo mesto i podizali su nivo igre kada god su navijači seli na stolice najvećeg srpskog stadiona. Ostaće zabeleženo da su dvostruki strelci bili Katai i Pavkov, i da je Gelor Kanga zasluženo zatresao mrežu. Ostalo, sem statistike, nije vredno pomena.


---------------------------------------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA, DRUGO KOLO

CRVENA ZVEZDA - KOLUBARA 5:0 (5:0)

/Katai 9, 25, Pavkov 15, 21, Kanga 45/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 10.174

Sudija: Nikola Radaković

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan -, Stanković 6,5, Eraković 6,5, Dragović 6,5, Rodić 6,5 (od 79. Leković -) – Kanga 6,5, Kangva 6,5 (od 72. Sanogo) – Bukari 7 (od 72. Mustafa), Ivanić 7, Katai 7,5 (od 79. Lučić -), Pavkov 7,5 (od 72. Ohi)

Kolubara (4-2-3-1): Popović 5 – Janković 5, Bakić 5, Cvetojević 5 (od 46. Lončar 5), Kočović 5 – Filipović 5 (od 46. Marjanović 5), Nikolić 5 (od 46. Andrić 5) – Đokić 5, Milojević 5, Stojanović 5 (od 46. Radovanović 5) – Vukušić 5,5 (od 46. Kadrić 5)

Igrač utakmice: Aleksandar Katai 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA - 2. KOLO

Petak

Novi Pazar - Čukarički 1:2 (1:1)

/Danoski 42 - Ivanović 30, Badamosi 88/

Radnički Niš - Partizan 3:3 (1:1)

/Mlađović 2, Dimić 50, Jovanović 55 - Natho 13p, Urošević 71, Rikardo 96/

Spartak - Radnik 2:0 (1:0)

/Bijelović 20, Srećković 49/

Subota

Crvena zvezda - Kolubara 5:0 (5:0)

/Katai 9, 25, Pavkov 15, 22, Kanga 45/

Mladost GAT - Vojvodina 0:4 (0:1)

/Mirosavljević 42, Baraj 47, Nikolić 59, Simić 87/

TSC - Javor 0:0

Nedelja

17.30: (2,75) Radnički 1923 (3,20) Mladost Lučani (2,65)

20.00: (2,45) Napredak (3,20) Voždovac (3,00)





tagovi

Milan PavkovAleksandar KataiFK Crvena zvezdaGelor KangaKolubara Lazarevac

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara