ZVEZDA – TIM ZA RENDŽERS: Repriza derbija!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 21:51

Stanković veruje u ekipu s kojom je ostvario najveću prolećnu pobedu

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Glazgova)

Mnogo benefita Dejanu Stankoviću donela je formacija sa trojicom štopera, bar kada je reč o evropskom gostovanju. Takva postavka, sa sve Sanogom kao korektorom odbrane, bila je linearna jednačina za ofanzivce Ludogoreca. Dala je ozbiljan rezultat u Danskoj protiv Midtjilanda, kao i u Bragi. Ali trener crveno-belih odlučio se za novi manevar, mada i ne toliko neočekivanu odluku.

Izabrane vesti

Crvena zvezda nije trenirala na Ajbroks Parku, odlučili su se iz beogradske ekspedicije samo za laganu šetnju, ali informacije govore da će crveno-beli igrati u standardnoj formaciji 4-2-3-1. Odnosno da će Dejan Stanković holandskom stručnjaku Đovaniju Van Bronkhorstu izvesti identičan tim kao u 166. večitom derbiju. Upravo na tom duelu Crvena zvezda je izgledala energetski odlično i trkački vrlo potentno. Brojnim sprintevima i igrom u oba pravca nametnula se kao bolji tim.

Vrlo bitnu ulogu imao je Slavoljub Srnić. Stankovićev momak za sve uloge ponovo će biti u centralnom delu manevra, sa zadatkom da olakša posao Sanogu, ali ne samo njemu. Namera sa Srnićem je verovatno da bude blizu Milana Rodića kada god se kapiten Rendžersa Džejms Tavernije ustremi ka golu Milana Borjana. Pojavljivanje Slavoljuba Srnića trebalo bi da predstavlja zaštitu od brze tranzicije Policajaca koji su na taj način urnisali krhku odbranu Borusije iz Dortmunda.

Jasno je da se Crvena zvezda neće zaletati. Predstoji revanš u Beogradu i dovoljno vremena da se kroz defanzivnu stabilnost, zaštitni znak crveno-belih u Ligi Evrope ove sezone, dođe do cilja. Jasno je da trener crveno-belih ima mnogo poverenja u Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i Gelora Kangu. I ubeđen je da će pomenuti trio zajedno sa Ohijem kreirati bar jednu situaciju vrednu gola, ujedno i kapitala.

Crvena zvezda u dobrom momentu dolazi u Glazgov, posle sedmice koju je završila sa maksimalnim skorom od tri pobede i gol razlikom 10:0 (Partizan, Voždovac, Novi Pazar). Međutim, ovo će biti utakmica drugačijeg tempa i intenziteta, ali Stanković je ubeđen da ima dovoljno visine, brzine i snage da se odupre.

Zavisiće mnogo od pomenutih ofanzivaca, ali gledaće navijači crveno-belih ka Aleksandru Dragoviću i Milanu Borjanu. Njihova partija na granici maksimuma garantovala bi nulu i spektakl velikih razmera u Beogradu za sedam dana.

Očekivani tim Crvene zvezde za gostovanje u Glazgovu, u formaciji 4-2-3-1: Borjan – Pičini, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Srnić – Katai, Kanga, Ivanić – Ohi.


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaLiga EvropeGlazgov Rendžers

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara