Luis Ibanjez: Sve zavisi od Kataija i Ivanića, Zvezda je sada avion

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.11.21. | 09:41

Temperamentni Argentinac veruje da sutrašnji duel između Zvezde i Ludogoreca neće imati nijednu dodirnu tačku sa onim iz 2016. godine

Znala je Crvena zvezda u modernoj istoriji da savlada Liverepul, da proizvede gomilu pozitivnih emocija izbacivanjem Krasnodara, da izazove ponos junačkim ispadanjem od Milana. Ali teško da je u jednom od nabrojanih mečeva postojao takav naboj, kao leta 2016. godine na krcatom Rajku Mitiću gostovao Ludogorec. Svi su verovali da je to ta sezona, kada je Crvena zvezda spremna da napravi iskorak na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

Međutim, tada je finansijski i igrački moćniji Ludogorec tuširao 50.000 ljudi na Marakani i posle dva remija zgrabio prolaz u narednu rundu. Ostavio je Zvezdu u suzama i u školskoj klupi da uči i napreduje.

Gledajući ostvarenja Crvene zvezde i Ludogoreca u poslednje dve godine, srpski klub je uspeo o tome, ali navijači i dalje vape za kompletnom osvetom za leto 2016. godine. Posebno što je crveno-belima potrebna pobeda kako bi se približili konačnom cilju i proleću u Ligi Evrope.


Tadašnji levi bek Crvene zvezde, a sada aktuelni kapiten Grafičara, Luis Ibanjez ne spominje osvetu, mada mu pomen Ludogoreca izaziva mučninu i vrlo emotivna sećanja.

Nemoguće je porediti onu moju Zvezdu iz 2016. godine, i ovu sad. Finansijski, organizaciono i igrački sada je sve na mnogo višem nivou. Možemo da raspravljamo o tome da li je Ludogorec pao u odnosu na taj period, ali Zvezda je nauporedivo jača. Da se hipotetičkim izarazim ova Zvezda je sada mlazni avion. Pogledajte samo kakve uslove ima prvi tim, počev od teretane do ostalih pratećih stvari. I normalno je što očekujem da sutra pobedimo i približimo se evropskom proleću. Bio bi to lep uspeh“, poručuje za MOZZART Sport Luis Ibanjez.

Argentinski levi bek i posle mnogo godina i dalje ima status jednog od najboljih stranaca u Zvezdinoj istoriji. „Spakovao“ je osvajanje titule sa 15 asistencija, potom odigrao dvomeč protiv Ludogoreca. Dao je izjednačujući pogodak iz penala, iako je kuburio sa povredom. Osetilo se to u produžecima.

„Nadam se da će ova generacija da izravna računa sa Ludogorecom. Velika je ovo šansa. Bili su oni tada možda i bolji tim. Ali pobedili su nas na snagu, ostali smo bez goriva u produžecima. Ja sam odigrao utakmicu praktično bez treninga. Počeo sam da radim sa timom dva dana pre meča. Osetilo se to. Ali znao sam da moram da budem na terenu. Već sam dogovorio transfer u Trabzon. Hteo sam da igram taj meč“.

Crvena zvezda je imala vođstvo, potom je dobila šansa da juri prednost rivala sa igračem više... Sve do isključenja Gelora Kange.

„Koliko god oni bili dobri u tom trenutku, mi bismo prošli njih da Kanga nije dobio crveni karton. Prosto, tako se odvijao meč. Plus ona podrška sa tribina. Žalim i danas za tim“.

Kao kapiten razvojnog tima Luis Ibanjez redovno prati utakmice Crvene zvezde. Veruje u snagu kolektiva ekipe Dejana Stankovića, ali...

„Znate da sam ja i ranije pričao da je Katai doktor. Mnogo toga će sutra uveče zavisiti od njega. Oporavio se od korone, uhvatio je ritam u poslednje vreme. Ako on i Ivanić budu na svom nivou ne bi trebalo da bude problema. Mnogo zavisimo od njih dvojice“.

 


tagovi

Luis Ibanjez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara