©Star Sport
©Star Sport

Zvezda za Ligu šampiona registrovala najvećeg talenta u klubu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 16:26

Andrija Maksimović nagrađen za fantastičan igrački razvoj u proteklom periodu

Crvena zvezda je u ponedeljak (rok bio tačno u ponoć) poslala spisak prijavljenih igrača za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, a na njemu su se našla 23 iskusna prvotimca i četvorica igrača sa takozvane B liste. Na B listi se mogu naći fudbaleri rođeni nakon 1. januara 2004. godine, a srpski šampion se odlučio za Jovana Mijatovića, Kostu Nedeljkovića, Jovana Šljivića i po opštem mišljenju najtalentovanijeg mladog igrača u klubu, Andriju Maksimovića.

Mladi fudbaler je rođen 5. juna 2007. godine, a već na startu Prve lige Srbije zablistao je u dresu Grafičara, što nije promaklo ni Baraku Baharu. Izraelski stručnjak je kontaktirao mladog igrača i lično izrazio zadovoljstvo njegovim igrama, zbog čega uskoro treba očekivati njegov debi i u seniorskom timu Crvene zvezde. Sa registracijom za elitno takmičenje, otvara se mogućnost da zaigra čak i u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Andrija Maksimović je u seniorski fudbal uskočio odmah nakon fantastične sezone u Kadetskoj ligi Srbije, gde je kao ofanzivni vezista postigao 29 golova na 26 utakmica. Sjajan učinak nastavio je i u dresu ekipe sa Topčiderske zvezde, gde je na četiri utakmice postigao isto toliko golova.

Ostali igrači sa B liste već imaju konkretan učinak i u ovoj sezoni. Jovan Mijatović je odigrao četiri utakmice i postigao jedan gol u Mozzart Bet Superligi, Kosta Nedeljković je zabeležio jedan nastup u najjačem rangu srpskog fudbala, a tri u dresu Grafičara, dok je Jovan Šljivić četiri puta igrao za Crvenu zvezdu ove jeseni, a dva puta za Grafičar.

Kao što ste već mogli da pročitate na našem portalu, na spisku licenciranih igrača za Ligu šampiona nema Edmunda Ada, koji bi trebalo da naredne sezone igra za Novi Pazar, Aleksa Viga, on već dugo nije u Baharovom vidokrugu, ali ni – Lazara Nikolića što je verovatno i najveće iznenađenje, jer on je ipak sakupio neke minute u prvenstvenim sudarima.



tagovi

Andrija MaksimovićJovan ŠljivićKosta NedeljkovićJovan Mijatović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara