ZVEZDA - TIM ZA LUDOGOREC: Velika uloga za Njegoša Petrovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.11.21. | 18:55

Šansa za mladog defanzivnog vezistu, Pankov dobija prednost u odnosu na Erakovića

Crvena zvezda i Ludogorec imaju svoje kadrovske probleme uoči sutrašnjeg okršaja na stadionu Rajko Mitić (18.45, RTS 1), ali zajednički cilj obe ekipe, a to je osvajanje sva tri boda, obećava uzbudljivu utakmicu u srpskoj prestonici. Dejan Stanković je bio prinuđen da pravi defanzivne izmene uoči ovog meča, za šta su bile odgovorne suspenzije Miloša Degeneka i Marka Gobeljića, a glavobolju temperamentnom strategu u jednom trenutku predstavljala je činjenica da je Seku Sanogo zbog povrede propustio značajan broj treninga u protekle dve nedelje.

Ipak, nedavne partije Njegoša Petrovića, uključujući i ovu poslednju protiv Mladosti iz Lučana, u ogromnoj meri su oraspoložile šefa struke crveno-belih. Mladi defanzivni vezista ne samo da je odgovorno odradio defanzivne zadatke, već je delovao dominantno i sa loptom u nogama. Bio je staložen i smiren, donosio prave odluke u pravom trenutku, što je uverilo Stankovića da je potpuno spreman da preuzme veliku ulogu na terenu i protiv Ludogoreca

Izabrane vesti

(1,40) Crvena zvezda (4,90) Ludogorec (9,00)

Sanogo je uspešno odradio poslednje provere na treninzima pred meč, ali teško da bi u ovom trenutku mogao na maksimalnom nivou da iznese napore koje nosi ovaj izuzetno važan meč. Stoga bi moglo da se očekuje da Stanković na neki način podeli minutažu njemu i Petroviću, čime bi obezbedio konstantan intezitet na poziciji koja spaja odbranu i ofanzivniji deo veznog reda.

Mesto kraj desne defanzivne aut-linije preuzeće Milan Gajić, čija je partija protiv Mladosti, po mnogim procenama bila najbolja od početka sezone. Nekadašnji mladi reprezenativac Srbije u dosadašnjim evropskim bio je alternativa Gobeljiću, u grupnoj fazi takmičenja do sada ima samo minut na terenu, pa bi baš kao i Njegošu Petroviću ova utakmica mogla da posluži kao idealna prilika da opravda važnu ulogu u timu.

Crveni karton Miloša Degeneka ne samo da je umanjio Zvezdine mogućnosti u meču sa Midtjilandom (0:1) već je napravio ozbiljne komplikacije Dejanu Stankoviću u pripremi meča sa bugarskim šampionom. Mladi stručnjak je lomio između Radovana Pankova i Strahinje Erakovića, ali se čini da je bliži iskusnijoj opciji. Pankov je samo jedan meč u grupnoj fazi Ligi Evrope ove sezone odigrao svih 90 minuta i to je bio upravo onaj u Razgradu protiv ovog protivnika, kada je u poslenjoj liniji sarađivao sa Sanogom i Erakovićem. Sada će zaigratii u tandemu sa Dragovićem, koji će moći da se uzda u njegovu hladnokrvnost.

Ostala mesta u timu su "numerisana", počevši od kapitena Milana Borjana. U srcu veznog reda biće Gelor Kanga i Mirko Ivanić, na krilima Mohamed el Fardu Ben i Aleksandar Katai, a u samom špicu Milan Pavkov. Crvenoj zvezdi je pobeda neophodna, uz nadu da će Braga izbeći poraz u Herningu od Midtjilanda, čime bi evropsko proleće srpskog šampiona u Ligi Evrope i zvanično bilo obezbeđeno.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara